reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Dorka- sliczny kapelusik. Nie chwalilas sie, ze Misia ma przebite uszy, jak, gdzie i kiedy??? Mala bardzo plakala?
Wlasnie tez chce malej przebic uszka, kolczyki juz czekaja tylko sie boje...ze bedzie plakala:-(.

reklama
Dzies jej przekulismy.Plakala juz chcialam zrezygnowac ale sie udalo.Przekuwalismy w gabinecie kosmetycznym.Wydaje mi sie ze lepiej teraz bo pozniej by bylo gorzej:tak:

Dziewczyny zakupy piekne!!!
Tosika, kochana wszytskiego dobrego z okazji imienin:tak:prezent swietny, a Tosia ma chyba sukienek na kazdy dzien roku o??;-)
heheeheh prawie:-D:-D:-D:-p - dlatego chyba czeka mnie eksmisja z szafy:-p
a dziekuje baldzo:tak:
dziękujemy :tak:
Tosika.....sukienusia cudna, nic dziwnego że się nie mogłaś oprzeć:tak::tak::tak:
Prezencik teź spoko, a imienki to jeszcze nie teraz???? czy już?

nie, w poniedziałek ale prezent wydębilam już dziś:-p
Dorka kapelutek śliczny ale modelka jeszcze ładniejsza:-):tak::-D ale numer przekłulaś uszka!! Ja też bym chciala przekłuć, bo my jak Beaa, też już mamy kolczyczki (te co tatuś jej kiedyś kupił:-p) ale niewiem gdzie to wyczytalam, że jeszcze nie powinno się przekłuwać uszka takim malym dzieciom:baffled:?? słyszalyscie już taką opinię?? Dorka a w gabinecie kosmetycznym przekłuwałyście???

Tosika przekulismy w gabinecie kosmetyczny i pani powiedziala ze dobrze ze tak szybko jej przekuwamy. Mala nawet nie ciagnie sie za uszki chyba mysli ze tam nic nie ma:tak:

dobrze że nie mam dziewczynki i nie mam takich problemów :happy:
Ja powoli się rozglądam za prezentem na dzień dziecka i urodziny. Także na dzień dziecka już kupiłam i ewentualnie dziecko dostanie wcześniej prezent.
Kupiłam pluszową kierownicę COBI ( w załączniku poniżej ) a na urodziny chciałam przyczepkę rowerową ale jako że nasze chore prawo drogowe zabrania to się zastanawiam czy mam łamać prawo. Bo głupio będzie jak pan policjant mnie zatrzyma i wlepi mi mandat bo :
Jedyną możliwość przewożenia pasażera na rowerze reguluje art. 33 Ustawy
Prawo o ruchu drogowym cyt. "dziecko w wieku do lat 7 moze być przewożone na
rowerze, pod warunkiem że jest ono umieszczone na dodatkowym siodełku
zapewniajacą bezpieczną jazdę. Potwierdzam, że w dalszym ciągu obowiązują przepisy art. 63 ust. 1 i 3 prawa o ruchu drogowym
regulujące przewóz pasażerów w przyczepie, z których wynika, że przewóz osób
w przyczepie ciagnionej przez rower nie może się odbywać ze względów
bezpieczeństwa, ponieważ przyczepy takie nie są przystosowane do
bezpiecznego przewozu osób.

Paranoja! Tym bardziej że na każdej stronie rowerowej czy też forum jest napisane że są bezpieczniejsze od fotelików rowerowych.

No i w związku z tym kupie dziecku chyba stolik edukacyjny :
MUZYCZNY STOLIK EDUKACYJNY OD 12 M-CA ## ZOBACZ ## (616143108) - Aukcje internetowe Allegro i pompowany basenik :happy: BASENIK PALEMKA FIRMY INTEX (622203374) - Aukcje internetowe Allegro

A jakie Wy macie pomysły na urodzinowe prezenty?

Liwus, ja kompletnie nie mam pomysłu, bo zabawek w domu od groma i w sumie praktycznego tez nam nic nie potrzeba, no może paki pieluch na zapas;-) To samo mam z Mikim:baffled:
Fajne prezenty wymyśliłaś - o właśnie, na pewno trzeba kupić basen na działkę:tak:

Tosika kiecunia śliczna:tak:twój prezent też niczego sobie:tak::tak:
Dorka kapelusik sliczny:tak:
ja tak jak Liwus w takim momencie cieszę się że nie mam dziewczynki i nie stoje przed dylematem przekłuwać czy nie:-pmoja mama jest przeciwna, ale to przecież każdy w swojej gestii robi:tak:
Liwus ja szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia co kupimy i czy coś kupimy, mały nas i tak spłukał- kupiliśmy mu nowy wózek, fotelik, no i jedziemy na wakacje. Pewnie kupię jakiś drobiazg i tyle. Ciuchów ma odgroma, zabawek też, a i tak najbardziej lubi to czym nie wolno się bawić:sorry:

Liwus - basenik super, na działkę do teściowej chyba kupię.
co do prezentów to i ja nie mam pomysłów, zabawek młoda ma, myślałąm o pchaczu ale stwierdziłam że po roczku to już młodej nie będzie za bardzo potrzebny.
Chrzestna kupuje rowerek, dla chrzestnego wymyśliłam coś takiego:
EDUKACYJNY STOLIK DO NAUKI LICZENIA BOIKIDO CUDO! (607867683) - Aukcje internetowe Allegro
podobają mi się też takie zabawki:
KOLOROWY WÓZEK MYSZKA NA ZABAWKI BOIKIDO !!!! (605060391) - Aukcje internetowe Allegro
KOLOROWY INTERAKTYWNY WÓZEK KLOCKI BOIKIDO!!! (606140933) - Aukcje internetowe Allegro
i klocki
CUDNY I WESOŁY POCIĄG BOIKIDO SUPER KLOCKI !!! (611681641) - Aukcje internetowe Allegro

No ja jeszcze chyba do tego basenu kupię piłki i będę mu w warunkach domowych wrzucać do zabawy te piłki albo do kojca : PIŁKI ,PIŁECZKI,KULKI do basenu 7cm,100szt,atest (623369173) - Aukcje internetowe Allegro
Myślałam też o piaskownicy ale wydaje mi się że on jeszcze za młody i piaskownice kupimy za rok :-) Bo jak tydzień temu byłam z nim w piaskownicy to owszem patrzy się co się robi i sam też coś tam próbuję ale jeszcze za słabo ma skoordynowane te ruchy żeby mu to jakąś wielką frajdę przynosiło.

Pabla te zabawki super. Tylko wydaje mi że ten stoli to trochę za wcześnie by było.Ale te klocki w pchaczu :-) Ekstra!

U nas jest tak że Adaś tak naprawdę ma kilka zabawek na krzyż a i tak ma swoje ulubione i reszta idzie w kąt. Najfajniejszy jest niedozwolony telefon komórkowy :-)Także ja kupię chyba zabawkę ... a i tak pewnie od rodziny dostanie masę ubrań i innych takich.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry