reklama

Ciężarne na Wyspach

witam mamusie!!!

mam pytanko czy do szpitala trzeba miec swoje rzeczy odrazu dla dzidziusia??? bo sama nie wiem... jak rodzilam w PL to dopiero na wyjscie musialam miec... a tu nie mam pojecia...
i czy wszystkie rzeczy typu pampersy, chusteczki, kremik, oliwke itp; tez musze miec???
bo rozumiem ze dla siebie wszystko ale nie wiem jak z dzidziusiem????

reklama
Czesc
Ja podobnie jak asinka- dostalam zaproszenie na takie badania, ale tylko cytologie zrobilam, bo mi zalezalo. Chcialam sprawdzic czy wszystko jest po porodzie w porzadku. Medio- Twoja przychodnia powinna Ci wyslac takie zaproszenie.....:tak::tak:
Asinka- no to swietnie, ze mala przybiera na wadze..... Super, ze dobrze sie chowa....:tak::tak::-)
Medio- tak, Oliwier smoczkowy jest niestety..., ale musze Ci powiedziec, ze wlasnie jestesmy na etapie rzucania smoka.... i idzie dosc dobrze. Smok na razie tylko juz w nocy, w dzien w ogole nie.....:szok::tak::tak::-)

Ja tez za zdiecia z usg musialam placic.....:tak::sorry2:

A tak w ogóle to jestem znowu zła na tą angielską opiekę:wściekła/y: bo ja to miałam robioną samą cytologię i to tylko po pierwszym porodzie a pózniej tylko usg piersi jak karmiłam bo nic innego wtedy nie mogli a bardzo mi zależy szczególnie na badaniu piersi.

Jak tak czytam wasze listy to nie moge uwierzyc. Jak szpital moze pobierac oplaty za zdjecie dziecka? Ja po kazdym z trzech skanow dostalam zdjecia, ile chcialam, a nawet podczas skanow pytali sie mnie jakie zdjecie chce. Jak okazalo sie, ze chlopiec od razu poprosilam o zdjecie malego peniska :-)
Co do cytologii to dzisiaj (30tydzien) dostalam zaproszenie na nia. Nie pytalam sie o nia ani lekarza ani poloznej. Jak na razie jestem zadowolona z opieki, szczegolnie w szpitalu, oby tak to konca.

mamunia- dziekuje za odpowiedz... bo juz sama nie wiedzialam...

a cytologie mialam robiona pod wszystkimi wzgledami i badanie szyjki macicy w kierunku raka... jakies 2 miesiace przed zajsciem w ciaze... czyli w czerwcu... od tamtej pory jeszcze nie....

Dzien dobry zapowiada sie piekny dzien i takiego wam życzę:-)

Bernadeta co u Ciebie słychać ?????

Monika1213 już na pewno tulisz synusia dochoc szybciutko do siebie i daj znać co i jak duzo zdrówka życzymy :tak::-)

reklama
Witajcie mamusie!!!!!!!!!!

ja dzis jade z mojim M po reszte rzeczy dla corci... jutro przyjdzie paczka z Next-a i juz prawie wsztstko bedzie gotowe...
jeszcze zostanie mi kupic pare rzeczy dla siebie do szpitala itp;...
chce to zrobic dzis bo juz troszke mi przeszlo i az tak mocno nie boli... a boje sie ze pozniej juz nie dam rady... a wiecie jak to mezczyzna sam na zakupach...

Wiec zycze wam wspanialego dnia kochane mamusie!!!!!!!!!!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry