reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

tymka - a ja w 33 dniu cyklu mialam tylko 170. co nie zmienia faktu ze ciaze sie liczy od poczatku cyklu. NIGDY nie porownuj bet - roznice moga byc w tysiacach.

lekarz Ci zle powiedzial.....

reklama
moze mu chodzilo o 1wsze usg kiedy cos widac, zreszta zapytam jeszcze jak bede 5 grudnia
w takim razie super koncze niedlugo 5t.c.:-)

U mnie w klinice liczą dzień punkcji minus 2 tygodnie, co się w sumie pokrywa z datą ostatniej @, u mnie różnica była chyba 1 dnia.
tymeczka betka imponująca jak na ten dpt:) Ciekawe ile maleństw się zaimplanotwało, nie boisz się trojaczków ? :-)

kwiat_lotosu przyznam ze mialam chwilami obawy, zreszta zawsze chcialam dzidzie, ale jedna, ale teraz jak nam tak bardzo zalezy to 2jeczka bedzie ogromnym szczesciem:) gin dopiero podejrzewa bliźniacza nic nie mowil o 3jeczce na szczescie:-p kazal kontrolowac betke dawno nie robilam zrobie w czwartek lub w srode, wiesz tak juz bardzo bylam zmeczona psychicznie staraniami i pragnelam dziecka ze zgodzilam sie na te 3 blastusie a reszta nie nadawala sie do zamrozenia to jakze moglam zostawic takie biedactwo...tym bardziej ze ten 3 byl slabszy troszke niz te 2 a powiedzialam sobie moze akurat ten najslabszy tylko przetrwa jakos podswiadomie czulam ze uda mi sie jesli sie zgodze na 3..i cud sie wydarzyl:-) dowiemy sie za 2 tyg. ile jest malenstw a Ty ile jestes po transferze 2 bąbelkow?

a jedyne co mi teraz dokucza to walka z hiperka, juz nie moge sie doczekac by zeszla ze mnie ta wode, okropny dyskomfort i uczucie...

tymeczka tak, ja dostałam 2 blastocysty i jeden z nich śpi wtulony w tatusia a drugi zasnął huśtając się. Przyznam, że chciałam mieć bliźnięta, bo jedna ciąża, jeden poród i od razu rodzinka w komplecie :) Trzymam kciuki za Twoje podwójne szczęście, najlepiej parkę ;)

dziewczny do ktorego tyg.ciazy pobolewal Was jeszcze po transferze brzuch? mnie dzis w nocy znowu zlapal i dzis znowu co jakis czas cmi tak okresowo z lekkim kluciem jestem w 12dpt mniej wiecej zaczynam 5 t.c.

nie pomoge bo mnie brzuch przestal bolec ok 9dpt

dziewczyny - te w koncowce albo co urodzily: czy wy przytylyscie najwiecej w III trymestrze? wszedzie pisze ze w II sie tyje najwiecej a pozniej mnie, prawda to?

Ostatnia edycja:
lolitko ja najwiecej zaczelam przybierac pod koniec IItrymestru i na poczatku III.Teraz na wage nie wchodzilam od jakis 2 tygodni :szok:Poprostu mam stracha.Ostatnie moje wazenie to bylo 13kg na plusie.Pewnie teraz jest z 15 :-p:sorry: Znalazlam takie cus "Najmniej przybiera się w I trymestrze - zwykle 1-2 kilogramy. W II trymestrze przyrost wagi to zwykle 5-6 kg. Najwięcej, bo 6- 7 kilogramów zazwyczaj tyjemy w ostatnich trzech miesiącach. Oczywiście dużo zależy od wyjściowej masy ciała, od tego, ile "zapasów" zgromadziłyśmy przedtem. Na pewno nie należy przytyć mniej niż 10 kg i nie więcej niż 15 kg przy pojedynczej ciąży. Jedynym sposobem na właściwy przyrost wagi jest bardzo rozsądna dieta, rezygnacja ze słodyczy i codzienna porcja lekkiego wysiłku fizycznego. W czasie ciąży nie wolno się oczywiście odchudzać."

Slyszalam tez ze pod koniec ciazy mozna schudnac kilogram albo 2 i ze to normalne.

Ps. A u mnie juz 40tc :-D I jak narazie cisza. Zdarzaja sie skurcze przepowiadajece,bol brzucha jak na okres...bardzo czesto w nocy. I to by bylo na tyle :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
czarnykot a Ciebie do ktorego tyg. ciazy po transferze pobolewal brzuch? wspominalas ze jakos jak robilas test jeszcze pobolewal ja jestem w 12dpt i dzis cmi mnie co jakis czas..

Do góry