reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

e4236fe06057618c3e51a9fa983265f8.image.250x300.jpg

taki fotelik pasuje do jane
tj rebel pro kosztuje ok 500 zl

reklama
:) dzieki za info. Ja bym chyba poszła w fotelik maxi cosi, podobno sa najlepsze. Ale to tyle czasu jeszcze więc może jeszcze zmienię kilka razy zdanie.:-)

maxi cosi jest niby najlepszy w atestach (czytaj najlepiej wypromowany), ale sa tez foteliki na rowym poziomie np easybob maxi
tylko jak chcesz jakis wozek quinny to maxi cosi wepniesz, easyboba nie...

Ja miałam maxi cosi i wydawał mi się jakiś taki głęboki i dziecko wręcz w niego wpadało, ale może tak miało być, bo nie miałam innego dla porównania.Genelanie byłam z niego zadowolona.

maxi cosi w crash testach wypada chyba najlepiej
mamasynusia - a nie mialas wkladki dla noworodka?? Wtedy nie jest taki gleboki

ja moge wpiac na stelaz wlasnie maxi cosi - ale tak naprawde z fotellika samochodowego nei powinno sie zbyt dlugo korzystac - jest to niezdrowe dla kregoslupa zwlaszcza noworodka - i moze przez caly okres uzytkowania tego pierwszego fotelika wpielam go na stelaz z 10 razy...na spacerek juz takim sprzetem sie jechac nie powinno - zostaja markety i jakies ew momenty gdy przepakowauje sie dziecko z samochodu do wozka...
wiec sama sie zastanawiam czy tym razem kupie maxi cosi - bo juz zdazylam swoj sprzedac - i czy bede te funkcje wykorzystywala - czy nie lepiej kupic fotelik z baza ktora jest na stale w samochodzie i wpina sie sam fotelik do bazy jednym kliknieciem - bo musze przyznac ze zapinanie pasami fotelika to koszmar - zwlaszcza jak robi sie to kilka razy dziennie - wyprobujcie to sobie koniecznie przed zakupem - z maxi cosi latwo nie jest - trzeba pasami zahaczyc 3 miejsca
Niestety fotelik z baza - np chicco juz mi na stelaz wozka nie pasuje:no:
Moge dokupic baze do maxi cosi - ale jest drozsza niz sam fotelik - takze lacznie maxi cosi z baza to wydatek tysiac zl - takze odpada. Na te 4-5 miesiecy:baffled: Bo potem Jagoda przesiadla sie do starszego fotelika

Milka miałam wkładke, ale wydawało mi sie, że to pupa mu tak głęboko wpadała. Tylko zastrzegam, ze to moje odczucie, a może tak miało być.

:cool: - nie mam pojecia - ale moze mojej pupa nie wpadala bo na starcie miala 4 kg:szok: i przybierala 1200 g miesiecznie:-D

Milka mój taką kruszynka wcale nie był, bo na starcie miał 4220/63 cm i napewno do drobnych nie należał. Zresztą teraz tez nie nalezy, bo ma ponad 5, 5 roku, a wazy 27 kg przy wzroście 122 cm.
Zastanawiam się czy może to nie była wina jego wzrostu - dość sporego jak na noworodka.
Może te foteliki mają takie być, bo ja innego nigdy nie ogladałam. Z ciekawości jak będe gdzies w sklepie to zajrze do kilku z nich.

reklama
Roni-rzeczywiście te foteliki rebel pasują do JANE, ale tak jak ktoś pisał, za długo maluszka nie możemy wozić w foteliku samochodowym na stelażu wózka, najlepsza gondola.

Do góry