reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

kwiat lotosu na poczatku myslalam,ze chlopiec:tak: no ale teraz jak wszyscy na mnie patrza,to mowia mi ze wygladam na dziewczynke;-) No i co? Mam kreciola w glowie i juz sama nie wiem hehehe

reklama
czarnykot ja miałam przeczucie, że będą dziewczynki albo parka, miałam zachcianki typowo jak na dziewczynkę ( z tego co wyczytałam w tych zabobonach ) no i przechodzę ciążę identycznie jak moja siostra, która urodziła dziewczynkę. Już miałam kupione rózowe i czerwone bodziaki, dresiki :) Możesz sobie wyobrazić jakie było moje zdziwienie jak lekarz powiedział, że będzie 2 chłopaków :))) Teraz to się bardzo cieszę, ale miesiąc temu to mnie zamurowało na chwilę hehe. Więc ja na swoją intuicję nie mogę liczyć, no chociaż o bliźniakach mówiłam i marzyłam już przy 1 podejściu i każdy się pukał w głowę, no i wyszło na moje ;)

witam :-)

jesli chodzi o przeczucia co do płci to cały czas byłam pewna że będzie synuś Ksawery :-), zachcianki jednak miałam różne bo jadłam i słodkie jak na dziewczynkę i słone jak na chłopca, w dodatku często się mówi że córka zabiera urodę i wtedy brzydko wygląda się w ciąży, a mi każdy mówi (i sama to zauważyłam) że wyładniałam i to bardzo :-) więc każdy jest zdziwiony że będzie córcia (no mam nadzieję że siusiak już nie urośnie:-D )

Dziewczynki bardzo Wam dziękuję za wszelkie porady co do leków! Dobrze Was mieć i przeczytać co na ten temat wiecie. Tu w anglii troche te kontakty z klinika wygladaja inaczej. Ja podczas tego podejscia wcale nie widziałam się z doktorem, a wszystkie usg podczas stymulacji i teraz robią mi pielęgniarki ( zresztą za każdym razem inna). I nie miałam pojęcia kto mi zrobi transfer, bo był robiony w innym mieście. Ale nie narzekam, bo jestem baaardzo szczęśliwa. Dziś byłam na usg. Zobaczyłam dziecko wielkośći ziarnka ryżu oraz zobaczyłam bijące serduszko ...taki malusi pikający punkcik :))) Pielegniarka mi powiedziała, ze to 6 tydzien 4 dzień... i jestem przeszczęśliwa! Z drugiej strony się zastanawiam czy tu mają jakiś inny sprzęt, że już w 6tc można zobaczyć bijące serduszko. Następne usg za trzy tygodnie. Uściski dla WAS kochane dziewczynki!!!

reklama
Dziewczynki bardzo Wam dziękuję za wszelkie porady co do leków! Dobrze Was mieć i przeczytać co na ten temat wiecie. Tu w anglii troche te kontakty z klinika wygladaja inaczej. Ja podczas tego podejscia wcale nie widziałam się z doktorem, a wszystkie usg podczas stymulacji i teraz robią mi pielęgniarki ( zresztą za każdym razem inna). I nie miałam pojęcia kto mi zrobi transfer, bo był robiony w innym mieście. Ale nie narzekam, bo jestem baaardzo szczęśliwa. Dziś byłam na usg. Zobaczyłam dziecko wielkośći ziarnka ryżu oraz zobaczyłam bijące serduszko ...taki malusi pikający punkcik :))) Pielegniarka mi powiedziała, ze to 6 tydzien 4 dzień... i jestem przeszczęśliwa! Z drugiej strony się zastanawiam czy tu mają jakiś inny sprzęt, że już w 6tc można zobaczyć bijące serduszko. Następne usg za trzy tygodnie. Uściski dla WAS kochane dziewczynki!!!

kochana, gratuluję Serduszka!!!, To najpiękniejszy widok na świecie, no nie?:-)

Ja moje serduszka też zobaczyłam po raz pierwszy dokładnie w 6 tyg i 4 dniu ciąży więc dokładnie tak samo jak Ty. Każde maleństwo rośnie inaczej, dlatego jedne serduszka widać wcześniej, inne później.
Życzę,żeby serduszko biło coraz mocniej, a maleństwo rosło jak na drożdżach:-):-):-)

Do góry