reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja też z praniem i prasowaniem leżę i kwiczę....mam przygotowanych tylko kilka ubranek, które zmieściły się w szafce z moimi ciuchami. Zabieram się za to od przyszłego tygodnia, bo dopiero w piątek będę miała nowe meble.

reklama
Moje wypełnienie też leży na razie zafoliowane pod łóżeczkiem.....tam też trafią wszystkie pracowicie dziś prasowane welurowe śpiochy i bluzy, jeśli w lipcu ma być tak , jak dziś i w weekend:baffled: Szykuje się masakra upałowa....będziemy z Młodą leżeć pod wentylatorem w samych pieluchach albo i bez i zdychać do jesieni:-p

nam połozna mówiła, że lepiej mieć na wszelki wypadek, bo o pleśniawki nietrudno, natomiast może zdarzyć się, że w szpitalu Aftinu nie będzie.... ale to podobnie, jak inne rzeczy z tej wyprawki szpitalnej można skonsultować ze szpitalem, o ile się wie, gdzie się będzie rodzić....:)

a ja poprane poprasowane mam dla malego ciuszki
dzis kupilam okrycie dzieciece wielofunkcyjne:-) becik, spiwor i kocyk mozna z tego robic. Wlaśnie piorę:-) a mężuś kartony klei coby byly mocniejsze bo zaczynamy dzis pakowanie wyprowadzkowe:baffled:
no i szlafrok do szpitala mam zakupiony wiec cos sie ruszylo:tak:
teraz tylko jeszcze koszulki z allegro do karmienia i bedzie wyprawka szpitalna prawie gotowa

ja mam wypełnienie,ale nawet nie pomyślałam żeby je wyprać:dry: poszewki owszem, ale wypełnienie:sorry2: Dziewczyny nie dajmy się zwariować:rofl2: Madzia nie chciałbym Cię załamywać, ale o po 14ej kiedy Ty zabierałaś się za prasowanie ja siedziałam w autobusie i jechałam do Babci - oczywiście już byłam po akcji Prasowanie:-):-p poszło bez większych dolegliwości i wierzę, że u Ciebie było podobnie:laugh2:
co do tego Aftinu to ja jeszcze nie słyszałam żeby u mnie w szpitalu tego wymagali czy coś podobnego, ale się dowiem:happy:

kiedy kupujecie biustonosze do karmienia? ja wlasnie kupilam jeden w weekend i zamierzam kupic jeszcze ze 2-3,ale wypiore tylko jeden,ktory zabiore ze soba do szpitala,a reszte dopiero jak bede juz miala mleko coby w razie czego wymienic na inny rozmiar... jesli chodzi o pranie i organizowanie pokoju malej,to u mnie wszystko musi poczekac do przyszlego tygodnia,bo do piatku jeszcze pracuje... nawet juz dzis moj gin zasugerowal,ze chyba na mnie pora posiedziec w domu ;-):tak::-)... a oto mojej kruszyny pokoj - tylko tak na probe,bo jeszcze chcemy ( tzn.ja chce,bo Joe najlepiej by wolal nie) pomalowac i tu prosze was o pomoc w doborze koloru - teraz mamy zoltawy i zastanawiam sie czy zostac przy nim czy pomalowac na bardzo delikatny niebieski,bo meble sa biale i wiekszosc poscieli itp... niebieska.

a oto zawartosc mojej corki komody i z lekkim przerazeniem stwierdzam,ze to "tylko" w rozmiarze 0-6 miesiecy,moje biedne dziecko ma matke shoppoholiczke ;-):-D:

sklad pieluch: po paczce Pampersow i Huggies Newborn i moje pieluchy tetrowe i uszyte:

karuzela,wanienka i lezaczek oraz slizgawka na zas w ogrodku :biggrin2: - kolezanka z pracy sie pozbywala i nam ja dala:

oto mebelki,ktore zamierzamy jeszcze dokupic...

reklama
jejku wszystkie juz piora...chyba i ja sie wezme :-)
ja mysle, ze takierzeczy jak aftin to mozna w kazdej chwili w aptece kupic, mąż czy obojetnie kto kupi; a tak to lezy jak bedzie niepotrzebne; moj syn nie mial wcale plesniawek

Do góry