reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
bosz... zmiana pogody źle działa na mysli moje...
a o fasolce to ja już myślę jak o arbuzie.. którego trzeba przecisnąć przez dziurkę od klucza............

Królowa - pewnie ze te kursy u nich w szpitalu juz zaklepane ale sprawdz sobe szkoły polecane przez nich - jest to u nich na stronie. Tam znajdziesz kilkanaście szkół współpracujacych z całej (prawie) Warszawy.
W każdej sa położne z tego szpitala :)))

eeehhhh, długa droga przede mną... muszę się jakoś z tym ogarnąć. Do trzeciego lekarza nie chce mi się już chodzić poza tym Allianz wyrzyciłby mnie ze swojego programu ;) Chyba się muszę zatem za szkołą rodzenia rozejrzeć ;)))

Oj dziewczyny dziewczyny:szok::-D Zboczuszki:-D

Byłam dziś w pracy, zapytać czy mogę wrócić w sierpniu do pracy, bo dobrze sie czuję. Dyr potraktował mnie jak gó...o... Powiedział mi, że wszystko trzeba było po mnie poprawiać itp. Rozumiecie? Tyle lat zapieprzania, nadgodzin, znoszenia przykrości, a teraz słyszę, że to wszystko na nic. To dlaczego awansowałam 4 razy w ciagu 3 lat? Ja tam miałam kierownicze stanowisko, a dziewczyna która je po mnie przejęła obsmarowała mi tyłek u dyra na całego. I pomyśleć, ze ja jej zawsze broniłam, pomagałam (załatwiłam podwyżkę u "najwyższego"), rozumiałam, ze ma małe dziecko i musi czasami wyjść wcześniej... Dowiedziałam się, ze skarżyła się, ze ona musi pracować za mnie a ja siedzę na zwolnieniu. Wiecie jak mi było przykro? A dziś zajrzałam do pracy i dowiedziałam się, że ona jest w 5 tc i ma krwawienia oraz, że od tygodnia jest na zwolnieniu. I po co tak na mnie gadała.... teraz ma to samo. Życzę jej jak najlepiej oczywiście, ja juz tylko będę ostrożniejsza i jak ktoś mnie będzie ostrzegał przed kimś to tego nie oleję od razu:-(

Generalnie ciągle płaczę, nic nie zrobiłam w domu. Czekam na męża, aż odgrzeje wczorajszy obiad i przytuli...

kruszka bo kobiety ciezarne sa niezrozumiane w naszym spoleczenstwie.. ;/ guzik kogos obchodzimy jak juz nie jestesmy w pelni dyspozycyjne bo tylko "klopot" komus robimy.. umiesz liczyc, licz na siebie i ja juz sie tego nauczylam... zawsze jest tak ze jak jestem potrzebna to cukier az uszami wychodzi a jak tylko ja cos potrzebuje to nagle nie ma nikogo...
wspolczuje i nie przejmuj sie za bardzo nie ma kim... sa ludzie i ludziska ;/

Dokładnie Kruszka, nie płacz już i nie stresuj Frania. Tak to już jest, że ktoś jest w stanie się wypromować czyimś kosztem, zwala się całą winę na nieobecnych, nawet jeśli to za ich kadencji nie zaszło. A za przywiązanie do pracy, nadgodziny itp. jeszcze nikomu pomnika nie postawili, więc lepiej się za bardzo nie przejmować.

no własnie..tak sie wczytuję..i sama nie wiem...w ulotce duphastonu pisze ze on nie ma działania termogennego..ale chyba jednak ma...bo temperaturę po wzieciu go mam 37,4 i czuję się jak stonka po oprysku;-)
dużo lepiej znosze clo niż duphaston...

hej Kobitki :-)
Kruszka - nie przejmuj się , wiem ,ze łatwo się mówi ,ale nie ma co denerwować małego - wrócisz do pracy i w tedy im pokarzesz :tak:
Błonka-Co Ty tu jeszcze robisz? :blink:
A Ja byłam u lekarza ..zrobił usg i powiedział,że wszystko ok ,ale dostałam silne leki rozkurczowe po których niby będę mieć kołatania serca:confused: i dlatego dostałam jeszcze lek na to serce - trochę się przeraziłam.. Ale zaufam lekarzowi w końcu trzeba małą potrzymać w brzuchu chociaż 6-7 tyg .- no męczyłam lekarza(jak zawsze) żeby zajrzał czy tam nic jej nie wyrosło między nóżkami ,a lekarz mi na to że zaczynam go denerwować i w przybliżeniu opisał wszystko- Taak jestem już pewna to na pewno jest Kobitka :tak::-D
A i najlepsze i najważniejsze - OBRÓCIŁA się!!!!
choć nie chcę sie cieszyć bo wszystko może się zmienić-to Ja i tak nabrałam wiary ,ze uda mi sie i w końcu urodzę naturalnie !!!
Nadia sobie ładnie w łóżeczku śpi-cały dzień latała u Babci na ogródku i pluskała sie w basenie więc już do jutra mam spokój - najważniejsze,że jest w swoim łóżeczku bo drugiej nocy bez niej bym nie wytrzymała :cool2:

Kruszka wiem co czujesz ,ja tez lubilam swoja prace i ciagłe nadgodziny ,mimo z echora szlam bo szkoda mi bylo dziewczyn i wiecznei siedzialam tam tyle godzin i nikt mi nie placil a jak emek zaniosl zwolnienie to pytali czemu niby pracowac nei moge ze ciaza to nie choroba tylko niby moja menadzerka to rozumiala ale ponoc pozniej tez jakos chamsko skomentowala ze z lenistwa nei chce pracowac :( tak wiec wszedzie jest dobrze jak mozemy dac z siebie 300%normy a jak cosik jest juz nei tak to maja nas w tylkach ! ja od kilku miesiecy czekam na jakies odwiedziny kogos z pracy i nic bo kazdy nie ma czasu , a jak maly si eurodzi to ja im powiem ze nei mam czasu zeby przylazili!!!
tuuulkam mocno bo wiem co czujesz kochana
Kamii to odpoczywajcie duuuzo i aby Córa posiedziala sobie jeszcze przynajmn iej z 2miesiace!!!
blueskye mi si ewydaje ze jak by nie bylo to dupek tez zakloca tempke dlatego ze to progesteron a on wlasnei podnosi tempke wiec wydaje mi sie ze jak sie bierze go czy lutke nie ma co mierzyc tempki
Aniu jak ty si eczujesz???
Błonka a co u Suzi?? i u mamy?? Ty pewno wiesz bo duzo bywalas na weterankach a nim si eprzekopie zeby tam cosik znalezc to wieki mina:)

reklama
maja :)
suzi ma sie ok :p mały ali rosnie :)
mama powrocila na forum po malej przerwie, musiala oddychnac :) i ma sie dobrze :)

kamii no jak widzisz jeszcze jestem, ale poki co rozwarcie na opuszek, szyjka jakas jeszcze jest ale miekka totalnie.. nie znam dnia ani godziny ale Pani doktor mówi ze pewno dotrwamy do terminu bo pierworodki tak rodzą... a z ta szyjka widzisz chodze i chodze taka biedna a tu sie nic na porod nie szykuje :)

jaka ja ospala dzis jestem.. ide do lozeczka kochane :*

Do góry