reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

HGB to hemoglobina, ma prawo wyjść poniżej normy, bo dziecko z Ciebie żelazo wyjada; MCH i MCHC to masa i stężenie hemoglobiny w krwinkach, wiec jak HGB za niska to i te dwa proporcjonalnie też. HTC to hematokryt - tak samo, jak hemoglobina spada w ciaży i przy anemii: reasumując krew masz ok, tyle, że anemia i niedobór żelaza, niemal norma w ciaży:baffled: Więc, oprócz moczu, który wskazuje na te problemy które już miałaś i które pewnie da się opanować tak jak poprzednim razem, nie jest aż tak fatalnie moim zdaniem - uszy do góry!:tak:

reklama
Co do pampersów moje wycięcia nie mają, ale to jest rozmiar 2, wiec i tak już dla dziecka z zaleczonym pępkiem raczej; jutro pójdę obadać co mają w Rossmanie i sprawdzę jak jest z numerem nizej, aczkolwiek może być i tak, że te co ma Heksa są inne niż polskie, podobnie jak z proszkami, kawami i innymi produktami, ktore u nas choć sprzedawane pod tą samą nazwą co zagranicą, jakość mają zdecydowanie słabszą:/

survivor26 dziek za informacje choc tyle ale ja cały czas biore asargin(tj, zelazo z magnezem) i az dzwne ze go mam za mało?? No nic mam nadzieje ze moja ginka bedze dzis w tak optymistycznym nastroju jak wy tu i tez powie wszystko co dobre.......

będzie dobrze:-) moje ostatnie wyniki też tak samo, wszystko poniżej normy, ale nie jest tak tragicznie, w ciąży tak przeważnie:-) też się wylękłam , ale żyć będę, więc u ciebie też bedzie dobrze

no ja tez zyc chce.... i bede ale chciała bym w domku z rodzinka a nie w szitalu..............
nie no trzymam sie tego co piszecie......:-D

Hej dziewczyny.
Pampersy maja napewno wyciecia na pepek sama kupilam tekie. Te z wycieciami widzialam narazie male paczki. A te drugie bez wyciec sa duze paczki.
Co do kosmetykow to do kapania Oliatum, na odparzenia sudokrem, krwm z filtrem i chyba na razie wszystko. Pozniej zobacze jak mala bedzie reagowac na te kosmetyki i zobaczymy co jeszcze wprowadzic.

Faktycznie z tymi pampersami róznie jest bo j mam te dla noworodków od 2 do 5 kg chyba i sprawdzałam przed momentem że nie ma tam otworków.poszukam tych małych paczek,a tam na opakowaniu jest jakoś to zaznaczone?
Nam w sumie położne mówiły żeby nic nie kombinować z tymi pieluszkami,tylko aż ta mocno ich nie zaciskać.
Co do bella to słyszałam że nie są to pieluszki dobrej jakości od kilku osób,ale nie wiem czy to prawda,pampersy i hugges najbardziej mi polecno.
A teraz do dziewczyn które były zainteresowane x-landerem xa.Bałam dziś w coneco i tamte wyglądają praktycznie tak samo,tylko u nas w sklepie firmowym kosztuje 750 a x-lander ok 1500,zmienili w coneco materiały,chociaż na necie jakoś te kolory inaczej wyglądają,na żywo bez porównania lepiej.Ja już zdecydowałam i się cieszę bo jednak szkoda było mi wydawać tyle kasy na tego x-landera.Polecam to sprawdzić.Fjnie bo w x-landerze chciałam morski i ten kolor w coceco wygląda tak samo.
Fotelik też bardzo fajny nowe modele i cena chyba 150 zł,jedyna wada że nie mozna go wpiąć do wózka,ale stwierdziliśmy że aż tak bardzo na na tym nie zależy

Faktycznie z tymi pampersami róznie jest bo j mam te dla noworodków od 2 do 5 kg chyba i sprawdzałam przed momentem że nie ma tam otworków.poszukam tych małych paczek,a tam na opakowaniu jest jakoś to zaznaczone?
Nam w sumie położne mówiły żeby nic nie kombinować z tymi pieluszkami,tylko aż ta mocno ich nie zaciskać.
Co do bella to słyszałam że nie są to pieluszki dobrej jakości od kilku osób,ale nie wiem czy to prawda,pampersy i hugges najbardziej mi polecno.
A teraz do dziewczyn które były zainteresowane x-landerem xa.Bałam dziś w coneco i tamte wyglądają praktycznie tak samo,tylko u nas w sklepie firmowym kosztuje 750 a x-lander ok 1500,zmienili w coneco materiały,chociaż na necie jakoś te kolory inaczej wyglądają,na żywo bez porównania lepiej.Ja już zdecydowałam i się cieszę bo jednak szkoda było mi wydawać tyle kasy na tego x-landera.Polecam to sprawdzić.Fjnie bo w x-landerze chciałam morski i ten kolor w coceco wygląda tak samo.
Fotelik też bardzo fajny nowe modele i cena chyba 150 zł,jedyna wada że nie mozna go wpiąć do wózka,ale stwierdziliśmy że aż tak bardzo na na tym nie zależy
Kamu czyli kupujesz coneco? i coneco kosztuje 750 zl? :szok:

Kamu to sa pampersy Newborn roznia sie tylko obrazkami. Na tych z wycieciami jest zdjecie z noworodkiem i widac ze jest to wyciecie

reklama
Ja mam te newborn,ale bez otworków,muszę poszukać po sklepach z otworkami.
Co do wózka to zdecydowałam się na ten coneco.Fotelik również bo cena 150 zł.
Teraz szukam łóżeczka turystycznego

Do góry