reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Szopku wlasnie dzis kuzynka Ani dala mi katalog barbie do ogladniecia i tam byly rozne zestawy Barbie weterynarz i jakies littles pet shop.
Jak mialam z 7 lat to marzylam o domku dla lalek.Jak zobaczylam co teraz mozna kupic dla barbie to az mi szczeka opadla , a kiedys to ledwo w pewexie mozna bylo lalke kupic.

reklama
Ja kupiłam te klocki z auchana mochtoys w pudełku (combi) i jak dla mnie sa ok. Nie blokują się, mają coś w stylu lokomotymy + dwa samochodo-wagony :eek: z możliwością połączenia ze sobą, jakieś drzewka, drzwi i okna i całą masę klocków.
Wczoraj kupiłyśmy też z mamą spacerówkę dla lalki (agatka), więc została mi tylko lalka do kupienia. I tu mam moje pole do popisu z narzekaniem. Skupiam się na Agatkach, bo są rozsądne cenowo i maja realistyczne dzwięki. Znalazłam lalkę, która rusza buzią jak grymasi, ale nie mówi nic:confused2:, a chciałabym (ja:-p:zawstydzona/y:) yaką co rusza buzia i mówi:tak:;-).
Może mi coś podpowiecie, bo jutro ruszam po kolejnych sklepach na testowanie lakek:sorry:

Keyko- nie doradzę, bo się zatrzymałam rozwojem na Barbie. Kosmos to co mówisz.Gadające lalki.
Przyuważyłam na stronie Biedronki taką:
16.jpg

ale ja w ogóle nie czaje co jest fajne a co nie w świecie dziewczynek.
Iwonka w zeszłym roku kupowała dla Vanesski jakąś.

mm- nadal trzymam w domu swoją pierwszą barbie. Nie miałam nigdy pełnego wyposażenia. Miałam drugą Barbie i 2 Diany ( ubogie koleżanki co to miały płaskie stopy, a nie takie na obcas).
Pierwsza Barbie była tak wymodlona ( dosłownie bo pół mszy na komunii się zastanawiam, czy ktoś mi ją kupi, Boże niech ktoś mi kupi Barbie), wyczekana, ach.
Mama szyła jej kolejne suknie ( nie mieliśmy kasy na kompleciki z pewexu), babcia dziergała mini sweterki , szaliczki, czapunie a nawet dres z włoczki.
Dom budowałam z klocków, jeździła porsche ale okrakiem, bo był za mały ( marka jest marka).

Mało chłopców na forum :confused2:.W Biedronce mają być znowu ciężarówki Wadera
17.jpg

Ostatnia edycja:
Szopek tą lalkę już "obadałam" i nawet daje rade.
M stwierdził, że zbyt wiele oczekuje od zabawek, gdy w tamtym roku bawiłam się furby'm (kupionym przez naszego znajomego jako substytut psa:eek:, którego i tak nie sprezentuje tej zimy rodzinie, bo w grudniu będa mieć 3 dziecko) i stiwerdziłam, że jest ograniczony:confused2::sorry:.

A te ciężarówki wadera Miśce też się podobają, tylko gdzie ja mam to składować:sorry:

panna migotka - ja polecam klocki ecoiffier, mamy je i sa swietne. szczegolnie, ze mozna je kupic w zestawach z takimi podkladkami do budowania i maja tez duzo takich 'akcesoriow' - domki itp.

my w tym roku dokupujemy im taki zestaw:
KLOCKI ABRICK 130el. SKRZYNIA SMOBY ECOIFFIER 1951 (811536871) - Aukcje internetowe Allegro

kwiateczek
- tez mam mega bloksy, ale juz - w sumie po dwoch latach - sie wyrobily i nie bardzo chca sie zlaczac niektore. poza tym dosc latwo sie lamia, gdy sie na nie stanie przypadkiem.
te abricki z ecoiffier (to czesc smoby) sa duzo lepsze.

duplo dla mnie masakrycznie przedrozone.. niewiarygodnie, jakie marze narzucaja w pl! takie zestawy, co u nas za 200zl, w USA sa za 20dol! ja nie chce za to placic :no:

poza klockami polecam mocno pianinko - oczywiscie dla lubiacych halas. dzieci moje sa zachwycone, jak ida do kuzynki - obaj. dlatego teraz tez kupuje im takie w wersji blue ;-) moi spiewaja do mikrofonu oboje, siedza na stoleczku, graja, bija sobie brawo..

i mojemu Filipowi kupuje kuchnie. a co! tez obaj sa jak zaczarowani u kuzynki, moga godzine bawic sie w picie z kubkow, robienie herbaty w czajniku itp. polecam!

a lalki chou chou?

i mam pytanie.. ktoras ma juz moze jakis garaz? chce to tez zamowic dla moich bakow (od dziadkow) i szukam czegos fajnego..

aha, jak cos nie polecam zabawek jixin.. mamy duzo reklamacji na nie w hurtowni!
ja u dziadkow tez zamowilam taka kolejke, nie podoba mi sie specjalnie, ale ponoc jest superwytrzymala i duzo z nia zabawy (maz sie bawil w pracy ;-) ):
Kolejka Fenbo 132 elem. Do City Junior Deluxe Set! (810292450) - Aukcje internetowe Allegro

szopek, zajefajna ta piramida!! musze takiej poszukac. moj Masiek ma teraz szal na taki pociag (mamy podobny, ale tylko jakby z jedna dziurka klocki - juz za latwe):

ZABAWKA POCIĄG DREWNIANY - KLOCKI + GRATIS HURT (813303265) - Aukcje internetowe Allegro

ten jakis bardziej skomplikowany chyba:
DREWNIANY POCIĄG ZABAWKA EDUKACYJNA EKOLOGICZNA (816026122) - Aukcje internetowe Allegro

aenye- Miku też ma drewniany pociąg z bolcami i klockami, bardzo lubi się bawic. W naszym trudnosc polega na zczepieniu wagonów bo łączy się je konkretnymi klockami i jeszcze nie bardzo czai, ze inny klocek mu tam nie pasuje.Napisz jak możesz jak duże są te klocki zalinkowane przez ciebie.

Jeśli chodzi o ciuchcię z torami to fajna drewniana jest w Biedronce ale myślę, ze Miku jeszcze w tym roku by nie obeszła.

szopek, nie mam pojecia, tez znalazlam je w necie tylko.

a propos kolejki, ja chce koniecznie elektryczna, zeby jezdzila 'sama'. ale to taka zabawa dla nas rownie fajna, jak i dla dzieci - bedziemy oczywiscie rozkladac ja tylko razem. inaczej by szybko rozwalili, albo nie umieliby sami sie tym bawic.
na pewno beda sie cieszyc, kiedy pociag bedzie wjezdzal pod gore/zjezdzal.. :-)

nie do końca przeczytałam wąte "majóeczki" przyznaje sie bez bicia...
ale to wątek zakupowy więc wklejam aukcie dla Szymonka Proń http://www.allegro.pl/show_item.php?item=819528335 aukcja cegiełka dla Szymonka!!!!!

my kupiliśmy na roczek klocki drewniane od tego sprzedawcy są rewelacja no i bawią się nimi dzieci w każdym wieku i nie tylko dzieci heheh Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

mamy też pianinko z Megablock chyba tak sie pisze superaśne!!! jeszcze po Wiktorku jest ;-)

juz zdecydowaliśmy na 100% Julianna dostanie Teletubiś tańczący PO ,LALA, DIPSY ,TINKY Winky (816109490) - Aukcje internetowe Allegro
nic nie wywoływało u niej większego zachwytu, braliśmy pod uwage pieski, kotki, lego duplo zoo, duplo farma...

aenye - ale masz już z tej serii tak? Sa wielkości lego dyplo?

wader ma tej samej wielkości bobi
chyba wolałabym kupić większe a takie za rok.

Minka- to tego pieska jednak nie kupiłaś?

reklama
szopek, hehe, myslalam, ze chodzi o klocki z kolejki ;-) a te abrick, kurcze.. nie wiem, do czego porownac, nigdy nie mialam duplo.. ale wygladaja na podobne do tych hemar.. nie wiem, naprawde :-( ale nie sa kompatybilne z megabloks, dlatego megabloksy wywioze do dziadkow, zeby sie tam nimi chlopaki bawily, a w domu same abrick. jeden zestaw juz mamy, teraz dokupujemy drugi, mam nadzieje, ze wystarczy.

ale to sa takie dosc duze klocki, Maks bez problemu sobie z nimi radzi. radzi sobie zreszta tez z malymi, zwyklymi lego - u kuzyna mojego sie bawilismy - ale balabym sie, ze je polknie, bo ciagle taki gulonik z niego, ze wklada wszystko do buziaka.

Do góry