reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ojej Dziewczyny, widzę że w tym wątku też dziś ostro zaszalałyście:-) ja w końcu byłam na małych zakupach, no więc zakupiłam ostatni zestaw dla Dzidzi rozmiar 56 do szpitala, rożek z wypełnieniem kokosowym, komplet - kołderka + poduszka do łóżeczka (namówiła mnie na to Mama mimo, że planuje tego używać później na razie tylko kocyk), wahałam się nad pościelą, ale poczekam jeszcze na ten cholerny list z allegro:laugh2: kupiłam sobie jedną zwykła bawełnianą koszulę bo dowiedziałam się niedawno, że w moim szpitalu rodzi sie we własnej koszuli, więc musiałam dokonać tego skromnego zakupu ( tak w razie nagłej potrzeby) zostały mi jeszcze 2 ale te chcę kupić na allegro:tak: to by było na tyle, niby nie dużo, a radości mnóstwo:-)

reklama
Tam gdzie ja chcę rodzić jest do wyboru: można w swojej koszulce, a można dostać szpitalną. Koleżanka doradziła tę drugą opcję bo ponoć po porodzie koszula średnio się do użytku nadaje, więc po co się narażać na dodatkowe koszty. Ja ewentualnie myślałam o jakiejś koszulinie domowej - zawsze to milej w swoim, a potem nie żal wywalić. Zobaczymy:rofl2: Pozdrawiam:tak:

andziaa a te ceratki kupowalas przez allegro czy w sklepie?Tzn.chodzi mi o cene,bo nie wim czy sie oplaca przez allegro skoro przesylka drozsza od ceratek,a wiec jakbys mogla podac cene sklepowa to wdzieczna bede:-)Wlasnie kolezanka sie wybiera do Polski,wiec kupilaby mi w sklepie,a jak nie to zamowie na jej polski adres i mi przywiezie.
mamabartka,a jak tam jakosc tej koszulki do karmienia?tez sie przymierzam,tylko nie wiem jaki rozmiar,zastanawiam sie miedzy M i L.Z tych wymiarow co tam podali to starczylaby M na 98cm w biuscie i na 104 w biodrach.Ale skoro ty juz ja masz,to prosze o opinie,co do tej rozmiarowki.Dzieki:-)
A ma juz ktoras z was taka koszulke z otworami po bokach?tez sie nad nia zastanawiam,ale sie obawiam,coby mi niechcacy cos przypadkiem z boku nie wyskoczylo,w najmniej odpowiednim momencie;-)

Madzia, ja zamówiłam XL i leży świetnie (108 cm w biuście i 112 w biodrach). Chciałam żeby była taka troszkę luźniejsza. Ja mam wbiuście 100 cm , a biodrach 106 i jest idealnie. A napewno biust jeszcze doładuje mleczka po porodzie :-) więc...
A jakościowo super. Kolorek dużo ładniejszy niż na zdjęciach i bawełna fajna. Także polecam.
Wcześniej dziewczyny pisały nt. tych koszulek z rozcięciami, że właśnie biust z nich wyskakuje w najmniej odpowiednim momencie :))

Dzieki mamabartka:-) To zamowie to wieksza,mysle,ze L bedzie ok,bo ta M moglaby byc nieco obcisla,a w sumie chce troszke luzniejsza,zawsze to wygodniej.

Madziu nie wiem niestety jakie sa ceny sklepowe :-( ja zmowilam przez allegro ceratki Canpolu, zamawialam cos jeszcze tak wiec koszt przesylki byl jeden... przykro mi ze nie jestem w stanie Ci pomoc.

survivor ja wlasnie mam taki stanik jak zamowilas z triumpha:tak: i kupie sobie jeszcze jeden taki sam bo wydaje mi sie ze bedzie sie nadawal do karmienia:tak:

co do allegro to ja czekam na posciel i wypelnienie no ale juz tydzien:baffled: moze w poniedzialek cos przyjdzie

No w sumie nie powinny wyskakiwać nasze piersi z tych koszul z rozcięciami na bokach bo przecież będziemy cały czas w stanikach,nam położne radziły aby spac nawet w stanikach.

reklama
Spać w staniku - jejku ..nigdy :-) ale to pewnie dlatego że z piersi się sączy :happy: W szpitalu w którym ja będę rodzić też trzeba mieć własną koszulę do porodu i ja takową wyciągnęłam - nieco starą żeby nie było potem żal że się poplamiła lub coś :-)

Do góry