reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja mam taki twardszy materacyk.właśnie sie zastanawiam czy mu pranie nie zaszkodzi? A do tego gondolkę, na moje oko dość lekką, jak do tego się dołoży kocyk to na lato myślę, że starczy, a jak przyjdzie niespodziewana fala mrozów, to jest jeszcze rożek:)

reklama
Survivor, dzięki za listę. Dzięki temu uświadomiłam sobie, ze jeszcze sporo zakupów przede mną, a myślałam, że juz wszystko mam:-):-D Idę teraz na spacerek na pocztę, chyba majtki poporodowe w końcu dotarły...a po tem siadam do kompa i robię dalsze zakupy...

zazdroszczę Wam tych zakupów:-) mnie allegro olało totalnie:crazy: listu nadal nie ma, ale zgłosiłam to drugi raz, więc muszę czekać:sorry2: a na większe zakupy to muszę wyruszać w towarzystwie, a nie bardzo mam z kim bo Mąż pracuje w delegacji, a nawet jak wraca to ciągle coś dłubie w domu:blink: jutro jak pojadę na usg z Mamą to może sobie zaszaleje - w końcu:-D

No, i zakupiłam kolejne rzeczy: ceratki, myjkę do mycia, podkłady poporodowe, podkład do przewijania, komplet do paznokci, buteleczkę TT 150 ml, śliniaczki.:-)
Konsultowałam zakup wacików i patyczków z siostrą i ona mi powiedziała, że używała normalnych, takich dla dorosłych, co Wy o tym myślicie? Chyba nie ma różnicy między tymi dziecinnymi a naszymi??? sama nie wiem...
Survivor - a smoczek uspokajacz to masz na myśli taki smoczek do butelki, czy taki normalny, zwykły smok??? Wariuję już z tymi zakupami, ale jestem taka, ze muszę mieć wszystko wczesniej:crazy::crazy:

ja tez kupilam dzisiaj kilka rzeczy tzn. materacyk do łóżeczka, 3 przescieradła , podkładki do łóżeczka (pani w skelpie powiedziala ze sie przydadza zeby malu8ch nie posikal materacyka:sorry2:) wanienke ze stelarzem i przewijak. oczywiscie przy kasie doznałam szoku no ale maz stwierdził ze teraz pracuje na dzidzie czylio worek bez dna:sorry2:

dziewczyny co macie na mysli mowiac materacyk do wozka bo nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje myslalam ze wklada sie pieluche flanelowa i tyle:sorry2::baffled:

kurcze wydaje mi sie ze juz tyle rzeczy kupilam a tu wciaz cos nowego trzeba kupic:sorry2:

Mój wozek ma taką wkładkę do gondoli i poprzednia włascicelka nic wiecej nie uzywała. do tego płasciutka poduszeczke i pieluche tetrowa do przykrycia jak było gorąco albo kocyk do przykrycia.

no ja wózka jeszcze nie kupiłam ale jutro ide dokłanie pooglądać to zobacze jak to wygląda w x landerze:tak:

zamowiłam kolejna paczke na allegro (wkładki, butelki, okrycie kapielowe, pieluchy flanelowe i podkłady popordowe) mąż chyba zamknie mi dostep do konta he he:-D a wy cały czas cos mi podpowiadacie takze nie jedna przesyłka jeszcze do mnie dotrze:tak::-D ale juz wiecej mam niz mi brakuje - tak mi sie przynajmniej wydaje:-D

KATE co do listu z allegro to ja tak samo wysłałam prośbe nic nie przychodziło wkońcu zamowilam cos na innej aukcji i znowu zaznaczyłam ze chce ten list no i za tym drugim razem przyszedł i teraz moge na wszystkich aukcjach kupowac:tak:

Hej lipcoweczki!

Dzieki za liste, ktora jest bardzo pomocna, przynajmniej moge sobie sprawdzic co mi jeszcze brakuje.

Mam pytanie do tych, ktore beda mamusiami nie po raz pierwszy- otoz czy przewijak jest niezbedny? Czytalam na innych forach, ze dla niektorych nie jest on konieczny. Co o tym sadzicie???

ten mój materacyk to właśnie taka wkładka do wózka jest, z jakimś twardszym wypełnieniem;
smoczki mam uspokajacze TT a do tego buteleczki 150 ml od razu ze smokami

generalnie lista nie jest moja, tylko skopiowana z jakiegoś forum: ja z niej odrzuciłam m.in. gaziki leko, bo nam też położna mówiła, że lepsze normalne plus ćwiartka spirytu 96% z monopolowego:)

Przewijak mam, bo dostałam bonusowo do łóżeczka i wydaje mi się, że się sprawdzi, ale ocenię w trakcie używania. Patyczki kupiłam jedne dziecięce ale poza tym będę używać chyba swoich, bo te dziecięce to tylko na początek podobno + do pępka

reklama
A kupujecie pościel dla maleństwa czy na początek zamiast kołderki lepszy rożek??
Bo właśnie z koleżanką się zgadałam i ona mowi że na pierwsze miesiące nawet dla bezpieczeństwa lepiej nie zakrywać malucha kołderką coby nie naciągnął na siebie tylko owinąc w rożek
Ale jak czytam te wasze poczynania zakupowe to aż mnie nosi.
Za tydzień już przeprowadzka:baffled: i właśnie zapowiedziałam mężulkowi, że jak tylko osiądę i rozpakuję nasze graty to musimy nadrobić zaległości bo dziewczyny na forum ju z niemal gotowe i spakowane;-)

Do góry