reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Post_ptaszyna sweterek prześliczny! Wow! Naprawdę jestem pod wrażeniem! Dla mnie przyszycie tych guziczków stanowiłoby spory problem! A to dlatego że zdolności manualne poszły w całości w moją siostrę która teraz szyje, maluje, dzierga... a ja guzika nie potrafię prosto przyszyć :no:

Ja wreszcie ruszyłam z przygotowaniami do przodu. Pokoik właściwie skończony, komoda i kołyska już gotowe, nawet zasłony i lampa wiszą!. Teraz jeszcze tylko zamówię szafę i regał i fotel do karmienia.
Ubranka poprane i poprasowane (moja mama wzięła to na siebie! UFF!) a jutro lista w dłoń i idę na zakupy wyprawkowe.
Torba do szpitala tez powolutku się zapełnia i robi mi się lżej na duszy :tak:

reklama
Dziewczyny, ale Wy jestescie zdolne :-) zazdroszcze takich umiejetnosci:-) kurcze post_ptaszyna i survivor, normalnie wymiatacie :-D
slicznie sie prezentuje Wasze robotki :-)

Jesli chodzi o lozeczko, to ja tez mam 120x60. Odkupilam od kolezanki, a jej corcia pospala w nim do 2 roku zycia...Mysle ze to zalezy od dziecka, bo czasem lozeczko moze byc jeszcze dobra dla Malucha, ale szkrab zwyczajnie buntuje sie aby w nim spac :-) potrzebuje juz wiekszych przestrzeni, a co znamienne z pewnoscia odwiedza coraz czesciej, bo o wlasnych silach loze rodzicow:-) a czym jest lozeczko dziecko w porownaniu do naszych ?:-) wcale sie nie dziwie ze Malce sie buntuja :-)

uff to dobrze, bo już miałam lekki stres z tym łóżeczkiem:szok:

Kiwaczko no nie mam pytań. Zdjęcia są super. Potem popatrzysz na zdjęcie i pomyślisz... o jaka teraz jestem laska:-)

Ja też mam łożeczko 120 na 60 i jak dla mnie jest ok.
a dziś już byłam na zakupkach, ale zrobiłam trochę przyjemności sobie i zakupiłam troszki ciuszków dla siebie :-) Wszystkie takie na teraz i będą też już na po porodzie. Ogólnie kocham HM za to, że ma takie sukienki, bluzki że mogę je nosić teraz z brzuchem i jak go nie będzie to też założe. Kupuję wszystko w normalnych działach, w ciążowym kupiłam tylko spodnie bo w normalne to się nie wcisnę. Dziś nawet wypatrzyłam spódnicę, która w pasie ma taką luźny gumę, więc super jest na teraz....Dzień zaczął się dobrze w każdym razie:-)

ale najlepszy mój zakup w dniu dzisiejszym to wentylator do mieszkania!!! jejku, jak bosko teraz jest, już się nie duszę w tym słonecznym lokum:-D

też mam łóżeczko 120 x 60 i nie wydaje mi się żeby było za małe :no:. dzisiaj przyszła kolejna paczuszka :-). Drugi komplecik pościeli Klupsia Mała Księżniczka (przyznam szczerze że na zdjęciu prezentowała się chyba lepiej, ale musi taka być bo już ją wyprałam), zapasowe prześcieradła, grzechotki, smoczki i kosmetyki bubchena (naprawdę pachną rewelacyjnie!). Ale najbardziej rzuciła mnie na kolana maleńka buteleczka do lekarstw - jaka to drobinka - oczywiście mam nadzieję, że będzie robiła za ozdobę i nie będę musiała jej używać :rofl2:.

No, a mnie się nareszcie udało wylicytować laktator :-) Próbowałam 3 razy i zawsze ktoś mnie przelicytował. Ale nawet się cieszę, bo poprzednio próbowałam kupić Aventu... i się nie udało. Po tych ostatnich newsach dot. tych jakichś szkodliwych substancji w ich produktach będę miała spokojną głowę... (niewiem czy to fakt czy tylko chwyt marketingowy konkurencji Aventu- to się kiedyś okaże)...

A teraz właściwie już mam TT, tylko czekam na paczuszkę :) Cieszę się bo w zestawie jest pojemnik do sterylizacji w mikrofali, nowe pojemniczki do przechowywania pokarmu i nowa szczotka do mycia butelek. Dokupię nową buteleczkę i będzie super :-) zestaw.
No. Taka mała rzecz a cieszy :blink:

A co do łóżeczek to.... my mieliśmy 120x60 i Bartek wyglądał w nim na początku jak zagubiony w kosmosie he,he :) Pospał 1,5 roku i kupiliśmy mu duże drewniane łóżeczko z materacem (90x200) i chrapie w nim smacznie do dzisiaj. Łóżko ma boczne zabezpieczenie przed ewentualnym lądowaniem i sprawdza się znakomicie. Wątpię czy Wasze maluszki będą spały 3 lata w takim dzidziowym łóżeczku. Wydaje mi się więc że 120x60 jest jak najbardziej OK dla małego niuniusia.
My tym razem kupimy turystyczne i do tego zwykły materac do środka. Bartek tak energicznie spał, że czasem się budził jak huknął w szczebelki. A po drugie trochę się obawiamy super pomysłów ze strony synka :)) np. prób wyciągnięcia siostrzyczki przez dziurę między szczebelkami. Także ze względów bezpieczeństwa będzie siateczka.

Sorki za ten przydługi wywód ;)

dziewczyny!chce wyprać pieluchy ale nie wiem czy mam je wrzucic jak normalne ciuszki czy na 90 stopni???? napiszcie mi jak wy prałyście tzn w jakiej temperaturze, (dodam ze w pracle mam tylko te pieluchy)

ciuszki prałam na 40/60 stopni z podwójnym płukaniem, bo przy 90 szlag by trafił kształt i kolory... same pieluchy, jeśli tylko tetrowe na 90 stopni można, nad flanelowymi już bym się zastanowiła, bo mogą się skurczyć, ale nie wiem, bo pieluchy prałam razem z ciuchami, więc też w niższej temperaturze.

reklama
ja tez pieluchy pralam z reszta ciuszkow,a ze wszystko bylo biale to nastawilam na 50st.Slyszalam,ze pieluchy mozna wygotowac,a wiec w 90st nie powinno sie im nic stac.

Do góry