reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

czesc dziewczyny :)
pandorka wspolczuje problemow zdrowotnych i zycze szybkiej poprawy:)

tak czytam wasze postyi wychodzi na to ze ostatnio wszystkie maluszki jakies marudne.... Arturek ogolnie jest spokojny ale ostatnie dni cos poplakiwal tez myslalm ze kolki ale brzuszek miekki, a on po prostu na raczki chce albo na lozko- i to tylko popoludniami wieczorami bo w dzien jest spokojny:) wczoraj tez przespal od 8 do 8, z pobudka na karmienie i obylo sie bez placzu:)
mnie znowu dopadlo jakies zapalenie cyca;/ ale na szczescie szybko zareagowalismy i wszystko minelo- najgorsza w tym jest goraczka bo sie spod koldry nie moge ruszyc bo zimno:( 14 idena kontrole i pogadam z polozna bo to jest meczace, a to 2 raz w ciagu miesiaca a mleko sciagam regularnie co 3 godz ;/ a to nie zbyt dobrze lapac zapalenie tak czesto, ale kiedy mija dalej chce karmic- bo w trakcie 'choroby' mowie sobie ze koniec karmienia moim mlekiem:)
nasz maluszek zasypia sam w lozeczku, bo ile razy zasnal na lozku i chcielismy go przeniesc od razu byla pobudka i koniec spania a teraz tuli sie w lozeczku do misa i jest szczesliwy:) i zaczal sie smiac, i to usmiechnal sie do mnie i do meza kiedy do niego mowilismy, moze jeszcze nie swiadomie ale to takie cudowne uczucie kiedy malenstwo sie smieje i jest szczesliwe:)

Ostatnia edycja:
reklama
zapomnialo mi sie :)
nasz maly ma problemy z kupka po sztucznym mleku i znalazlam sposob na to- na 120ml powinno sie dawac 4 lyzeczki a my zaczelismy dawac 3- 3.5 i problem minal.... nie ma placzu, prezenia... kiedy problemy mijaja i wszystko jest ok jestem taka szczesliwa :)

Bryy... siedzę w szpitalu I czekam na kolejne pobranie krwii, które mam mieć o 10.30.
Od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ I trochę się martwie, ale wiem że z małą wszystko w porządku bo już słuchaliśmy serducha.

Ostatnia edycja:
pandorka brr wiem jakie to uczucie, sama pare razy sie zamartwialam jak nas dodatkowo wysylali na ktg do szpitala :(
aga u nas z prezeniem to zalezy, jednego dnia jest innego dnia nie ma.. aa przypomnialo mi sie taki cytat 'aby dzieci byly grzeczne musza byc szczesliwe' ;) idealnie pasuje do teog co pisalas

No i masz babo placek! Jak nie urok, to...:wściekła/y:

Przyszły wyniki badań na GTT. Te które miałam wczoraj robione. No i mam cukrzycę.:zawstydzona/y:
Skierowali mnie do poradni cukrzycowej i mam czekac na telefon w sprawie wizyty. I dupa, bo ja nie wiem, co moge jeść. :sorry:

zapomnialo mi sie :)
nasz maly ma problemy z kupka po sztucznym mleku i znalazlam sposob na to- na 120ml powinno sie dawac 4 lyzeczki a my zaczelismy dawac 3- 3.5 i problem minal.... nie ma placzu, prezenia... kiedy problemy mijaja i wszystko jest ok jestem taka szczesliwa :)

a doczytałaś tam, że nie wolno zmniejszać, zwiększać ilości miarek? Mały nie będzie dostawał odpowiedniej ilości wartości odżywczych :-(

Ostatnia edycja:
pandorka przykro mi z powodu Twojej choroby:-( teraz musisz rzeczywiscie bardzo uwazac na to co jesz- Dieta - dla diabetyków tam przepisy nawet sa :) i nie zalamuj sie dasz rade:*
a co do mleczka midwife mi powiedziala ze moge zmniejszyc troszeczke ilosc- lepsze to niz dawac lyzke wiecej, ja i tak dalam taki przyklad a zwykle robie o pol lyzeczki mniej, a u malego poprawa jak nie wiem.... w pon ide do lekarza zapytam co on na to bo probowalismy 3 mlek i po kazdym efekt taki sam...

pandorka, wspolczuje.. moze ci w poradni dadza informacje o diecie, a jak nie, to na pewno znajdziesz w internecie.

Od poniedzialku na channel 4 o 9pm bedzie leciala druga seria "one born every minute" :)

poszperam co i jak w necie, bo dieta cukrzyka jest jednak inna niż dieta przy cukrzycy cięzarnych ;-)
mam nadzieję, że odezwą się jutro lub w poniedziałek.

a co do mleczka midwife mi powiedziala ze moge zmniejszyc troszeczke ilosc- lepsze to niz dawac lyzke wiecej, ja i tak dalam taki przyklad a zwykle robie o pol lyzeczki mniej, a u malego poprawa jak nie wiem.... w pon ide do lekarza zapytam co on na to bo probowalismy 3 mlek i po kazdym efekt taki sam...

a próbowaliście mleka comfort? to jest dla dzieci z problemami z brzuszkiem.

Ostatnia edycja:
reklama
heja! my bylysmt wczoraj na wazeniu i Amanda wazy 5,340 i ma 57,5 cm :) w momencie urodzenia 3,340 i 48 :) czyli dokladnie 2 kg pryzbrala w dwa miesiace i 9,5 cm urosla heheh ;) szczepienie nam sie odwleklo bo nam rpzelozyli na za dwa tygodnie bo pielegniarka byla chora.. szkoda gadac..

Do góry