reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
ja też juz dawno kupiłam smoczki, bo po pierwszeym dziecku jestm bardziej rozsądna, Ala ssała cyca 24 h na dobę i ani butelka ani smoczek nie wchodził w grę, zresztą do tej pory jest coreczką cycusia i mówi żebardzo kocha.:tak::-):zawstydzona/y:

Ha, no właśnie.... chyba jeszcze zaopatrzę się w smoczek. Tak na wszelki wypadek. :confused:
Bartek nigdy nie chciał (miał odruch wymiotny na smoka) ale cyca ssałby bez przerwy. Może teraz kupię z TT- mają fajny kształt, nie tak jak te zwykłe to może Natalce przypasują. Może mała da się "oszukać" :-pbo jej starszy braciszek był okrutnym ssakiem i nie miałam chwili dla siebie. Teraz się tak nie dam ;-)

Kupiłam dzisiaj oliwkę i krem pielęgnacyjny z Nivea Sensitive za 10.99 zł i chusteczki z Bambino za 6,96 zł z Tesco. Narazie jestem zadowolona. Bardzo nawilża ciałko te kosmetyki a chusteczki też super. Czy waszym zdaniem jest to drogo??

cisowianka u mnie podobne ceny, chusteczki Bambino bardzo lubie :)

A ja mam 4 smoki. 2 na noc i 2 na dzień aventu.
Co prawda ja planowalam smoczek innej firmy i to jeden ale nie miałam serca wydzierać ich z tatusiowych łapek A niech ma :) A tak sie wzbraniał przed zakupami a potem to go musiałam hamować.
Ale mam nadzieje, że nie będe musiała podawać żadnego smoka, dopiero jeśli Tymuś zacznie ssać kciuka to dam.
Tak więc w końcu, na dwa dni przed teoretycznie możliwym terminem w końcu jestem spakowana do szpitala :) Niestety brakuje mi nadal laktatora ale zamierzam to dzisiaj naprawić.

oby te smoki się nie przydały ale skoro mamy stać się niewolnicami naszych ssaków to czerpiąc z doświadczeń naszych mamusiek - lepiej miec awaryjnie:-)
a ja niby spakowana ale jakoś czegoś mi brak bo za mała torba jak na moje możliwości:tak::-D

ja też smokasa kupiłam,nawet jak sie nie przyda (oby) to wydatek niewielki a spokojniejsza jestem, że w razie czego małego krzykacza zaczopuję i moze będzie spokój, hi hi:-) chyba to wszystko powyparzam i spakuje do torby, a niech tam,może to przyspieszy poród ;-)

dziewczyny a kupowałyście jakąś pościel do wózka?? bo tak sie zastanawiam nad kupnem, czy taki maluch może spać na podusi - bo w komplecie przeważnie jest mała podusia? czy lepiej po prostu na kocyku? wiem że trochę głupie pytanie, ale teraz tak mnie naszło...:-)

reklama
AHaa z tego co czytałam to dzieciaczki nie powinny spać na podusi ze względu na kręgosłup i nawet moje małe szczęśćie podusię będzie miało na później:-)
też pościeli do wózka ne mam ale sam kocyk wydaje mi się wystarczy a na spód najwyżej wezmę flanelkę
kurczę muszę wyparzyć laktator i smoki - juz od 2 tygodni się za to zabieram;-)

Do góry