reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

agatakat, to niezle Amanda rosnie :) Julek jest chudziutki ale przybiera w normie wiec kazali mi sie nie martwic, a tak z innej beczki.. kupilam ten szampon na ciemieniuche, o ktorym pisalas, wczoraj umylismy pierwszy raz. Czy po tym szamponie (albo przed) nawilzalas jeszcze glowke? I czym? Bo mi health visitorka kazala nawilzac oilatum cream, tylko to nie takie proste, bo on dosyc gesty jest i na wloskach ciezko sie smaruje.. :/

reklama
elzu dwa razy nakladamy szampon i splukujemy, i tak po kapieli smarujemy epaderm cream mam go od poloznej wiec nie wiem gdzie i w jakiej cenie mozna go dostac, zawiera 40% parafiny i latwo sie go rozsmarowuje :) n ie ma super zapachu ale nie o to chodzi, wazne zeby dzialalo. czasami nakladalismy dosyc gruba wartwe i na to czapeczke, ale Amanda sie drze na wszystkie czapeczki wiec sobie darowalismy ;) u nas juz nic sie nie luszczy tylko ze mysmy mieli problem tylko w jendym miejscu tam gdzie konczy sie czolko a zaczyna glowka, wiecej nigdzie jej sie nie luszczy.

mysmy mieli problem tylko w jendym miejscu tam gdzie konczy sie czolko a zaczyna glowka, wiecej nigdzie jej sie nie luszczy.
no właśnie ja u mojej małej od wczoraj tez zauwazyłam łuszczenie się skóry i też tylko w tym miejscu. Jutro się wybiorę po ten szampon Cradle cap co polecałaś.Wiecie moze czy on jest tylko w Morrisonie czy np W Tesco lub Asdzie też go kupie? Bo akurat tamte 2 markety mam bliziutko a do Morrisona kawał drogi.
Elzu a gdzie kupiłaś oilatum cream? Jest dostępny w marketach czy muszę w jakiś aptekach szukać?

joasia na internecie w asdzie jest, wydaje mi sie ze powinien byc w wiekszosci supermarketow :) ja akurat ma morissona najblizej, i oilatum crem widzialam w bootsie, ciekawe czy w marketach jest, moze takich wiekszych lepeiej zaopatrzonych

joasia, ja kupilam w asdzie szampon stal w dzieciecym dziale, oilatum cream dostalam na recepte (i plyn do kapieli tez) ale widzialam go tez w asdzie - taki z pompką, tylko wlasnie brzydko pachnie.. i tez chyba ma parafine, nie sprawdzalam skladu ale oilatum do kapieli ma to pewnie krem tez.

agatakat, te kremy brzydko pachna za to szampon fajnie, tak ziolowo :) my narazie umylismy dwa razy.. zobaczymy czy pomoze, a Julek ma sucha skorke na glowce i miedzy brwiami ale tam smaruje zwykla nivea dla dzieci, bo od oilatum kremu robila mu sie czerwona buzia..

agatakat, to niezle Amanda rosnie :) Julek jest chudziutki ale przybiera w normie wiec kazali mi sie nie martwic, a tak z innej beczki.. kupilam ten szampon na ciemieniuche, o ktorym pisalas, wczoraj umylismy pierwszy raz. Czy po tym szamponie (albo przed) nawilzalas jeszcze glowke? I czym? Bo mi health visitorka kazala nawilzac oilatum cream, tylko to nie takie proste, bo on dosyc gesty jest i na wloskach ciezko sie smaruje.. :/

wiem, ze nie do mnie, ale... my tez uzywalismy craddle cap shampoo i mysliśmy dwa razy i potem już niczym nie nawilżaliśmy, tylko np. godzinę lub 2 przed kąpielą smarowałam główkę oliwką i wyczesywałąm ile się dało gęstym grzebykiem.

no właśnie ja u mojej małej od wczoraj tez zauwazyłam łuszczenie się skóry i też tylko w tym miejscu. Jutro się wybiorę po ten szampon Cradle cap co polecałaś.Wiecie moze czy on jest tylko w Morrisonie czy np W Tesco lub Asdzie też go kupie? Bo akurat tamte 2 markety mam bliziutko a do Morrisona kawał drogi.
Elzu a gdzie kupiłaś oilatum cream? Jest dostępny w marketach czy muszę w jakiś aptekach szukać?

Na pewno jest w Tesco i Asda ;-)

no tak o czesaniu zapomnialam, my czeszemy miekka szczoteczka, glownie chodzi o masaz glowki, Amanda strasznie tego nie lubi. miedzy brwiami smarowalismy kremem nivea dla dzieci dostalismy go z pl :) ale juz tego nie ma.

natomiast teraz na policzku ma czerwony rumien, napoczatku byly krosteczki teraz czerwony placek 2 cm na 2 cm.. narazie nic z tym nie robimy zobaczymy czy dojdzie do tego co innego. . :/

pandorka, chyba tez tak bede robic, bo to oilatum cream niby nawilza, a tak naprawde ma na glowie taka skorupe i cale wloski posklejane.. i tak jakos dziwnie, do tego smierdzi.. a oliwka przed kapiela nawilzy.. a pozniej sie ja ladnie zmyje..

agatakat, ja tez wyczesuje, troche grzebykiem tym z kuleczkami na koncowkach i troche szczoteczka. Zwykle jak Julek je.. :) bo wtedy nie ma nic przeciwko, bo w innym czasie sie kreci i nie podoba mu sie.. tylko na raty wyczesuje, bo raz lezy na jednym boczku, a raz na drugim.

Wczoraj nasza kotka wlazla pod koldre u nas na lozku (zamykam sypialnie zeby nie wlazila i musialam zapomniec, to wykorzystala okazje) odkurzylam przescieradlo i poduszki, bo oczywiscie zostawila siersc.. i pozniej jak karmilam Julka u nas w lozku to sie zorientowalam, ze nie odkurzylam koldry.. i maly mial na ubranku na pleckach jej siersc - wlasnie od koldry.. i poprosilam D zeby zebral ta siersc taka tasma klejaca w rolce do sciagania smieci z ubran.. i jak D przejechal mu po boczku i troszke po pleckach.. to maly wypuscil cyca.. i zaczal sie usmiechac i gaworzyc :) spodobal mu sie masazyk heh :)

no tak o czesaniu zapomnialam, my czeszemy miekka szczoteczka, glownie chodzi o masaz glowki, Amanda strasznie tego nie lubi. miedzy brwiami smarowalismy kremem nivea dla dzieci dostalismy go z pl :) ale juz tego nie ma.
Między brwiami smaruj oilatum, a główkę masowac szczoteczką możesz, ale wyczesywac ciemieniuszkę grzebyczkiem i konieczni epod włos, czyli od czółka w tył główki ;-) z czasem nabierzesz wprawy ;-) I dziewczyny nie zaniedbajcie tego, bo potem może się to przeistoczyć w łupież, który jest bardzo ciężki do wyleczenia :-( moja mama zaniedbałą i męczę się z tym do dziś :-(

natomiast teraz na policzku ma czerwony rumien, napoczatku byly krosteczki teraz czerwony placek 2 cm na 2 cm.. narazie nic z tym nie robimy zobaczymy czy dojdzie do tego co innego. . :/[/QUOTE]

pandorka, chyba tez tak bede robic, bo to oilatum cream niby nawilza, a tak naprawde ma na glowie taka skorupe i cale wloski posklejane.. i tak jakos dziwnie, do tego smierdzi.. a oliwka przed kapiela nawilzy.. a pozniej sie ja ladnie zmyje..

ja wyczesuję taką tłustą główkę ;-)
tzn nasmaruję oliwką, odczekam 15-20 minut i wyczesuję a potem myjemy ;-) najlepiej codziennie ;-)

reklama
pandorka a jak postepy Twojego synka w siadaniu? w ksiazce ktora dostalam od poloznej jest napisane ze jesli dziecko nie siada do 9 miesiaca to zeby sie skontaktowac z gp.

Do góry