• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

bez przesady nie wszystkie dzieci takie są mój od początku spał w łóżeczku, owszem na mnie też trochę pospał ale noce były w łóżeczku a w dzień sporo leżał w koszu mojzesza. Owszem w nocy trzeba było wstawać i karmić.
Teraz częściej jest z nami w łóżku ale dzięki temu nie je w nocy.
Ja nie mogę narzekać na nie wyspanie jak pracowałam było gorzej.
Wszystko zależy jaki " gagatek " Ci się trafi i jaki styl życia wcześniej prowadziłaś 😉mnie sporo osób przestrzegało jak to życie się zmieni bo my już nie pierwszej młodości i wiele przyzwyczajeń itp. Itd. I co się okazało wcale nie jest tak źle, jest ok😍
Ooo, te super ci się bejbik trafił ❤️. I popatrz, mimo przestróg, fajnie sobie radzisz ❤️
A z tym przestrzeganiem, to mnie to trochę drażni 🥴. Na szczęście w moim otoczeniu nie miałam zbyt wielu tych " wspaniałych" porad. No bo zobacz, przecież jesteśmy świadome co nas może czekać i raczej mało która myśli, że będzie tylko wspaniale i kolorowo. Ja, jak z kimś takim "głupio- mądrym" rozmawiałam, to pierwsza mówiłam, jak to może być ciężko z takim małym człowieczkiem ale przecież wiem na co się pisałam i że to był mój świadomy wybór.

reklama
A ogólnie to dziś się jakoś gorzej czuję. Muszę ponarzekac. Boki mnie ta noga w tyłku, boli mnie psiocha, brzuch mi się taki twardy robi.
Jutro jadę na szkole rodzenia, potem na chwilę do galerii kupić prezent znajomej na urodziny, potem zrobić sobie i siostrze (ona dalej na kwarantannie) zakupy w Biedronce... Jak sobie pomyślę o tym dniu to mnie coś trafia 🤦. Echhh, zaraz pije kawę i mam ciasto. Może się polepszy 😜
A, i na dokładkę od rana nie mam wody w kranie bo coś remontują 🥴. I deszcz pada 🥴
No kuwa, same ciulowe rzeczy dziś

mój mały spał w łóżeczku albo w wózku przez pierwszy miesiąc życia nie było spania na mamie, czasem rano go kangurowalam zanim wstałam a potem tak do wózka. Dziecko spało 3h ciągiem i budził tylko na cycka.
Po miesiącu mu się odmieniło i zwykle spał na cycku w dzień. Także nie powiedziane ze pierwsze dni to dziecko tylko na mamie wisi.
stad moje smiejace ikonki… To byl zart 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

A ogólnie to dziś się jakoś gorzej czuję. Muszę ponarzekac. Boki mnie ta noga w tyłku, boli mnie psiocha, brzuch mi się taki twardy robi.
Jutro jadę na szkole rodzenia, potem na chwilę do galerii kupić prezent znajomej na urodziny, potem zrobić sobie i siostrze (ona dalej na kwarantannie) zakupy w Biedronce... Jak sobie pomyślę o tym dniu to mnie coś trafia 🤦. Echhh, zaraz pije kawę i mam ciasto. Może się polepszy 😜
A, i na dokładkę od rana nie mam wody w kranie bo coś remontują 🥴. I deszcz pada 🥴
ten bol co opisujesz to jest rwa kulszowa bardzo czesto wystepujaca w ciazy. Bylas na jakims masazu czy cos?
Wspolczuje nastroju i mam nadzieje, ze ciacho pomoglo.
Jesli Cie to pocieszy - u mnie bez deszczu, ale za to z korona, ktora daje mi mega popalic, a przede mna jeszcze pare dni zamkniecia z dwojka dzieci, ktore juz sa zdrowe co jest git, gdyby nie fakt, ze maja mase energii, a ja nie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Killllmeeeeee 😆

Psiocha tez boli???wtf?
A kawke pijesz codziennie? Ile?
Napij sie, zjedz i lez i podsypiaj. Mnie wlasnie spiaczka bierze

ten bol co opisujesz to jest rwa kulszowa bardzo czesto wystepujaca w ciazy. Bylas na jakims masazu czy cos?
Wspolczuje nastroju i mam nadzieje, ze ciacho pomoglo.
Jesli Cie to pocieszy - u mnie bez deszczu, ale za to z korona, ktora daje mi mega popalic, a przede mna jeszcze pare dni zamkniecia z dwojka dzieci, ktore juz sa zdrowe co jest git, gdyby nie fakt, ze maja mase energii, a ja nie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Killllmeeeeee 😆
Nie byłam na masażu. W sumie nie wiem dlaczego nie bylam, pewnie z lenistwa i dlatego, że nie boli codziennie🤦.
Dalej się tak źle czujesz 😥. Jednak dzieci to faktycznie lepiej od dorosłych przechodzą i szybko je puszcza ❤️. Moja siostra też zamnkineta drugi tydzień z dwójką dzieci. I z tego co do mnie pisze, to ma tam niezłe Kongo z dzieciarami 😜

Psiocha tez boli???wtf?
A kawke pijesz codziennie? Ile?
Napij sie, zjedz i lez i podsypiaj. Mnie wlasnie spiaczka bierze
Piję od początku ciąży jedną dziennie. Ciągle mi smakuje i nic mnie nie odrzucało.
A psiocha to zaczęła całkiem niedawno boleć. To jest to spojenie łonowe czy coś. Boli jak chodzę za dużo ale dziś to już od rana

Nie byłam na masażu. W sumie nie wiem dlaczego nie bylam, pewnie z lenistwa i dlatego, że nie boli codziennie🤦.
Dalej się tak źle czujesz 😥. Jednak dzieci to faktycznie lepiej od dorosłych przechodzą i szybko je puszcza ❤️. Moja siostra też zamnkineta drugi tydzień z dwójką dzieci. I z tego co do mnie pisze, to ma tam niezłe Kongo z dzieciarami 😜
mowia ze masaz pomaga na to.
Wspolczuje siostrze prawie tak mocno jak sobie 😂

Piję od początku ciąży jedną dziennie. Ciągle mi smakuje i nic mnie nie odrzucało.
A psiocha to zaczęła całkiem niedawno boleć. To jest to spojenie łonowe czy coś. Boli jak chodzę za dużo ale dziś to już od rana
Ja kocham kawke zwlaszcza z ekspresu swiezo mielona a jak bylam w ciazy to mnie odrzucilo od razu doslownie.Kolezanka w pracy od razu sie gapnela ze ciaza bo kawy nie pilam😁
Za to teraz sobie odbijam😁

reklama
Tak ja to wszystko wiem, ale w domu to w domu... Niby wszystko jest ok ale martwią ich te skurcze mam zostać do jutra, jak jutro z krwi i usg będzie dobrze i skurcze nie będą nawracać to MOŻE mnie wypuszczą... Marzę żeby się choć przez chwilę przytulić do męża, a tu nawet nie mogę z nikim się zobaczyć 😔 dzisiejsza noc była wyjątkową ciężka.. Przepraszam Was ale musiałam sobie trochę ponarzekać.. A tak wg to wiecie co.. Co chwilkę tu rodzi się nowy bobas i coraz to ich więcej na salach z matkami (są takie słodkie) ale zaczęłam zastanawiać się nad tym czy jestem już na to wszystko gotowa? (czy wg można być na to gotowym?) i czy dam sobie radę? 🤔😔😔
Kochana ja w szpitalu dla dzieci 6 tygodni byłam. 3 przed porodem w najgorsze upały na poddaszu szpitala. Potem 3 po porodzie bo moje mniejsze malutkie było. Dziura w brzuchu, cewnik, jedna w akwarium a jedną w inkubatorze. I jazda...
Jeżeli ginekolog kieruje na CC to z tego co wiem to tylko w przypadkach uzasadnionych medycznie np położenie miednicowe. Natomiast tam gdzie ja rodziłam możesz się nie zgodzić na indukcję, możesz już na początku porodu powiedzieć, że nie dajesz rady i chcesz cc. Zaświadczenie o tokofobii to jest taki papier, że lekarz nie ma prawa go podważyć. Natomiast ja mogę jedynie z własnego doświadczenia opowiadać bo rodziłam w szpitalu prokobiecym gdzie bardzo dbają o pacjentki, jak wyszedł mi źle zapis ktg to mój lekarz dzwonił wieczorem z urlopu zapytać co i jak i jak powiedziałam, że chcą mnie ciąć to dzwonił do ordynatora zapytać jak sytuacja, lekarze sami z siebie po obchodach przychodzą do pacjentek u których coś jest nie tak. Wiem, że jednak większość szpitali w PL jest na zasadzie lekarz albo położna to wyrocznia a pacjentka nie ma prawa głosu dlatego współczuję bo mój głos był ważniejszy a lekarz I położne to był głos rozsądku i tylko doradzali.
Boshe skąd ty taki szpital wynalazlas. Jakieś cudo. Ja jak zaczęłam rodzic i zawieźli na porodówkę to było 6cm. Oni mówią sn ja wrzask że cc. Położna to wręcz mnie zwyzywała, że ja głupia i w ogóle. Ostatecznie stanęło na cc bo spojrzeli w kartę ciąży kto ją prowadzi...
Weeeez, wtedy całkowicie będą nici z jakiegokolwiek wyspania 😜. Pamiętam jak z kotem kiedyś spałam. Kot na środku jak książę, a ja oczy jak 5 zł i ja samym brzeszku łóżka 😜
A na poważnie, jak dziecko śpi z wami w łóżku to trzeba mieć kokon czy co?
Moje dzieci od poczatku w łóżeczkach. Blisko mnie ale oddzielnie. Ja bym się nie wyspała. I dzięki temu że do skutku odkładałam dzieci do łóżeczek to jak miały 1,5msc ładnie tam spały. I śpią do teraz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry