ja kupilam krem Nivea Na Kazda Pogode,ma faktor 4,to troche niski,ale ja tam raczej malego bede chronic przed promieniami slonecznymi.Nie wiem,moze jeszcze dokupie jakis z wyzszym faktorem,chociaz upalow tutaj nie mamy.
Poczytalam dzisiaj troche ksiazeczek na temat pielegnacji malucha i juz po prostu zglupialam,bo co rusz to inaczej pisza.W jednej bylo napisane,zeby noworodka do 1 m-ca myc tylko woda,w innej,ze najlepiej mydelkiem dla noworodkow i bron Boze jakichs zapachowych plynow nie uzywac do 3 m-ca zycia.Inna polecala plyn Johnson's Baby juz od pierwszych dni,z tym,ze ten jest napewno pachnacy,bo juz taki mam,ale sama go uzywam.Wyczytalam jeszcze,zeby dziecku myc glowke codziennie,a po chwili z innej ksizeczki,ze jednak codziennie nie trzeba,starczy 3 razy w tygodniu.
To samo z uzywaniem kremow,oliwek,pudrow itp.Ja kupilam krem i puder Alantan,mam tez oliwke,no i ten krem Nivea do buzki.Ale juz sama nie wiem kiedy pudrowac,kiedy smarowac oliwka,a kiedy tym kremem Alantan

Myslalam,ze oliwka to na cale cialko,a puder i krem na pupcie,a tu sie dowiaduje,ze zamiast oliwki mozna pudrowac cale cialko,a jak sie uzywa kremu na pupe to juz puder nie.No ta jak z tym pudrem?Zawsze przy zmianie pieluszki,a krem na zaczerwieniona pupe,czy jak?Juz mi sie wszystko pokickalo:-(
Ja juz sama nie wiem co robic.

Dziewczyny napiszcie jaka macie strategie co do kapieli i co do pielegnacji pupy!!
Troche postekalam,ale ogolnie dzisiaj caly taki dzien u mnie.Jakiegos dola mam czy co?!juz sama nie wiem czego chce,chyba pojde spac i sie obudze z ta przyjemna mysla,ze juz ostatni tydzien do pracy.