reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

Ja używałam cały czas pampersów i uważam, że to najlepsze, najfajniejsze i na dłuższą metę najtańsze rozwiązanie (kremy na odparzenia też kosztują, nie mówiąc o mydełkach płynach, proszkach, maściach itp) gorąco polecam (wzorki pieluszek też śliczne).
Próbowałam Happy (dobre, ale grube), Huggies soft&dry (takie sobie) i super flexów (całkiem dobre,ale Liluś miał na nie uczulenie). Wszystkie w różnym okresie jak papmersów nie miałam. Nawet z Lidla miałam, ale są w skali 1-5 na ok 2. Rossmann ma takie do 3 nawet, ale zielonki są dla mnie najlepsze.

reklama
atol ja mam ubezpieczenie pracownicze a mąż jako pracodawca też jakoś tak się ubezpieczył, że za dzidziule dostanie pieniążki :) ale gdzie ona isę ubazpieczył to nie wiem musze podpytać :)

atol pisze:
kombinezonu nie polecam bo ciezko sie zaklada (lepsze sa takie ktore maja nogawki odpinane do samego konca), nogi musisz dzidzi wykrecac zeby go zalozyc, podobnie z rekami, nigdy nam sie nie chcial dobrze zapiac pod szyja, tak jakby zle uszyty czy co? I ze zdejmowaniem to samo, jak dziecko spi w spiworku to rach ciach otworzysz spiworek, delikatnie je wyjmiesz i do lozia, a tu zanim je rozbroisz to juz jest obudzone przez to wykrecanie konczyn ::)
Absolutnie się zgadzam, szczególnie jeśli chodzi o budzenie w pakowaniu i wypakowywaniu dzidzi :)

to podpytaj sie jakbys mogla, bo moj maz tez jakos tam ubezpieczony jest i moze tez mu cos sie nalezy? Musze go przycisnac zeby sie w pracy popytal

dita napisalam ci na priv o zdjeciach mam nadzieje ze bedziesz wiedziala o co chodzi

dita jak odpisujesz to na dole masz taką zakładke opcje dodatkowe i tam jest załącz :) klikasz przeglądaj i szukasz w swoim komputerku zdjęcia które cchesz dodać klikasz na nie i się załączy ale może być tak, że będzie za duże to musisz się pobawić w paincie albo na stronie http://imageshack.us/ jak wybierzesz to drugie rozwiązanie to napisz jakbyś sobie nie mogła dać rady to CI pomoge :)

atol jak mąż ma ubezpieczenie grupowe w pracy to chyba tez tak i ja dostanie kase ale niech się zapyta bo tych klockach to ja za mocna niejestem :p a mężuś to ma jakieś indywidualne jak wróci to podpytam go :D

A ja widziałam taki fajny kombinezonik z nogawkami na suwaczki do samych stópek (obu) w 5.10.15., misiak taki, zastanawiam się, czy nie jest wygodniejszy do samochodu niż śpiworek. Bo wykręcanie kończyn to by mnie też zniechęciło :)

kasia jak rozpinany do końca to pewnie wygodny :) chodzi zeby jaknajbardziej się rozsówał, żeby dzidiola nie maltretować :p zgadza się atol ???

zgadza sie :)

sa tekie spiworki bebe comfort ktore nadaj sie do fotelika samochodowego ale nie moge ich znalezc u nas na interncie, sa na ich stronie firmowej i szczerze powiemze nie wiem ile kosztuja

reklama
No ja tez dostane becikowe (ale z tego co wiem to dopiero 3 mies po porodzie jaest kasa) i ubezpieczenie z pracy 1300:) wiec sie zawsze cos uzbiera.
Jesli chodzi o pieluchy to raczej tez pampersy - tzn wyprobuje jakies tansze opcje ale jestem zdania ze na jakosci mozna rzeczywiscie oszczedzic:)

Do góry