reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kate-p7 dokładnie praktycznie w tym samym czasie (Moja mama jest z 25 listopada) dostałaby niezły prezent urodzinowy, hehe. Często miewasz takie "szczypanie" ? Mnie często kłuje po obu stronach pępka, jajniki (ale to raczej przez krwiaka, którego lekarz u Mnie wykrył) noo i oczywiście flaczki, ta strefa nie wróciła jeszcze do normy ;/

reklama
Anulla28 - mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!

liskka - super wynik 3600 :-)

Ja właśnie wróciłam z usg. Serduszko jest, bije - ok 114 uderzeń. Jestem w 6t3d - coś około... kropek ma 3mm - mój mąż powiedział, że "rozmiar to ma na razie ewidentnie po Tobie" :-p cieszę się jak głupek - tak się stresowałam! Na usg był taki malutki słupełek z bijącym serduszkiem :-) słodkości! rozczulam się na samą myśl!
A moje jajniki ewidentnie są przestymulowane, jeden ponad 8 cm drugi ponad 5 cm, więc lekarz powiedział "maja prawo boleć" :dry: pewnie stąd te kłucia. Zobaczymy co mi prof. powie w sobotę w klinice. Pewnie trzeba po prostu czekać aż się wchłonie samo... ale to i tak mało ważne! Teraz upajam się moim słupełkiem ;-) zaraz zrobię suwaczek i jest git! :tak:

liskka - prośba o wpisanie mnie do kalendarza - termin porodu 5 grudnia. Dziękuję! :-)

ja już po wizycie. Oczywiście zawsze coś musi wyniknąć :( Szyjka skróciła mi się dosyć mocno i ma 25mm. Także mam zalecenie leżenia przez te 2 tyg aż do 37tc. Wtedy mogę wstać i normalnie funkcjonować. W poniedziałek mam podjechać do szpitala do lekarza i zrobi mi usg na lepszym sprzęcie, zbada szyjkę i podejmie decyzję. Jeśli się jeszcze skróci to szpital. Jeśli nie, to w domu będę leżeć.
Mała waży 2744g i lekarz przewiduje wagę urodzeniową ok 3500g. Przepływy są ok, także chociaż to dobre, że mała jest dobrze odżywiana.

Szkrabek, gratuluję serduszka. piękny dźwięk :) I na mikołajki będziesz miała prezent i święta spędzicie już w powiększonym gronie, fajnie :)

Witam nowe ciężaróweczki na tym fajnym forum :).
Anulla nie przejmuj sie ą szyjką ja od 33 tc mialam szyjkę skróconą na 21mm do tego rozwarcie na 1 cm i urodzilam w 40 tc, tak wiec głowa do góry, bo okaże sie ze jeszcze przenosisz.

Anulla lez ile wlezie, bycz sie kochana bo juz niedlugo nie bedziesz miala czasu nawet siusiu zrobic ;)

Szkrabek super wiesci :)

Liskka mi doktorek tylko raz sprawdzal szyjke przez usg dopochwowe, pozniej tylko podczas zwyklego badania ginekologicznego, jak byla dluga i zamknieta nie widzial potrzeby dokladnych pomiarow. A na buzke juz niedlugo napatrzysz sie w dzien i noc ;)

Ostatnia edycja:
KWIECIEŃ
1. mi mi (14 kwietnia)
2. Hania39 (17/20 kwietnia) córka Lena

MAJ
3. Liskka
(13 maj) synek
4. Anulla28 (18 maj) córka Wiktoria Amelia
5. Aisa79 (25 maj) syn Marcel Marek
6. anula86@ (29 maj) córka

CZERWIEC

7. Luize ( 14 czerwiec) córka Zuzia i syn Mateusz

LIPIEC

8. lilka-1986 ​ ( 31 lipiec lub 1 sierpień)

WRZESIEŃ
9
. Bunieczek29 (19 września)
10. kikifish87 ( 25 września)

PAŹDZIERNIK

11. GizaS (10październik)

LISTOPAD

12. Nacia90 (20-23listopad)
13.Kate_p7 (20-23 listopad)

GRUDZIEŃ

14. .szkrabek (5 grudzień )

anulla- kochana sciskam mocno kciuki aby bylo ok i szyjka juz sie nie skrociła. ale juz za 2 tyg zobaczysz swojego skarba:-)

lisska- suuper waga dzieciaczka. ohh ty juz tez na wylocie...

mimi i hania- dziewczyny jak tam sytuacja?? trzymam kciuki

ja czekam dalej na wyniki testu. jutro chce zadzwonic do kliniki. jutro bedzie 11 dzien roboczy a niby po 12 powinny byc. zobaczymy czy sie zlituja przed weekendem czy dopiero w poniedzialek...
stres powoli mnie zjada.

dziewczyny nie wiem czy bedziecie pamietac ale czy was tez ciagnął brzuch i czasem mam uczucie jakby mnie ktos kłuł igła w pochwie.
wizyte mam dopiero 5.05 a ostatnia byla 1,5 tyg temu i nie wiem czy isc gdzies prywatnie i to spr?? czy jednak to normalne a ja sie schizuje??

reklama
Do góry