reklama
Andula
Fanka BB :)
Julia sukienka fajowska
Liwus ale Adasko ma fajne nowe ciuszki
ja dzis bylam na zakupach pewnie jedne z ostatnich:-( w Uk
Malemu kupilam dwie pary spodnie w H&M koszule z krawatem i jeszcze w innym sklepie spodenki dresowe .Ciuszki na 18-24 miesiaca ale ceny tak korzystne zal sie kupic.
Dla siebie kupilam krotkie spodenki jeansow i kamizelke z jeansu na lato i na tymkoniec kasy na szmatki juz ni ma
Liwus ale Adasko ma fajne nowe ciuszki

ja dzis bylam na zakupach pewnie jedne z ostatnich:-( w Uk
Malemu kupilam dwie pary spodnie w H&M koszule z krawatem i jeszcze w innym sklepie spodenki dresowe .Ciuszki na 18-24 miesiaca ale ceny tak korzystne zal sie kupic.
Dla siebie kupilam krotkie spodenki jeansow i kamizelke z jeansu na lato i na tymkoniec kasy na szmatki juz ni ma

Roni21
Spider's Web
Haszi ja bym pasy zrobila 2m 20cm bo dla wysokiej osoby 2 m nie starcza
a szerokosc panela musisz sama wymierzyc na Tymka (mierzysz od kolanka do kolanka miedzy nogami), 45 cm raczej bedzie za dlugie mysle ze 43 max, 45 to tak dla 1,5 roczniaka
zawsze zostawiasz 2 cm na szwy wiec musisz do szerokosci panela dodac 3 cm z kazdej strony
to samo z pasami
im szersze pasy tym wygodniejsze, ja szyje 14 cm bo wtedy MT dluzej posluzy
reszte napisala mamaBiN
ja troche inaczej szyje bo by mi sie nie chcialo tak wywijac, ale tak tyz mozna, a z ulatwieniami moglabys kombinowac jakbys miala czas
a szerokosc panela musisz sama wymierzyc na Tymka (mierzysz od kolanka do kolanka miedzy nogami), 45 cm raczej bedzie za dlugie mysle ze 43 max, 45 to tak dla 1,5 roczniaka
zawsze zostawiasz 2 cm na szwy wiec musisz do szerokosci panela dodac 3 cm z kazdej strony
to samo z pasami
im szersze pasy tym wygodniejsze, ja szyje 14 cm bo wtedy MT dluzej posluzy
reszte napisala mamaBiN
ja troche inaczej szyje bo by mi sie nie chcialo tak wywijac, ale tak tyz mozna, a z ulatwieniami moglabys kombinowac jakbys miala czas
Julia jaka tenisowa
Śliczna.
Mamabartka dzięki serdeczne. Bardzo fajnie wszystko opisałaś.
No to powoli będe zabierała się do roboty. Już wyczaiłam czerwony len ktory mi strasznie będzie pasował. Z drugiej strony planuje czarną bawełnę.
Niestety na opamama właśnie fotki mi sie nie otwierają. A o wypełnieniach bocznych zupełnie nie pomyślałam, dzięki. A te pasy naramienne to muszą być wypełnione na całej długośći?
Aaaa i jeszcze to czy taki kapturek jak jest w niektórych MT w ogóle się przydaje?
Roni posty nam się zgrały, wiec edytuje. Dzięki za rady. Rzeczywiści mój m jest wysoki (ja 173 wię średnio) więc pewnie pasy dłuższe by się przydały. I tak nosił przy jego kręgosłupie nie będzie ale posymulować trzeba bo nawet sobie smoka na panelu zamówil że niby jedna strona dla niego. Tymiego musze rzeczywisci omierzyć i dostosować do niego bo on troche niestandardowy jest. No i fakt czasu na kombinowanie nie będzie więc musz ewszystko dokładnie obmyslic i nie kombinować.
Mamabartka dzięki serdeczne. Bardzo fajnie wszystko opisałaś.

Niestety na opamama właśnie fotki mi sie nie otwierają. A o wypełnieniach bocznych zupełnie nie pomyślałam, dzięki. A te pasy naramienne to muszą być wypełnione na całej długośći?
Aaaa i jeszcze to czy taki kapturek jak jest w niektórych MT w ogóle się przydaje?
Roni posty nam się zgrały, wiec edytuje. Dzięki za rady. Rzeczywiści mój m jest wysoki (ja 173 wię średnio) więc pewnie pasy dłuższe by się przydały. I tak nosił przy jego kręgosłupie nie będzie ale posymulować trzeba bo nawet sobie smoka na panelu zamówil że niby jedna strona dla niego. Tymiego musze rzeczywisci omierzyć i dostosować do niego bo on troche niestandardowy jest. No i fakt czasu na kombinowanie nie będzie więc musz ewszystko dokładnie obmyslic i nie kombinować.
Ostatnia edycja:
beaa
Mamy lipcowe'08
Julia- ladniutka sukieneczka.
liwus- obkupilas malego, buteleczka fajowska
Andula- zapewne ladnitkie ciuszki kupilas, w H&M fajne sa te koszule z krawatami. Wkleisz fotki?
Ja 2 dni temu kupilam mini-maszyne do szycia z nadzieja, ze cos uszyje. No, ale nawet ta mini maszyna jest dla mnie skomplikowana. Scieg jakis taki dziwnie luzny, albo poplatany, albo przerywany. Oj, ciezko byc krawcowa...
liwus- obkupilas malego, buteleczka fajowska
Andula- zapewne ladnitkie ciuszki kupilas, w H&M fajne sa te koszule z krawatami. Wkleisz fotki?
Ja 2 dni temu kupilam mini-maszyne do szycia z nadzieja, ze cos uszyje. No, ale nawet ta mini maszyna jest dla mnie skomplikowana. Scieg jakis taki dziwnie luzny, albo poplatany, albo przerywany. Oj, ciezko byc krawcowa...
Ostatnia edycja:
Andula
Jutro zrobie fotki i wklejeAndula- zapewne ladnitkie ciuszki kupilas, w H&M fajne sa te koszule z krawatami. Wkleisz fotki?
Ja 2 dni temu kupilam mini-maszyne do szycia a nadzieje, ze cos uszyje. No, ale nawet ta mini maszyna jest dla mnie skomplikowana. Scieg jakis taki dziwnie luzny, albo poplatany, albo przerywany. Oj, ciezko byc krawcowa...

Beaa trening czyni mistrza potrzebujesz czasu aby sie nauczyc obslugi itd nie poddawaj sie niedlugo i Ty pochwalisz sie swoim Mt
Roni21
Spider's Web
Haszi ja jak nie wiedzialam co i jak zrobic z pierwszym to poprostu wykroilam i pospinalam szpilkami, to duzo daje
i chyba calkiem niezle mi idzie bo juz szosty MT sie robi, i "nosicielki" zadowolone
wszystko da sie wycwiczyc ;-) a pasy usztywniasz tak jak w plecaku
na ramiona i tak okolo 30 cm
kapturek sie srednio przydaje ale zaglowek owszem
i chyba calkiem niezle mi idzie bo juz szosty MT sie robi, i "nosicielki" zadowolone

wszystko da sie wycwiczyc ;-) a pasy usztywniasz tak jak w plecaku
na ramiona i tak okolo 30 cm
kapturek sie srednio przydaje ale zaglowek owszem
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Liwus ale Adas sie oblowil![]()
hehe..szczerze powiedziawszy to ja tylko kupiłam body z długim rękawem ( sztuk 3 , mamy jeszcze jedne w granatowo-białe paseczki ) i kubeczek bardzo podobno do tego tylko bez podwójnych ścianek więc kubeczki mamy 2 . No i zakupiłam wisiorek do smoczka który słuzy nam jako wisiorek do grzechotek żeby zabawki nie były brutalnie na ziemię rzucane

Andula
reklama
Zastanawiam się z tym kapturkiem bo mam do domu tak 200 m przez totalne wygwizdowo i może by się przydał jak ze spacerów będziemy wracać. Choć przypuszczam że MT raczej do sklepu i tam gdzie nie będzie mi się wózka tachać będe brała. No ale on po prostu też fajnie wygląda 
Podziel się: