reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja mam elektroniczny na razie nie uzywalam.
post uwazaj z tym kciukiem. Corka kuzynki ma osiem lat i jeszcze czasami ssie kciuka. Moj brat dopuki ssal kciuka to mial proste zeby kiedy sie oduczyl(nie pamietam ile mial lat) to zeby ma strasznie krzywe i chyba zacznie nosic aparat. Teraz ma 27lat.

reklama
Post ja tym kciukiem na razie bym się nie martwiła bo to może być tylko przejściowe;-) synek mojej koleżanki też ok 2 miesiąca zaczął ssać kciuka i mu przeszło, a koleżanka też się tym martwiła:-) dodam jeszcze, że smoczek u niego w ogóle nie wchodził w rachubę;-) tak więc ja bym troszkę poczekała jak Mała będzie dalej się zachowywać, ale wierzę że będzie wszystko dobrze:-)

u nas właśnie smoczek jest mniam mniam i dlatego zastanawiam sie nad tym termometrem , narazie mam elektroniczny ale ostatnio wydawało mi sie że Kuba ma ciepłą główke wiec zmierzyłam mu temp. pod pachą (nawet sie nie wiercił) a termometr wskazał 36,4 no to jak dla mnie z termometrem chyba jest cos nie tak:baffled:

dziewczyny ponawaim pytanie jakie macie maty?bo ja dzis sie wybieram do smyka wcelu zakupienia ale jakąwybrać nie mam pojęcia:baffled:

nie sądziłam że kiedyś zadam takie pytanie ale czy wasze maluszki chodzą w krótkim rękawku:sorry2:dzisiaj jak dla mnie jest strasznie goraco wiec ubrałam małemu body z krótkim rękawem , spodnie no i skarpetki, ale jak szłąm przez park i zaglądałam do wózków to takie maluchy miały długi rękaw a jeden był przykryty kocem:szok::baffled:jak wy ubieracie swoje maluszki w taki upał?

Kicrym, Florka większość swojego życia przechodziła w krótkim rękawku:-D W domu prawie zawsze, chyba, że tak jak dziś jest ok. 20 stopni, a na dworze jak tylko są upały, to wychodzi w samym body i skarpetkach i do tego pielucha lub kocyk do okrycia. Jak ja się zlewam potem na 30-stopniowych upałach, to nawet biorąc korektę na jej wiek, nie wydaje mi się, by musiała w bluzach biegać;-)

Co do maty, to ja kilka na Allegro obserwuję, najchętniej kupiłabym tinylove lub fisher price, ale zobaczę jak cenowo to wyjdzie. a na razie kupiłam inną, taką tylko do leżenia bez pałąków, żeby była też jako kocyk.

moj Maciek to nawet w domu w krotkim rekawku nie za czesto,a na dworze nigdy tak nie byl,bo taka tutaj piekna pogoda.Jak czytam o tych polskich upalach,to mnie szlag trafia,ze przyszlo mi zyc w tym wiecznym deszczu i zimnie:crazy:

co do maty to my mamy w spadku po chrzesnicy,ale sama jej ja kupilam.Wybieralam tak co by miala duzo gadzetow,ale nie tam zadne grajace czy swiecace.Na macie sa szeleszczace czesci i na palakach tez jakies grzechotki i lusterko.No taki standard chyba,ale fajna jest.

co do termometru to u nas też elektroniczny
kircym nasza mała przeważnie na krótki rękaw chodzi - w bodziaczkach albo sukienusiach i to jeszcze do tej pory, przecież ciepło jest, ewentualnie przykrywam ją cienkim kocykiem albo pieluszką flanelowa
a co do mat to nie wiem które są ok, mamy powiedziane żeby nie kupować bo ma dostać w prezencie od przyszłej chrzestnej:-) ale myślę że trzeba iść, poatrzeć która ma jakieś fajne dodatki, różne struktury żeby brzdąc mógł poznawać dotykiem,lustereczka itp...

Tymciu paraduje w krótkim rękawku prawie cały czas. W dodatku na spacerkach rzadko pieluszki flanelowej używamy. A czapeczka to takie coś co sobie leży w szufladzie :) Zimny chów planuje stosować bo na ubieraniu u starszego się przejechałam i jest chorowity.
My mamy tylko dół od maty ( jakiś polski) bo pałąki starszy załatwił bo jakieś namioty robił :p Na ten dół to starszy rzadko zwracał uwagę za to zabawki na pałąkach były fajne tyle że ja tam dowieszałam jakieś dodatkowe. Tak naprawde ważna jest sama konstrukcja bo potem i tak można powiesić np ulubiony samolocik.
atermometr u nas elektroniczny ale podobno douszne najlepsze.

my kupiliśmy taką zwykłą matę
PLUSZOWA MATA EDUKACYJNA KOTEK COLORIA PIĘKNA!!! (409039541) - Aukcje internetowe Allegro
jest kolorowa i ładna. Nie ma grających części ale my dostaliśmy równieź taki grający pałąk z chicco "duo gym"(naprawdę super tylko muzyka jeszcze za wsześnie dla iki) ale jest tam dużo bajerów i na nóżki i melodyjki sa fajne
HIT CHICCO ZESTAW GIMNASTYCZNY DUO GYM 3 w 1 (430060892) - Aukcje internetowe Allegro

do tego kupiłam spiralę ŚLICZNA SPIRALA COLORIA DO ŁÓŻECZKA WÓZKA !! (406128072) - Aukcje internetowe Allegro
w której ika się zakochała po prostu. Rano uśmiecha się do pszczólki i gada do niej. Fajne jest to że można to zamontować i w foteliku i w łóżeczku. dodtatkowo pasuje również do maty gdzie można przyczepić stworki

a to jej miłość która mamy jak narazie zaczepioną za przewijak. bardzo jej się podoba
ŚLICZNA PLUSZOWA GRZECHOTKA HIPCIO COLORIA!!! (406834658) - Aukcje internetowe Allegro

jeśli chodzi o krótki rękaw to na sie to zdarza czasami ale Ika to jak narazie chudzinka i mały zmarzluszek i jak widzę że jej zimno to ją okrywam albo ubieram. Jak nabierze więcej tłuszczyku to pewnie bardziej będzie jej ciepło

Ostatnia edycja:
My mate dostalismy TINY LOVE narazie mala nie interesuje sie zabawkami na palaku ale mysle ze jeszcze troche i zacznie.
Misia jak jest cieplo ubrana jest na krodki rekaw, ale na spacerku zawsze mam w rezie czego kocyk i bluze z dlugim. Tez na spacerach widuje dzieci ubrane na dlugi rekaw i jeszcze przykryte grubym kocem:szok:. Przeciez jest lato. W szpitalu nam mowili ze noworotki maja tendencje do przegrzewania.

reklama
Ja mam matę Canpol.
Co do ubierania, głownie krótki rękawek, np dzis na body z krótkim rękawkiem, spodenki, skarpetki i zawsze mam pieluche i kocyk ze soba na wszelki wypadek. Ja też dzis na spacerze widziałam dzidziusia przykrytego po szyje grubym polarowym kocem:szok: a moja bez czapki i odkryta leżała:-)

Do góry