reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kadik36, brzuszka nie mam ale dodatkowe kg tak, jakies 6 niestety . Jak dla mnie to duzo bo nie miesCze sie w jeansy z przed ciąży ...Po porodzie straciłam odrazu 11 i tyle powinnam przytyć a niestety u mnie było 17. Przy kp powinno sie zrzucić ale tez mam większy apetyt, no zobacYmy ... :)

szkrabek- gratuluje wizyty pozytywnej. no serio usisz uwazac z zelazem bo duzo osob narzeka na zaparcia. duzo blonnika bedziesz musiala jesc. ahh powiem ci ze zazdroszcze zielonego swiatła do seksu. powiem ze mnie braaakuje:-(
po ostatniej sytuacji z ryzykiem szybszego porodu to teraz nie dosc ze zakaz seksu to i podrozowania. a mialam jechac na 2 tyg do mamy:-( ale nic wytrzymam dla mojej kruszynki.

dziewczyny ja jestem po wizycie . z pozytywnych wiesci mała ma 900 g , reszta super a z złych to skróciła mi sie szyjka:-( a juz przeciez w domu lezałam ładnie. zobaczymy nastepna wizyte mam 1.07

kiki - kurcze, ta Twoja szyjka jest jakaś przeklęta... ale najważniejsze, że maluch ma się dobrze! :tak: I tak trzymać. Nie stresuj się, nawet jak się skróci bardziej założą szew i powstrzymają dziadówę!

Dzięki dziewczyny za rady z żelazem. Ech trzeba będzie zacisnąć zęby... a z wypróżnieniami i tak mam problem, więc teraz to już będę kobietą idealną - która nie robi dwójki :-D

No i załączam zdjęcie mojego brzucha w 16tc... przez ostatnie 4 tygodnie bardzo się powiększył :szok:
16tc.jpg

Załączniki

• 16tc.jpg
    16tc.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 89
  • 16tc.jpg
    16tc.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 92
Ostatnia edycja:
Szkrabek fajny malusi brzusio :-)

Kasik, Liskka mi też jeszcze brzuszek zostal... niestety... a kilogramy juz wszystkie zrzucilam mimo że jem więcej.

Co do przykrycia to w szpitalu i w pierwszych chyba 2 lub 3 tygodniach stosowalam rożek. Teraz też go używam ale jako kołderke :-)

Kurcze u nas dzisiaj tak zimno, ze ojciec rozpalil w piecu ;) szok, przeciez to juz druga polowa czerwca a tu zamiast coraz cieplej to coraz zimniej :(

Smerfeta i Liskka mi zostaly jeszcze 3 kg ale diety nie stosuje. Jem teraz duzo truskawek i czeresni bo je uwielbiam a one maja sporo cukru wiec nie ma mowy o odchudzaniu ;) Zreszta czy wszyscy ludzie musza byc szczupli? ;) a tak serio to w wiekszosc ciuchow juz sie mieszcze ale sa zbyt obcisle a wizja wymiany calej garderoby jest niezla motywacja ;)

Ostatnia edycja:
GizaS u nas w szpitalu otulali rozkiem, jeszcze go mocno zawiązywali, w domu przez ok tydzien, półtora tez tak robiliśmy. Potem Piotruś juz nie chciał i przeszliśmy na kocyk taki średniej grubości. Jak było zimno to spał w welurowym pajacyku i podwójnie złożony kocyk. Potem pojedynczo, potem bawełniane pajacyki. Kołderkę kupiłam śliczną minky, ale to dopiero jak bedzie większy, moze na następną zimę? Kto wie? A śpiworki mimo, ze śliczne mi sie nie sprawdziły. Sporo z tym zamieszania w nocy przy przewijaniu. Moze teraz jeszcze spróbuje, jak mniej przewijam.

reklama
Agaawa jaki to problem ze spiworkiem? Ja mam zapinany na zamek i 2 napy na ramionach, rozpiecie zajmuje niecale 5 sekund ;) Moj Junior bez spiworka bardzo sie rozkopywal i przesuwal w lozeczku. Raz jak sie obudzilam to lezal w poprzek, innym razem reka wystawala poza szczebelki itp. A teraz spiworek z weluru jest "tepy" i prawie sie nie przesuwa. Jak dla mnie spiworek to super sprawa :)

Do góry