reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciężaróweczki po in vitro

milena87, tak to już jest że każdy poród jest inny. Człowiek chciałby idealny a nie zawsze tak jest. Znam osobę która urodziła piątkę dzieci siłami natury i nigdy nawet nie miała nacięcia krocza. A niektóre dziewczyny się męczą a i tak kończy się cc. Zdrowie dziecka jednak najważniejsze i wierzę że lekarze wiedzą co robią.
A jak tam mały się chowa? Prosimy o aktualne zdjęcie przystojniaka :-)

anulla@86, brzuszek pierwsza klasa ! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem jestem i kalendarz też ale nie było nikogo nowego kto by się pochwalił datą produ:-p
[FONT=Open Sans, sans-serif]MAJ [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]
2.Liskka
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif](13maj) synek[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]3.Anulla28 [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](18maj) córka Wiktoria Amelia[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]4.Aisa79 [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](25maj) syn Marcel Marek[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]5.anula86@ [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](29maj) córka [/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]CZERWIEC
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]6.Luize [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](14 czerwiec) córka Zuzia i syn Mateusz[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]LIPIEC [/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]7.lilka-1986 [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](31 lipiec lub 1 sierpień)[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]WRZESIEŃ
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]8[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]. [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]Bunieczek29 [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](19września)[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]9.kikifish87 [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](25 września)[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]PAŹDZIERNIK
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]
10
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]. [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]GizaS[/FONT] [FONT=Open Sans, sans-serif](10październik)[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]LISTOPAD[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]7.Fusun [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](7listopada)[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]11.Nacia90[/FONT] [FONT=Open Sans, sans-serif](20-23listopada)[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]12.Kate_p7[/FONT] [FONT=Open Sans, sans-serif](20-23listopad)[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]GRUDZIEŃ
?? Szkrabek
[/FONT]

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa.
Aisa79 u mnie było to tak że wychodząc z gabinetu mówię do męża " gratuluję tatusiu syna jest tak jak mowiles" a on do mnie na to ze " przecież ci mówiłem ze będzie syn tylko ty mi nigdy nie słuchasz" myślałam ze padne ze śmiechu :-)ale fakt dumny był strasznie jak szedł przede mną to glowe niósł wysoko jak paw :-).
Kikifish kochana nie martw się może twoja corcia będzie drobna i dlatego ale najważniejsze ze jest zdrowa i zobaczysz ze nadrobi.
Kochana ja biorę clexane 0,6 bo miałam zakrzepice i oprócz tego wit. B6, B12, kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciąży femibion natan 2. Teraz jadę po wyniki badań genetycznych i się okaże czy nadal muszę brać dodatkowe witaminy i zastrzyki. A jak ruchy? U mnie ciągle słychać bulgot i i na razie nic więcej ale ja mam łożysko na przedniej ścianie i mam spore kształty ale z synkiem wszystko ok więc teraz cierpliwie czekam.
Gizas dopiszesz w kalendarzu ze będzie synuś? Imię jeszcze nie wybrane :-)

Ostatnia edycja:
anula- ale sliczny brzusio. juz niedlugo bedziesz tulic swoja kruszynke:-D

raptus- kochana nie schizuj sie, bo ja tez tak mialam na poczatku ze bol jak na @ i piersi, a teraz czasami ciagnie podbrzusze czy pachwiny i tyle, ja nawet nie wymiotowałam. ja nie mam do teraz zadnych objawow ciazy. bedzie dobrze i gratulacje podwojnego szczescia:-D

gizas- jak tam sie czujesz?

Raptuś ja też nie miałam żadnych objawów:tak:ba... nawet do tej pory nie mam , dobrze że brzuchol już rośnie to chociaż wyglądam już prawie ciążowo:-p
Bunieczek gratuluję synusia, mój M tez na początku nastawił się na synusia, bo zastępca do firmy i wogole, a po prenatalnym na 60 % dziewczynka i od tej pory M widzi samych tatusi z córeczkami i M mi też mówi że ja pójde w odstawke jak będzie córa bo to będzie najważniesza :-p

Kiki czuję się bardzo dobrze, dalej żadnych objawów. Brzuszek coraz fajnieszy co mnie bardzo cieszy:tak:chyba przedwczoraj poczułam dzieko, ale tylko raz a wczoraj cisza.

bunieczek, gratuluję synka :) Super prezent na 30 urodziny :) Tatuś pewnie dumny jak paw chodzi ;-)
raptus, ja nie miałam żadnych oznak ciążowych. Jedynie na początku spanie i ból jak na @. A tak to nic. Bardzo późno przyszły lekkie mdłości, ale szybko ustąpiły.

Kiki, ja nie nastawiam się na żadne rozwiązanie. Chciałam rodzić sn, bo lekarze mi tak zalecają i czekam i czekam a mała się nie spieszy. Natomiast za tydzień w czwartek mam wizytę u gin i nie wiem czy mu nie powiem, że jednak chcę cc - jeśli nie urodzę do tej pory. A jakby poród zaczął się sn a skończył cc to nie byłoby źle. Po prostu zaufam naturze i co los przyniesie.

liskka, co do kremów to widziałam takie od 3mż, ale to już będzie końcówka sierpnia, to nie ma sensu kupować u nas, bo tak jak piszesz nie ma u nas takich upałów i pogody jak u Ciebie:) Chyba sobie podaruję. I tak w południe z dzieckiem nie będę wychodzić.

Aisa, śliczny pokój i już niedługo będzie w nim mały lokator:)
Anula86, ładny brzusio:) I spokojnie córcia poczeka do terminu cc, bo jakoś majowe dzieciaczki nie spieszą się z przyjściem na świat :)

Co do samopoczucia, to mi też brzuch bardzo twardnieje przy chodzeniu. Ból podbrzusza nie daje mi spać i jak długo chodzę, to nogi mi wysiadają. A tak to jest super. Dziś rano miałam niewielkie plamienie na papierze, więc mam nadzieję, że szyjka się skraca. Teraz nie ma nic, więc to chyba jednorazowe było.

ciocie rosne i daje mamie coraz wiecej uciechy.Liskaa ładnie przybiera na wdze wazy juz 4900. Mamy jednak drobne problemy i bedziemy chodzic na rehabilitacje bo ma obnizone napicie miesniowe ale wszystko do wyprowadzenia. na fundusz terminy na wrzesien i zapisałam sie prywatnie wizyta 90 zł ale w koncu znajomy zalatwil na fundusz i od nastepnego tygodnia zaczynamy. bez znajomosci nie ma szans :/ Polska. oprocz tego ostatnio wyszedl mu pepeuszek od placzu i mam go klasc na brzuchu to sie schowa jak nie to jakis plasterek trzeba bedzie przyklejac.
raptus ja tez nie miallam zadnych obajwów ciazowych, wymiotowałam moze ze 3 razy w tym jeden raz po parówce takze nie martw sie.
pozdrawiam ciezarowki. Liskaa ty na dnich urodzisz. wow.

Tydzień przed porodem
Dwa miesiące po porodzie
I Nikodem dziś i tydzień temu

Załączniki

• 1431171329542.jpg
    1431171329542.jpg
    9,8 KB · Wyświetleń: 80
  • 1431171342016.jpg
    1431171342016.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 78
  • 1431171353652.jpg
    1431171353652.jpg