reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mazanka na szczęście nie trzeba aż tak często. Byliśmy raz na pierwszej wizycie, przed szczepieniem. Potem były bioderka, potem szczepienie. Znowu mamy bioderka i szczepienia w styczniu.

reklama
Jak Wam mija dzień? Ja znowu czekam na kuriera - tym razem ma mi przywieźć stojak pod kosz Mojżesza.

Pytanie mam odnośnie fotelików samochodowych - na jakie się zdecydowałyście i czy kupiłyście też bazę (łatwiej się montuje, ale samochód musi być przystosowany - system IsoFix)? Ja rozważam Maxi Cosi Pebble: http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/foteliki-samochodowe/niemowlę/pebble.aspx
Ale może polecacie coś innego, lepszego?

Aleksandretta, myślę, że Maxi-Cosi to jest dobry wybór. Ja tez będę kupowała fotelik z tej firmy i również z bazą Family Fix.
To jest jednak wygodne przy montowaniu fotelika w samochodzie. Ale koniecznie fotelik musi być nowy. Nie zamierzam oszczędzać na bezpieczeństwie mojego Malucho. Kupując używany nie mamy pewności, czy fotelik nie jest przypadkiem powypadkowy.

Dziewczynki zastanówcie się nad fotelikami - ja wiem, że ta podstawa jest wygodna, ale nie jest do końca bezpieczna. Kiedyś na mamazone usłyszałam o tym, a potem szukałam w necie i faktycznie. Podczas wypadku te podstawy mogą się wypinać - także albo lepiej zapinać na pasy albo na oba, nigdy na samą podstawę. Już chyba ponad połowę filmików instruktażowych obejrzałam z tej strony. A to jest ten z fotelikiem:
Wyprawka noworodka: wózek i fotelik samochodowy dla noworodka - video - www.mamazone.pl

aleksandretta gratuluję studniówki :-D.

Ja nadal szaleje z zakupami :tak:. Aktualnie kupiłam śpiworek do fotelika/wózeczka z owczej wełny, ciepły kombinezonik welurowy (Fixoni), przewijak, drugie łóżeczko z materacem, pościelą, ochraniaczem, falbaną maskującą, przybornikiem i moskitierą. Została mi elektronika, wózkiem i kosmetyki do kupienia później. A teraz to tylko butelki, pieluszki flanelowe, trochę jeszcze ubranek. I zastanawiam się nad dodatkowym małym kocykiem, nie wiem czy jeden wystarczy, może lepiej mieć drugi na zmianę?

Miłego dnia dziewczynki

Sylwia kocyków mam obecnie 5 i wszystkie w użyciu :-D 1 na stałe w aucie 2 w łóżeczku, 3 w "rezydencji" dziennej i 2 pozostałe na zmianę bo mała brudzi wszystko na potęgę :-D

ja mam 2 foteliki maxi cosy i dwie bazy, które są w autku. Baza jest bardzo wygodna. I mam jeden - co żałuje,że mam tylko jeden - chicco - uważam,że jest lepszy ( wygodniejszy dla dziecka) również z bazą

reklama
Sylwia - ja tez mam kilka kocykow i wszystkie w uzyciu. Male polarowe, jeden duzy i gruby, maly welniany i jeden sredni. Wszystkie sie przydaja. Jak bylo cieplo i chodzilam na spacery to sie przydawaly, bo przykrylam jednym kocykiem a jak wracalam wieczorem i bylo chlodniej to zawsze drugi kocyk byl w torbie przy wozku i moglam przykryc Mala. Kocykow nigdy nie za duzo jak Dorex radzi.

Co do fotelikow to baza to fatycznie wygoda, ja kupowalam uzywany i jesli wiemy od kogo sie kupuje to chyba mozna wierzyc, ze nie jest powypadkowy. Po drugie Mloda korzystala z niego doslownie 5 razy i juz musze sie rozgladac za kolejnym rozmiarem bo Ala i dluga i ma juz prawie 9 kg ( 4, 5 miesiaca). Mala z letnich miesiecy, mieszkam w malym miasteczku ( wszedzie blisko), wiec wszedzie chodzilam pieszo z wozkiem, zeby spacer byl. Teraz musze kupic kolejny i tu chyba zainwestuje juz w taki 9- 36 kg. Im wiecej czlowiek czyta tym trudniej podjac decyzje i zdecydowac jaki model.

Ostatnia edycja:
Do góry