reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć Dziewczyny, w drugiej połowie stycznia będę iść na zwolnienie i zajmę się wyprawką. Na razie nie mam nic oprócz kilku bodziakow i jednego pajacyka. Na necie jest mnóstwo list z wyprawkami, ale każda praktycznie jest inna. Jest coś co polecacie jako must have na początku? Wiem, żeby nie kupować za dużo bo w każdej chwili dokupie co jest potrzebne, ale taki starter się przyda.
Ile kompletów bodziakow, pajacykow itp. potrzeba na początku? Ile kompletów pościeli mam kupić? I polecacie jakieś konkretne sklepy internetowe, gdzie można czegoś poszukać? Liczę, że teraz załapie się na jakieś wyprzedaże
Jeśli kupujesz ciuszki to polecam tę zapinane z przodu-body i pajacyki. Pościel nie jest ci potrzebna na razie. Ja polecam rożki do spania-miałam ich 5 bo często zdarzało się że poszły soki z boku pieluszki i cały rożek mokry. Rozkow używam do dziś-leży na nich na brzuszku, czy w nocy do przenoszenia po karmieniu bo inaczej się budzi i płacz. Ja Ci polecam z 15 pieluch tetrowych i po każdej kupce wymycie dupki pod wodą szarym mydłem i wytarcie pieluszka. Pierwsze dupke myje wacikami nasaczonymi ciepła woda. Na start kupiłbym tak:
Waciki dla niemowląt - kupuje na allegro bo najtaniej a trochę tego idzie
Pieluchy tetroww z 15
3 pieluchy fkabelowe
Male podkłady-używam przy przrbieraniu
Oktanusept
Bepabthen
Coś na odparzenia-ja mam welende
Oliwka do ciala
Krem do buzi na mróz i wiatr
Kosmetyki dobre kupisz w rosmanie typu hioo i babydream
Wodę morska do noska, sól fizjologiczna do oczu. Ja do uszow używam specjalnego płynu z tym że on jest po 1 miesiącu. Obowiązkowo espumisan dla dzieci, Wit d, coś na gorączkę

reklama
@shaggy

Jeśli kupujesz ciuszki to polecam tę zapinane z przodu-body i pajacyki. Pościel nie jest ci potrzebna na razie. Ja polecam rożki do spania-miałam ich 5 bo często zdarzało się że poszły soki z boku pieluszki i cały rożek mokry. Rozkow używam do dziś-leży na nich na brzuszku, czy w nocy do przenoszenia po karmieniu bo inaczej się budzi i płacz. Ja Ci polecam z 15 pieluch tetrowych i po każdej kupce wymycie dupki pod wodą szarym mydłem i wytarcie pieluszka. Pierwsze dupke myje wacikami nasaczonymi ciepła woda. Na start kupiłbym tak:
Waciki dla niemowląt - kupuje na allegro bo najtaniej a trochę tego idzie
Pieluchy tetroww z 15
3 pieluchy fkabelowe
Male podkłady-używam przy przrbieraniu
Oktanusept
Bepabthen
Coś na odparzenia-ja mam welende
Oliwka do ciala
Krem do buzi na mróz i wiatr
Kosmetyki dobre kupisz w rosmanie typu hioo i babydream
Wodę morska do noska, sól fizjologiczna do oczu. Ja do uszow używam specjalnego płynu z tym że on jest po 1 miesiącu. Obowiązkowo espumisan dla dzieci, Wit d, coś na gorączkę

Dzięki wam za podpowiedź! Jeszcze jedno głupie pytanie - czy nowe ciuszki pierzecie przed pierwszym założeniem?

Myślę że na początek 4 pajace i z 5 body i spodnie do tego. Pieluchy metrowe z 5 szt. Sól do noska kremy do pupy i do osiągnięcia noska. Patyczki dla niemowląt i octanisept. Nozyczki do pazurków. Ja osobiście tylko pajacy używałam ma poczatku bo przy body i spodniach więcej roboty i się bałam. Kocyk do domu taki żeby malucha położyć na nim i inny do przykrycia go.

4 pajace i 5 body? Ale to zakladasz ze robisz pranie i suszysz codziennie? [emoji38][emoji38]
Ja mysle, ze przynajmniej drugie tyle ubranek.
Reszta sie zgadzam. Dodalabym sol fizjologiczna, chusteczki nawilzane choc na pocztaku polecam przegotowana wode i waciki do podmywania. Aspirator do noska, otulacz...

Cześć Dziewczyny, w drugiej połowie stycznia będę iść na zwolnienie i zajmę się wyprawką. Na razie nie mam nic oprócz kilku bodziakow i jednego pajacyka. Na necie jest mnóstwo list z wyprawkami, ale każda praktycznie jest inna. Jest coś co polecacie jako must have na początku? Wiem, żeby nie kupować za dużo bo w każdej chwili dokupie co jest potrzebne, ale taki starter się przyda.
Ile kompletów bodziakow, pajacykow itp. potrzeba na początku? Ile kompletów pościeli mam kupić? I polecacie jakieś konkretne sklepy internetowe, gdzie można czegoś poszukać? Liczę, że teraz załapie się na jakieś wyprzedaże
Tak naprawdę każda z dziewczyn napisze Ci coś innego bo co innego było jej potrzebne. Ja nakupowałam pieluch flanelowych i nie użyłam ich ani razu, tetra tak, tego idzie sporo. Rożków w ogóle nie używałam. Ważne jest też w jakim miesiącu rodzisz. Jeżeli na wiosnę to wiadomo, że mniej tych ciepłych rzeczy. Kilka pajaców, body z długim rękawem z 10 szt, z krótkim tyle samo. Spodenki skarpetki lub półśpiochy. Czapeczki, pościeli nie kupuj bo na razie i tak dziecko jej nie potrzebuje. Prześcieradła na materac do łóżeczka. Podkłady na przewijak, kosmetyki typu oliwka (polecam z Hippa a odradzam z Beabydream bo ta się klei), sól fizjologiczna do przemywania oczek, sól morska do noska. Octenisept może się przydać, ale nie musi. Ja użyłam go dosłownie 3 razy i teraz leży. Behanten na dupkę i to tyle. Wszystko co miałam dla dziecka nowe to prałam i prasowałam.

reklama
4 pajace i 5 body? Ale to zakladasz ze robisz pranie i suszysz codziennie? [emoji38][emoji38]
Ja mysle, ze przynajmniej drugie tyle ubranek.
Reszta sie zgadzam. Dodalabym sol fizjologiczna, chusteczki nawilzane choc na pocztaku polecam przegotowana wode i waciki do podmywania. Aspirator do noska, otulacz...
To na początek żeby sama oceniła czego woli uzywac. No i jaki się dzieciaczek duży urodzi i wtedy można rozszerzyc garderobę plus to co rodzinka przyniesie. A co do prania to ja pralam codziennie.

Do góry