reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

KasiaDe-wczoraj to bylo juz ok ... w sumie to bylo chyba tylko - 5 ale odczuwalna -15.... Adrianna miala raczki przykryte kolderka,tylko do zdjecia jej odkrylam,zeby szelki "ujac";-):-) tez zwykle nosze czapke,ale nie bylo wiatru i dalo sie wytrzymac bez czapki... moja mama tez powiedziala,ze u nas te temperatury jakos inaczej sie odczuwa... miedzy swietami bylo odczuwalne -20 do -28C to wtedy bylo na prawde zimno i jeszcze do tego wiatrzysko,ze glowe urwac.... ale wczoraj bylo na prawde ladnie :-),a momentami nawet slonko swiecilo i taki delikatny sniezek proszyl :-) ach.....

reklama
Dziewczyny, a foteliki samochodowe???
jakie macie lub jakie planujecie kupić?
U nas już w kombinezonie to ledwo pasy zapinam i myślę tak za około 2 mce kupić nowy i nie wiem jaki...czy 0-18 kg czy 9-18 kg czy jeszzce większy.....i jakiej firmy?
patrzyłam trochę na testy fotelików i te z najwyzszą notą to też ceny mają niezłe, jak dobrze wypasione wózki:baffled: więc trzeba kupić tańszy....

czy 0-18 kg czy 9-18 kg czy jeszzce większy.....i jakiej firmy?
patrzyłam trochę na testy fotelików i te z najwyzszą notą to też ceny mają niezłe, jak dobrze wypasione wózki:baffled: więc trzeba kupić tańszy....

Kup taki od 9kg do 18kg :happy: te są podobno lepsze aczkolwiek ja mam taki od 0-18kg ( wklejałam kilka stron wstecz - o taki http://allegro.pl/item511682987_fotelik_zooty_rider_jupiter_regul_zaglowek_w_wa.html ) i wygląda bardzo solidnie i mięciutko :-) Czekamy aż Adaś będzie sam siedział oraz osiągnie wagę 9kg i wtedy zacznie jeździć w tym foteliku przodem do kierunku jazdy.
Zajrzyj tutaj : http://fotelik.info/ może ta strona ułatwi wybór :-)

Ostatnia edycja:
Pabla- ja za kilka tygodni kupie fotelik maxi-cosy 9-18 kg. KasiaDe wspominala, ze jej starszy brzdac w nim jezdzi i jest super. Nasz obecny fotelik jest mniejszy od fotelikow maxi-cosy 0-9 wiec jest naprawde maly.

Ostatnia edycja:
dziewczyny-czy orientujecie sie jak jest w Polsce z fotelikami samochodowymi dla dzieci z zagranicy,tzn. czy moge przywiezc do Polski moj fotelik,ktory uzywam w Kanadzie czy musze kupic ninny w Polsce,ktory ma polskie atesty? lub ewentualnie gdzie moge sie o tym dowiedziec.... my na razie wozimy Adrianne w Peg Perego SIP i jestesmy w miare z niego zadowoleni w przeciwienstwie do Adrianny,ktora go szczerze nienawidzi,ale nie dziwie jej sie.... u nas nie wolno wozic dzieci w fotelikach w spiworach czy kurtkach zimowych,tylko trzeba je lekko ubrac i najwyzej pookrywac kocykami i innymi cudami niewidami.... poza tym moje dziecko zawsze lezy nieskrepowane,wiec pasy w foteliku to dla niej watpliwa przyjemnosc,ale na szczescie w ciagu kilku minut w samochodzie zasypia i konczy koncert ;-):-D....

Ewa ja mam w Polsce ten fotelik,ktory uzywamy w Anglii,ale szczerze mowiac nigdzie sie nie dowiadywalam,jak to jest z przepisami.W sumie to watpie,zeby nie mozna bylo uzywac tu takich zza granicy.Z reszta jak policja zatrzymuje,to chyba sie nie interesuja skad masz ten fotelik.Wazne jest,ze dziecko siedzi w foteliku odpowiednim do swojego wieku.

reklama
Ewa ja mam w Polsce ten fotelik,ktory uzywamy w Anglii,ale szczerze mowiac nigdzie sie nie dowiadywalam,jak to jest z przepisami.W sumie to watpie,zeby nie mozna bylo uzywac tu takich zza granicy.Z reszta jak policja zatrzymuje,to chyba sie nie interesuja skad masz ten fotelik.Wazne jest,ze dziecko siedzi w foteliku odpowiednim do swojego wieku.
Dokładnie, myśmy mieli ostatnio kilka spotkań z policją i nawet odpowiedniości fotelika nie sprawdzali, tylko rzut oka na tył, czy dziecko w ogóle jest w foteliku:-p

Do góry