reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja byłam dzisiaj w chicco i dla mnie multiway odpada- bardzo płytkie siedzisko, pani twierdzi że to po to aby dziecko samo umiał wejść do wózka:dry: i simpliticy też- każde drobne elementy w dotyku były jak z wózka do lalek:szok:jak chciałam złożyć budę to myslałam że te zawiasiki mi w ręce zostały, w porónaniu do x landera to tandeckie. Więc do rozpatrzenia zostaje enjoy( ale on mi się jakiś mały wydaje) no i walker i fuzzion:tak:
Co do fotelika to ja się napaliłam na maxi cosi priori
Maxi Cosi Priori XP+Maxi Pilot+Wys GRATIS od VIKI (550035606) - Aukcje internetowe Allegro
ale po długiej dedukcji z M stwierdzilismy że kupimy chicco proxima FOTELIK PROXIMA CHICCO 0 - 18 KG (557408295) - Aukcje internetowe Allegro
albo Key FOTELIK 9-18KG KEY 1 X PLUS CHICCO MIX KOL - G-9 (558672440) - Aukcje internetowe Allegro
:tak:

reklama
Kicrym - ja też ten chicco proxima kupuję.
Dla mnie też ten multiway odpada, nie zaskoczyło między nami :-(
zobaczymy jeszcze ten walker, chicco ct04, enjoy i ten Nurse może uda mi się obejrzeć.

Kicrym, też mi się tak wydaje jeżeli chodzi o chiccowskie wózki:tak:
W porównaniu z nimi taki np. walker to max wygody dla malucha.

A foteliki bardzo fajne:tak: Oba chicco mi się podobają, maxi cosi najbardziej ale ta cena:baffled:

Ja mam jeszcze po Bartku fotelik deltim mały podróżnik i tak się właśnie zastanawiam czy go nie opchnąć na allegro albo w komisie i nie kupić Natusi takiego mięciutkiego nowego fotela:-)
Tamten niby jeszcze dobry jest ale taka franca ciężka i twarda że szkoda słów. Sporo jeździmy i przydałby się kurcackowi jakiś bardziej komfortowy sprzęt:tak:
Młodemu niedawno kupiliśmy Graco bo z deltima głowa mu właśnie wystawała nad oparcie i bardzo jesteśmy zadowoleni :tak:

Dzięki dziewczyny za radę, jak będę pakować małą do auta to teraz zerknę czy nie podginają się jej nóżki:tak:
rzeczywiście maxi cosi jest fajowskie (ale drogie) a chicco też jest bardzo fajne:tak: Kurcze jest tak wielki wybór tych fotelików że szok:szok: powiedzcie mi dziewczyny czym wy się kierujecie przy wyborze (oczywiście oprócz ceny??)

jak Antosia będzie większa to mi się marzy taki fotelik (tylko chyba nie ten kolor):sorry2:
FOTELIK SAMOCHODOWY CYBEX SOLUTION X Pink Princess (553742337) - Aukcje internetowe Allegro

jak dla nas to fotelik przede wszystkim musi pasowac do samochodu, a ze samochodu w Polsce jesczez nie mamy i nie bardzo wiemy jaki bedziemy miec to mamy problem. Poza tym to mi bardzo zalezy zeby fotelik byl wygodny i sie rozkladal do spania. Bardzo podoba mi sie tez funkcja obracania fotelika do drzwi, wtedy nie ma problemu z wkladaniem. no ale najwazniejsze zeby byl jak najbardziej bezpieczny, wiec jestem w stanie wydac nawet duzo pieniedzy jak ma to zagwarantowac bezpieczenistwo mojemu dziecku:-)

surv, podawałaś linka gdzie można sprawdzić dopasowanie fotelika do samochodu, podasz mi go raz jeszcze???
pliiiiis:-):-):-):-):-)

powiedzcie mi dziewczyny czym wy się kierujecie przy wyborze (oczywiście oprócz ceny??)

jak Antosia będzie większa to mi się marzy taki fotelik (tylko chyba nie ten kolor):sorry2:
FOTELIK SAMOCHODOWY CYBEX SOLUTION X Pink Princess (553742337) - Aukcje internetowe Allegro

A czemu nie ten? Przecież jest uziowy:-):-):-)...no dobra, może trochę za jasny ;-)

Według mnie fotelik dla takiego szkrabka musi być:
-z atestem przede wszystkim
-uziowy:-D:-D
-najlepiej wychylany do pozycji półleżącej żeby w czasie dłuższej jazdy śpiącemu maluchowi główka nie zwisała na boki,
-z "poduchami" które chronią główkę właśnie przed bocznym uderzeniem,
-z dobrze osłoniętym po bokach siedziskiem chroniącym miednicę przed urazami,
-fajnie jak ma podłokietniki-starsze dziecko może wygodnie oprzeć łapki,(ale w kategorii wagowej do 18 kg jeszcze takich nie ma)
-dobrze zapinanymi pasami tak aby mała spryciara sama nie mogła ich odpiąć,
-dobrze też żeby materiał był miły dla dziecka (nie jakiś sztuczniak w którym latem się zapoci)
-no i na koniec przydatna rzecz, to to że w niektórych modelach można dla starszaka zdemontować oparcie i pozostaje samo siedzisko.
To chyba tyle moich przemyśleń fotelikowych. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę.

Nawet takie nie są złe:
http://allegro.pl/item556392747_fotelik_zooty_rider_jupiter_regul_zaglowek_w_wa.html
http://allegro.pl/item556141251_nowy_fotelik_samochodowy_baby_design_mobi_kurier.html
http://allegro.pl/item552718721_nowy_i_wygodny_fotelik_nurse_dakota_0_18kg.html

Fajne też są te chicco które pokazywała Kicrym.

Ten mi się spodobał:
http://allegro.pl/item557804261_fotelik_brevi_grand_prix_silverline_0_18kg.html
i ten chicco Key. chyba nawet lepszy od proximy bo głębszy.
To moi faworyci za przystępną cenę:
http://allegro.pl/item558789115_fotelik_9_18kg_key_1_x_plus_chicco_mix_kol_g_9.html
http://allegro.pl/item562365433_fotelik_coneco_zenith_9_25kg_wys_0zl_kolekcja_2009.html

Ostatnia edycja:
Ja chicco proxima kupuję dlatego że jest od 0-18 kg, więc do 13 kg mogę młodą wozić tyłem do kierunku jazdy - a na tym mi zależy.

reklama
Ja juz zdecydowalam sie na Maxi Cosi ale tylko dlatego ze w Anglii sa sporo tansze mysle ze spokojnie w cenie 500 zl sie zmieszcze spory to wyfatek ale na kilka lat wiec warto!
Buy your Maxi Cosi Priori Fix - Frisbee reviews from Kiddicare 9 Months to 4 Years | Online baby shop | Nursery Equipment
Dziewczyny myslicie ze warto kupic taka baze pod fotelik??Pewnie zwieksza to bezpieczenstwo.

Andula- ja kupilam Maxi Cosi Tobi i ta baza juz jest z fotelikiem. A sprawdzalas juz czy ten fotelik bedzie pasowal do waszego auta. Ja sie tez sie napalilam na Maxi Cosi Priori bo w Mothercare byla niezla promocja, ale na miejscu sie okazalo, ze nie pasuje do mojego auta.:no:

Do góry