• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie.
Dorex dzięki za pocieszenie;-) najbardziej mnie przeraża popuszczanie. Koleżanka mi mówiła, że stała w lato w kolejce a tu czuje jak jej mały na pęcherz naciska i zaczyna po nodze cieknąć:szok:

Mnie tak wczoraj w brzuchu poniżej pępka jakby rozciągało. Troszkę mnie to męczyło, mój M oczywiście mówi że jego syn się rozpycha bo ma za mało miejsca. No co za chłop, jeszcze nie wiadomo jaka płeć a już wszystko przesądzone.

Co stosujecie na przeziębienia i katar, bo dziś w nocy spać nie mogłam. Nochal tak zatkany że szok. Piję tylko herbatę z maliną, a do nosa sól morska. Coś mi nie pomaga. Dziś spędzę cały dzień w łóżku. Pamiętam jeszcze, że chyba wapno można łykać.

Z malinami to uwazaj bo rozgrzewaja a za mocno to nie dobrze. Polecam herbatke z cytryna, nie duże ilosci czosnku a na katar można euphorbium czy jakos tak i masc majerankowa pod nosem smarowac. A zasadniczo brać rutinoscorbin 2x1.

Sony tym popuszczaniem to bym się nie przejmowała, to są sporadyczne przypadki i to na końcówce ciąży... ( nic takiego mi się nie zdarzyło a mała wali po pęcherzu ile wlezie) ćwicz mięśnie kegla a z pewnością cię to ominie;-):tak:
co do przeziębienia to nie pomogę bo miałam gdzieś na początku ciąży ale szybko samo przeszło...

Kochana w pojedynczej ciazy jest latwiej. A w blizniaczej to wszystko mozliwe.

reklama
No znajoma była w pojedynczej ciąży i popuszczała. Ja też tak miałam, że jak był pełny pęcherz, a kichałam to mi troszkę poleciało. :zawstydzona/y:
Rutinoscorbin można w ciąży, a ja myślałam że nie i tak się męczę.

Marcysiowa pewnie w pojedynczej jest lżej( w sumie nie mam porównania:-D) ale to też chyba indywidualna sprawa, moja przyjaciółka jest w ciąży bliźniaczej ok tygodnia starszej niż ja i jest w dużo lepszej formie niż ja, jedyne problemy jakie ma i miała to ze spaniem bo nie umie spać na boku i kombinuje tak troszkę na boku troszkę na plecach... żadnych bóli, popuszczań itp i sama śmiga dalej autem a jak widzę jak 2 godz bez przerwy sprząta mieszkanie to nie mogę uwierzyć.... ja padam po 15 minutach:szok: a przytyła już 25kg... normalnie Heros z niej nie kobieta:-D

:szok: właśnie zerknęłam na moją aplikację ciążową i uświadomiłam sobie że tylko 38 dni do terminu 0:szok:

Ostatnia edycja:
Dorex ja gdyby nie szyjka to latałabym na odkurzaczu i prasowała rzeczy dziewczynom. W ciąży czuje się cudownie. Mogłabym jeszcze drugie tyle w niej chodzić. Nie mam żadnych ciążowych dolegliwości. No chyba że dziewczyny chcą nabroić.

Sony na przeziębienie polecam syrop dla kobiet w ciąży *spam* na bazie czosnku, malin i czarnej porzeczki, naprawdę pomaga. W razie jakby Cię gardło bolało to tej samej firmy są tabletki do ssania.

Dołączę do Ciebie SonySony :(
Złapało mnie wieczorem i trzyma - boli gardło, plecy i ogólnie samopoczucie do d....
Stosuję i *spam* (syrop i tabletki), sól morską do nosa i domowe sposoby (syrop z cebuli, płukam gardło wodą z solą). Musi pomóc bo muszę być zdrowa dla Małej. Ona chyba też gorzej się czuje bo jakaś spokojniejsza :( Ehh...
Zdrówka Ci życzę!

Coleta to razem leżymy w łóżeczkach. Ja jak na razie stosuję sól morską Marimer i herbata z sokiem malinowym i wyrko. Nawet obiadu mi się nie chce robić, a chłop głodny po 15 wróci z pracy. Gary stoją brudne w zlewie, oj jak ja przeklinam dzień w którym zdecydowałam się że nie potrzebuję zmywarki:wściekła/y:
Dorex nie znasz jakiegoś stolarza, bo bym z chęcią zmywarkę zamontowała, tylko półkę trzeba przerobić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry