reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

post_ptaszyna sweterek naprawde slodziutki:tak:
Ja powroce do tematu lozeczek.Myslicie,ze takie 120x60 to na prawde bedzie za male?.Ja w sumie chcialam takie male,zgrabne lozeczko,bo zbyt wiele miejsca nie mamy.To ktore upatrzylam,mozna pozniej przerobic na lozko bez szczebelkow,ale wymiary pozostaja takie same.I juz znowu mam dylemat:baffled:

reklama
Madziu, dzieci sa tak rozne, ze trudno okreslic co akurat Twojemu synkowi bedzie odpowiadac a co nie
kolezanki syn spal w szczebelkach do 3 lat, moj kladl sie w poprzek i dar paszczeke bo mu bylo nie wygodnie... takze jak masz malo miejsca (tylko czy te 10 cm taka roznice zrobi?) moze lepiej male? trudno micos doradzic

Madzia: ja z powodów lokalowych też mam to mniejsze, ale nie wydaje mi się takie małe.......zwłaszcza teraz, jak jest puste i wyobrażę sobie, że mam w nim położyć góra półmetrowe dziecko:-D Nie myślałam, co dalej, ale tak czy inaczej chciałabym, żeby za rok Młoda miała swój własny pokój i wtedy będzie można z królewskim łożem dla niej poszaleć. Córka mojej przyjaciółki, ma 2 lata i do tej pory bez oporów spi w szczebelkach, wiec to chyba od dziecka zależy.

Madzia Na mojego starszego (4,5) łóżeczko 60x120 było by raczej za małe (ma 115 cm wysokości a 60 cm na szer to też niedużo i tęższemu chłopczykowi na pewno było by ciasno).
Tak więc rosnące łóżeczko i tak nie starczy na nie wiadomo ile, ale dla małej dzidzi i tak do 3 lat na pewno będzie ok.
Mój synek łóżeczka ze szczebelkami to nie tolerował i tak mu zostało.
Po roku stania go złożyłam. I wstyd sie przyznać ale nadal często śpi z nami :zawstydzona/y:
Bo widzicie mój mąż jest kierowcą i często śpie sama więc fajnie mieć faceta przy boku a jak mąż wraca to chce sie przytulić do małego itp :p
Teraz łóżeczko czeka i nie dam sie w to wrobić, od 6 mc dzidzia śpi sama!

dziękuję dziękuję. Tak naprawdę to ja jestem mocno początkująca. :-D:-D:-D a że leżąc trzeba było się czymś zająć no to postanowiłam zwalczyć tę sztukę :)

co do łóżeczek do zagiełyście mnie konkretnie. Nie wpadłam na to że są inne rozmiary niż 120x60 ......:baffled::baffled::baffled:
Ja już takie zamówiłam.. ale ze mnie gapa. no ale to chyba tak do 2 latek to wytrzyma co?????

My kupujemy łóżeczko 120x66 i nie mam zamiaru kupować większego.Widze po dzieciach znajomych że ok 2-latki już śpią w takich łóżeczkach dla starszych dzieci typu"mamut" z ikei. Kuzyna synek ma łużeczko 128 na długość ma 3 latka i nadal w nim śpi nie powiedziałabym że jest mu ciasno

ja tez mam 120/60 wydaje mi sie ze jest dobre, zwłaszcza teraz jak jest puste to i tak mi sie wydaje ze jest ogromne:-Dmoja mama ma w pracy takie łóżeczka i spia w nich dwulatki ale takie zgrabniejsze:-Da reszta na lezaczkach takze zalezy od postury malenstwa:-D

ja dzisiaj kupiłam kolejna pierdołe - zegar na sciane z disneya do Kubusiowego pokoju hi hi i album na zdjecia , chyba juz wariuje:-D:rofl2:ale kazda pierdołka mnie cieszy:-D

ja też mam łóżeczko 120/60 i wydawało mi się takie duże:-pchyba większego bym nie chciała;-) dziś dostałam od Znajomej obiecane ubranka (trzy kartony:baffled:) i teraz mam problem z ich przechowaniem, nie wspomnę o czekającym mnie praniu i prasowaniu:sorry2: wszystko jest czyściutkie, ale ja muszę zrobić pranie po swojemu bo nie przeżyję:zawstydzona/y: ponadto dała mi też dwa staniki do karmienia i okazało się,że są za małe - moje dojary zaczynają przekraczać granice zdrowego rozsądku:baffled: tak więc czeka mnie jeszcze zakup stanika:-p

reklama
Roni - zamowilismy Teutonie Team Alu S4 2008, a pomocne w wyborze byly moje kolezanki z forum blizniaczego;-)

Madziu - mam lozeczko 140/70cm ( Rovenna cotbed with drawer - Toys"R"Us) Chyba dlatego, ze nie miala mniejszego lozeczka to nie umiem sobie wyobrazic jak by to bylo. Kuba jak sie w nim polozy to nie ma zbyt duzo miejsca no ale on juz od jesieni w nim nie spi tylko z tata a ja sama :-) a teraz beda w nim spaly maluchy bo podobno lepiej jest dla blizniakow jak spia razem przez jakis czas bo sa spokojniejsze a pozniej dokupimy drugie.

Post_ptaszyna - sliczny ten sweterek - gratuluje zdolnosci!!!

Do góry