reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

:-)Wogóle babki wszystkiego najlepszego w dniu kobiet
maureen dzięki nie mam się źle, walcze ze zgagą i trochę mam problem z chodzeniem czasem bo mała naprawdę jest nisko i mam wrażenie, że wyskoczy. Jesteś bliżej niż ja:-D ale ty to weteranka;-)
kingusia trzymaj się tam jakoś:happy2:

reklama
Wiecie co Dziewczyny, nie wiem co z tym suwaczkiem, próbowałam go przestawić i nic :baffled:
Albo ja taka ciemna masa jestem :-) W summie to jakoś około 50 dni zostało :tak:

Vanilka,

ja mam termin na 2 maja :tak: A z Amelką tez chodziłam w ciąży z wielkim brzuchem w największe upały, bo rodziłam 2 sierpnia, a wtedy lipiec był cieplutki.. Ale spokojnie dasz radę :tak:

kamilalopez,

no skąd :-) Karm ile chcesz i jak długo możesz ( no może bez przesady, ostatnio widziałam program o kobicie, która karmiła 2 córki jednocześnie z obu piersi !! - jedna miała 2 latka, a druga... 5 lat :baffled: )

ropucha,

jeśli wszystko jest w porządku z mamusią i dzidziusiem to wypuszczają po 24 h do domku :tak:

Karis,

ja teraz też mam zgagę i pomaga mi Gaviscon, jest ogólnie dostępny w sklepach ;-)

Życzę Wam spokojnej nocy,
mój A. mnie rozwalił dziś dzień kobiet a on dzwoni do mnie, czy wieczorem chce lodówki obejrzeć:happy2:
tak tylko o tym marzyłam:baffled: ten jego wrodzony romantyzm mnie rozwala! No ale kwiaty przyniósł to mu wybaczam:-D
maureen ja to jestem taka strachliwa z braniem czegokolwiek no ale może spróbuje, ciekawe czy mi sprzedadzą, bo kumpeli w ciązy to ostatnio nawet magnezu nie sprzedali:confused:

Wciągniemy jeszcze smażone banany. a co niech będzie kalorycznie i do spanka:-)
dobranoc

Karis78 ubawiłam się z tych lodówek:-D, no ale cóż tak to jest często z facetami:sorry2:. Mój kiedyś chciał mi dać pieniądze na imieniny, żebym sobie prezent kupiła no bo przecież ja najlepiej wiem co mi się podoba:sorry2:. Tymczasem dobranoc

Ropucha,Maureen ja mam kolezanki ktore rano rodzily a wieczorem juz z maluszkami w domu byly-bo ogolnie to mowia ze musisz zostac minimum 6 godzin w szpitalu po porodzie.
Mamunia no ja tez takich dzieci raczej nie znam i jak mowie komus ze moja tak spi to sa bardzo zdziwieni zawsze:-)
Karis to moze Twoja mala tez bedzie miala duzo wloskow jak mowia ze jak sie ma zgage to znaczy ze wlosy rosna:-D A co do lodowek-tacy sa faceci:-D
Maureen to jest naprawde przesada ale ta kobieta to jeszcze nic bo ja widzialam reportarz o kobiecie ktora karmi piersia 8 letnia corke:szok::szok::szok::szok:i twierdzi ze to dziecko powinno zadecydowac kiedy ma przestac:szok: MojaWyspa.co.uk: Tu i Teraz - Karmiła piersią 8-letnią córkę
Ropucha bardzo zabawne i to tylko faceci potrafia wpasc na pomysl dania pieniedzy zeby sobie samemu kupic prezent:-DMusialas sie niezle ubawic

Milej nocki

Ostatnia edycja:
Wpadłam, żeby się przywitać i pożyczyć Wam miłego dnia:-)
Dziiaj mam wizytę u położnej, zobaczymy jak wielkość mojego brzuszka:-( trochę się denerwuję...
kamilalopez no z tymi 8mioma latami to trochę przesada:happy2: Ja też chce karmić tak długo jak będę mogła napewno powyżej 6 miesięcy.Alana karmiłam do 8mego miesiąca i bo wtedy miałam wypadek samochodowy i muiałam być na silnych lekach. A tu zobaczymy;-)
ropucha pomysł niezły z tą kasą:happy2:, no właśnie tylko faceci takie rzeczy mogą wymyślać:-D Tak się wczoraj zastanawiałam czy się tym przejmować czy po prostu śmiać, bo to nieudolność chłopska.
pozdrawiam

Dzien dobry:-)
Dzis jakos pochmurno na dworze i zimno wiec siedzimy w domku.Moje szczescie w koncu usnelo pol godzinki temu a nie spala od okolo 8.30.Odkad tak super mi nocki przesypia-ma problem ze spaniem w dzien.
Karis nie denerwuj sie napewno wszystko jest w porzadku:tak:
A co do karmienia piersia to ja zamierzam karmic mniej wiecej rok,zobaczymy jak to wyjdzie w praniu;-)
Daj znac co tam u poloznej:-)

Dzień dobry :-)

karis78,

zawsze możesz kupić w jakimś sklepie samoobsługowym, np. w Bootsie ;-) A mnie ten specyfik poleciła midwife :tak:
Z lodówkami - niezłe :-D daj znać jak tam po wizycie u położnej ;-)

kamilalopez,

nie mogłam patrzeć na to, jak ta wielka dziewucha przystawiała się tej matce do cyca :szok: Dla mnie to nienormalne i wcale nie w zgodzie z naturą, bo nawet zwierzęta piją mleko matki tylko w okresie " szczenięctwa ".. Pani ma chyba coś nie po kolei...

Gdzie reszta mamuś ?;-)

Kingusia,

jak tam Twoje samopoczucie dziś kochana, lepiej troszkę ?

reklama
Witajcie
Ja mam chwilkę odpoczynku. Nawet co nieco pośpię w nocy, średnio co 2-3 godz budzi się na karmienie. Najgorsze, że mi zmasakrowała ciutkę sutki. Wydaje mi się, że dobrze ja dostawiam, ale one nie maja się kiedy wyleczyć :baffled: Te nakładki na sutki są jakieś duże i mała nie może ich złapać. Dziewczyny jak to zrobić żeby je wyleczyć bo chcę karmić piersią ale ten ból jest dobijający :-(

Co do zgagi w ciąży ja miałam przeokrutną i u mnie się sprawdziło bo wyszedł włochacz. Położne się śmiały bo jak parłam to nie mówiły "widzę główkę tylko" "widzę włosy, pełno włosów" :laugh2:

kingusia jak tam u ciebie? Bo ja jestem nie na bierząco teraz. Nadrobię jak ogarnę to wszystko

Pozdrawiam wszystkie mamusie i te z brzuszkami i te z maluszkami

Do góry