reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Julia sukieneczka boska jak do gry w tenisa:-D
Liwus ale zakupy!super!
Justa wiesz u nas wkraju takich okazji raczej nie ma:-palbo podróbka albo z przemytu:-p:-D:-D:-D

reklama
Julia sukienka fajowska
Liwus ale Adasko ma fajne nowe ciuszki:tak:

ja dzis bylam na zakupach pewnie jedne z ostatnich:-( w Uk
Malemu kupilam dwie pary spodnie w H&M koszule z krawatem i jeszcze w innym sklepie spodenki dresowe .Ciuszki na 18-24 miesiaca ale ceny tak korzystne zal sie kupic.

Dla siebie kupilam krotkie spodenki jeansow i kamizelke z jeansu na lato i na tymkoniec kasy na szmatki juz ni ma:tak:

Haszi ja bym pasy zrobila 2m 20cm bo dla wysokiej osoby 2 m nie starcza
a szerokosc panela musisz sama wymierzyc na Tymka (mierzysz od kolanka do kolanka miedzy nogami), 45 cm raczej bedzie za dlugie mysle ze 43 max, 45 to tak dla 1,5 roczniaka

zawsze zostawiasz 2 cm na szwy wiec musisz do szerokosci panela dodac 3 cm z kazdej strony
to samo z pasami
im szersze pasy tym wygodniejsze, ja szyje 14 cm bo wtedy MT dluzej posluzy
reszte napisala mamaBiN
ja troche inaczej szyje bo by mi sie nie chcialo tak wywijac, ale tak tyz mozna, a z ulatwieniami moglabys kombinowac jakbys miala czas

Julia jaka tenisowa :) Śliczna.
Mamabartka
dzięki serdeczne. Bardzo fajnie wszystko opisałaś.:tak:No to powoli będe zabierała się do roboty. Już wyczaiłam czerwony len ktory mi strasznie będzie pasował. Z drugiej strony planuje czarną bawełnę.
Niestety na opamama właśnie fotki mi sie nie otwierają. A o wypełnieniach bocznych zupełnie nie pomyślałam, dzięki. A te pasy naramienne to muszą być wypełnione na całej długośći?
Aaaa i jeszcze to czy taki kapturek jak jest w niektórych MT w ogóle się przydaje?
Roni posty nam się zgrały, wiec edytuje. Dzięki za rady. Rzeczywiści mój m jest wysoki (ja 173 wię średnio) więc pewnie pasy dłuższe by się przydały. I tak nosił przy jego kręgosłupie nie będzie ale posymulować trzeba bo nawet sobie smoka na panelu zamówil że niby jedna strona dla niego. Tymiego musze rzeczywisci omierzyć i dostosować do niego bo on troche niestandardowy jest. No i fakt czasu na kombinowanie nie będzie więc musz ewszystko dokładnie obmyslic i nie kombinować.

Ostatnia edycja:
Julia- ladniutka sukieneczka.
liwus- obkupilas malego, buteleczka fajowska
Andula- zapewne ladnitkie ciuszki kupilas, w H&M fajne sa te koszule z krawatami. Wkleisz fotki?

Ja 2 dni temu kupilam mini-maszyne do szycia z nadzieja, ze cos uszyje. No, ale nawet ta mini maszyna jest dla mnie skomplikowana. Scieg jakis taki dziwnie luzny, albo poplatany, albo przerywany. Oj, ciezko byc krawcowa...

Ostatnia edycja:
Andula- zapewne ladnitkie ciuszki kupilas, w H&M fajne sa te koszule z krawatami. Wkleisz fotki?

Ja 2 dni temu kupilam mini-maszyne do szycia a nadzieje, ze cos uszyje. No, ale nawet ta mini maszyna jest dla mnie skomplikowana. Scieg jakis taki dziwnie luzny, albo poplatany, albo przerywany. Oj, ciezko byc krawcowa...
Jutro zrobie fotki i wkleje:tak:
Beaa trening czyni mistrza potrzebujesz czasu aby sie nauczyc obslugi itd nie poddawaj sie niedlugo i Ty pochwalisz sie swoim Mt

Haszi ja jak nie wiedzialam co i jak zrobic z pierwszym to poprostu wykroilam i pospinalam szpilkami, to duzo daje
i chyba calkiem niezle mi idzie bo juz szosty MT sie robi, i "nosicielki" zadowolone :tak:
wszystko da sie wycwiczyc ;-) a pasy usztywniasz tak jak w plecaku
na ramiona i tak okolo 30 cm
kapturek sie srednio przydaje ale zaglowek owszem

Liwus ale Adas sie oblowil:-D

hehe..szczerze powiedziawszy to ja tylko kupiłam body z długim rękawem ( sztuk 3 , mamy jeszcze jedne w granatowo-białe paseczki ) i kubeczek bardzo podobno do tego tylko bez podwójnych ścianek więc kubeczki mamy 2 . No i zakupiłam wisiorek do smoczka który słuzy nam jako wisiorek do grzechotek żeby zabawki nie były brutalnie na ziemię rzucane :happy: a reszta rzeczy na zdjęciach to Adaś dostał w prezencie :-)

To nasze dzisiejsze nabytki.Moje spodenki z lekka krotkie a nogi troche za bardzo tlusciochowe ale moze sie odwaze ;-)

Załączniki

• IMG_6415.jpg
    IMG_6415.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_6417.jpg
    IMG_6417.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_6418.jpg
    IMG_6418.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 41
  • IMG_6422.jpg
    IMG_6422.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Zastanawiam się z tym kapturkiem bo mam do domu tak 200 m przez totalne wygwizdowo i może by się przydał jak ze spacerów będziemy wracać. Choć przypuszczam że MT raczej do sklepu i tam gdzie nie będzie mi się wózka tachać będe brała. No ale on po prostu też fajnie wygląda :)

Do góry