reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witajcie dziewczyny

Matisek musisz wkleic odpowiedni kod w okienko podpis. Wejdz edytuj sygnaturkę w menu i tam w edytuj sygnaturkę. Nie pamiętam jaki jest ten odpowiedni kod dla tego forum Ja próbowałam wszystkie wklejac aż wkońcu się udało:-)

reklama
Matisek ja tez dlugo nie moglam uporac sie z suwaczkiem a potem okazalo sie to bardzo latwe:-D Podaje ci strone z ktorej ja korzystalam: Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www
Tam po zarejestrowaniu sie musisz utworzyc swoj suwaczek, zgodnie z wskazowkami. Jak suwak bedzie gotowy to na dole wyswietla ci sie 3 rozne kody dla tego suwaczka. Wybierz ten z kodem URL (bodajze pierwszy). Potem zaznaczasz go calego i klikasz kopiuj. Nastepnie na BB wybierasz opcje edytuj sygnature, wtedy masz duze puste pole (takie jak do pisania postu), nad ktorym pisze "twoja sygnatura". W tym polu wklejasz skopiowany kod, potem na dole klikasz zapisz sygnature i po sprawie:tak: POwodzenia:) jestem pewna ze ci sie uda:tak:

Yupi :-D udalo sie :-) teraz mi troche wstyd ze nie sprobowalam w pierwsze okienko wczesniej he he, probowalam w pozostale he he. Dziekuje dziewczyny za instrukcje :-D czego to ja sie jeszcze nie naucze dzieki wam :*
Sluchajcie dostalam w koncu list ze szpitala z ustalona wizyta na usg, jest to moja pierwsza wizyta, powiedzcie co robia na pierwszym i na drugim usg. Badaja? bo nie wiem czy moj partner ze mna bedzie mogl pojechac czy zastapi go szwagierka, no i chodzi mi o to czy bede sie musiala rozbierac :-D bo wstydliwa jestem.
Jeszcze raz dziekuje buziaczki.

Matisek Gratuluje suwaczka:-) Mowilam ze w koncu ci sie uda, grunt to samozaparcie:-D
Co do badan, to tu w ogole nie badaja ginegologicznie przez cala ciaze. Jedynie wizyty u poloznej i tam standardowo mocz i cisnienie, od czasu do czasu krew. No a na usg w 20 tyg to beda przez brzuch podgladac dzidzie, mierzyc ja i sprawdzac poszczegolne organy. To ponoc najwazniejszy scan bo wtedy szukaja ewentualnych wad rozwojowych. Jesli wszystko bedzie ok (a napewnop bedzie:tak:) to to prawdopodobnie bedzie twoj ostatni scan w ciazy.. Tak wiec nie martw sie bo rozbierac sie na 100% nie bedziesz musiala:happy:

Matisek - rozumiem Cie bardzo dobrze, ja tez jestem wstydliwa i nie lubie sie rozbierac (wiesz co mam na mysli), ale oba skany ograniczaja sie do pokazania brzuszka:) Pierwszy skan wykonywany jest przez polozna i jest on bardzo ogolny. Za 5 funtow mozesz kupic sobie zdjecia dzidzi (tylko musisz wczesniej powiedziec), drugie usg jest robione przez lekarza i jest juz bardzo dokladne.Sprawdzaja czy dziecko jest zdrowe, nie ma wad rozwojowych, no i moga sprawdzic płec. Jesli wszystko jest ok, jest to ostatni skan. Przed badaniem musisz wypic takze duzo wody, by lekarz dokladniej widzial dziecko na monitorze...Ehh...chyba to wszystko.

Uff kamien z serca :-D no to fajnie. A powiedzcie na tym usg ze szpitala to dadza mi zdjecie, czy trzeba im to na poczatku powiedziec? juz sie nie moge doczekac, pojutrze jedziemy do polski i w polsce tez robie sobie usg, chce zobaczyc juz dzidzie :-)

Matisek w korytarzu na poczekalni powinny stac maszyny gdzie wykupujesz specjalny zetonik zanim wejdziesz do gabinetu na usg (ceny zalezne od szpitala, 3- 5 funtow) i jak tylko przyjdzie twoja kolej to dajesz lekarzowi ten zetonik i on juz bedzie wiedzial co dalej:tak:
ja wlasnie wrocilam do domku, musialam isc do swojego gp a pozniej do szpitala jeszcze raz oddac probke z moczem, bo okazalo sie ze poprzednia zaginela gdzies w szpitalu:baffled: przynajmniej zrobilam sobie spacerek:-D
w tym czasie tez dzwonila moja polozna, powiedziala mi ze jezeli do 35 tyg moj gp nie stwierdzi ze dzidzia sie obrocila to on ma zadzwonic do szpitala i zarezerwowac mi jeszcze jeden scan:tak: ciekawe czy sie maluszek obroci do tego czasu:-)mam nadzieje:-)

reklama
matisek- wiesz mi sami dali i to az 9 fotek.. bez niczego... a jak bylam na wczesniejszych to sama prosilam o zdjecia wiec sie zapytaj to sami ci powiedza co masz robic... i czy ci dadza...

Do góry