reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja nie jestem doświadczona mama ale kupilam przewijak - moze byc na komode ale do mojego dostalam takie nozki i mozna polozyc na łózeczko. Uwarzam ze to sie sprawdzi bo gdzie bede przbierac maleństwo na swoim łóżku? to sie bede musiala schylac a tak przewine w pokoju małego i tyle, wszystko bedzie pod ręką.

co do kołderki to ja kupilam bo zamawialam poszewki to u tego samego sprzedawcy zamowilam tez ta kolderke, ale stwierdzam ze narazie nie bede urzywac:tak:na sam poczatek mam rozek- uzywany ale wypiore i bedzie oki, no i jeszcze mam kocyk, ale to z przeznaczeniem tez do wózka:tak:

reklama
a ja wczoraj dostałam przesyłeczkę z karmnikami Melissy. Cóż... czekałam trzy tygodnie i dzisiaj odesłałam :baffled:. Niestety straszne namioty a "rusztowanie" takie że ho ho. Ja rozumiem że oni sie specjalizują w dużych rozmiarach i że duże musi być solidne, ale chyba przesadzili z tą solidnością. Np. w triumphie ramiączko o połowę mniejsze też trzyma nieźle mój bufet, ale nieeee tutaj musi być gumisko... Wymienię na mniejszy model, może się uda coś dopasować, a jak nie to niech zwracają kasę i cześć. Jednym słowem porażek stanikowych ciąg dalszy. :crazy:

Rożek do spania chyba zda egzamin.Moja koleżanka która miesiąc temu urodziła,kładzie do spania w rożku,mówi że mały spi spokojniej jak jest taki ściśnięty.A jak raz położyła go pod kołderką to co chwila jej się budził.
Ja będę zamawiać na allegro poszewki i wypełnienia do łóżeczka.
Co do patyczków to położne mówiły że lepiej używać tych dla niemowląt,bo jednak są troche inaczej zbudowane,mają tą "blokade" i za głęboko ich nie wsadzimy

Co do rożka - to chyba faktycznie lepiej dzidziusiowi spać na początku takim ściśniętym. Nam lekarka na ostatnich zajęciach ( pani od rozwoju psychomotorycznego i emocjonalnego dziecka ) mówiła, ze dzieci na początku powinno się tak ściskać, żeby one czuły się jak w naszych brzuszkach, dlatego polecała rożki no i właśnie te chusty, o których kiedyś pisałysmy już. Mówiła, zeby w łóżeczkach robić dzieciom takie przytulne otoczenie, zeby nie czuły takiej dużej wolnej przestrzeni łóżka..i takie tam inne rzeczy, z których częsci i tak nie pamiętam..

ja rozek przez pierwszy tydzien stosowałam bo obawialam sie ze sie mała obróci i zaksztusi bezpiecznie lezala ale lepiej jednak dac dziecku swobode ruchu....

ja już kupiłam wypełnienie do łóżeczka (kołderkę + podusię), ale zacznę tego używać później;-) na razie mam rożek i właśnie w nim mam zamiar Maleństwo kłaść spać:-) ewentualnie jeśli orzeknę, że powiewa chłodem mam sporo kocyków, więc awaryjnie użyję jeszcze kocyka:tak:

a co do patyczków do uszu to na szkole pani mowila ze stosować te w kształcie grzybka dla dzieci a nie tradycyjne bo tak na prawde nie powinno sie wsadzac ich do uszu dzidzi bo można tylko zaszkodzic. Czysci się te zewnetrzne powierzchnie.

Ja kupilam te specjalne patyczki dla maluszkow z ogranicznikiem, tez wspominano nam o nich w szkole rodzenia.
Dziewczyny jakie proszki kupilyscie ? Ja myslalam nad Jelpem, ale w Biedronce dorwalam super promocje Loveli i w koncu zdecydowalam sie na nia, wiecie cos o tym proszku ?

szczerze mowiac to trzeba miec spore umiejetnosci zeby wsadzic taki zwykly patyczek bog wie gdzie i jak gleboko
przeciez wiadomo ze czysci sie tylko przy samym "wylocie" :sorry2:
a takie niemowlece patyczki czyszcza fajnie ale pepek

a lovella takie samo cudo jak yelp
proszek dla dzieci
sama juz mam wlasnie w lovelli poprane choc szczerze nie znosze tego zapachu

reklama
Ja ogólnie zdecydowanie wolę prać w płynach niż proszkach dlatego wybrałam lovelle.
Zapach mi specjalnie nie przeszkadza,właściwie to po wysuszeniu w ogóle go nie czuć.No ale to chyba dobrze

Do góry