reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Błonka jak byłam teraz w pl to gin mowil ze skoro na poczatku na podtrzymaniu ciaza byla to zeby nie liczyc ze dziec zechce sie wczesniej wykluć:) wiec kto wie moze jest w tym jakas racja??! choc to ni ema pewno reguly na to kiedy nasze maluszki zdecyduja ze wychodza :) dzieki za info o dzieuszkach:)

reklama
kamii no jak widzisz jeszcze jestem, ale poki co rozwarcie na opuszek, szyjka jakas jeszcze jest ale miekka totalnie.. nie znam dnia ani godziny ale Pani doktor mówi ze pewno dotrwamy do terminu bo pierworodki tak rodzą... a z ta szyjka widzisz chodze i chodze taka biedna a tu sie nic na porod nie szykuje :)
Hmm , a już myślałam,ze coś się dzieje - Ja jak rodziłam Nadie to nie dotrwałam do terminu i równy tydzień przed terminem urodziła się Nadziejka :-D...Ale wszystko jest możliwe - moja bratowa rodziła równe 2 tyg po terminie -ona to się biedna naczekała :sorry2:

Kruszka - postaraj się nie przejmować pracą. To niestety tak jest, że my sobie żyły wypruwamy dla firmy, a nikt tego nie docenia i jak przychodzi co do czego to nawet nie mrugną jak trzeba zwolnić.. Tak więc ja już się przekonałam, że nie ma co się poświecać dla firmy - trzeba dbać o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne i być trochę egoistycznym w tym temacie.
Nieżyczliwymi osobami też się nie martw - zawsze się takie znajdą. Ja wierzę, że to co dajemy wraca do nas ( w sensie energii - pozytywnej lub negatywnej), dlatego to tylko ich błąd, że tak drugiemu człowiekowi pod górkę robią.

Kamii - bardzo bardzo się cieszę, że Mała się obróciła :)))) :-):-):-) Trzymam kciuki, żeby tak zostało &&&&&&&&&&&

Królowa - do trzeciego lekarza iść to chyba byłaby już zupełna dezorientacja :-D:-D Ale Allianz nawet nie piśnie - nie ma prawa :D musi umawiać choćby 5 razy na dzień :-D Ja też mam Allianz i do mojego gina ustawiam teminy na kilka tygodni do przodu (np. 4 wizyty od razu), bo wolę nie ryzykować, że potem terminu nie będzie.

Kruszka bardzo CI współczuję Za takie potraktowanie w pracy…. To jest narawdę nie fair jeżeli tak długo poświęcałas się pracy.
Piszę dziewczyny także z zapytaniem do Was jak już wcześniej opisywałam brałam CLO po czym jak miałam pęcherzyk dorodny dostałam 2 zastrzyki, lekarz kazał mi zrobić test z moczu 31 lipca a to jest mój 27dc – myślicie ze jeżeli było by coś (w co jednak nie wierzęL) to test z moczu wykazałby tak wcześnie. Dodam, iż owulację prawdo[podobnie miałam 16-17dc.

Hmm.. Mi się wydaje, że na dwoje babka wróżyła. To znaczy raczej działa to w jedną stronę - jeśli pokaże pozytywny to raczej będzie wiarygodny. Ale jeśli będzie negatywny, to jeszcze nic nie znaczy, bo może być wynik fałszywie ujemny (zbyt mało hcg jeszcze będzie w moczu). Testy wykrywają dopiero od 25 (jakiejś tam jednostki na ml), a może się zdarzyć, że jeszcze nie masz takiego dużego stężenia. Tutaj bardziej wiarygodna byłaby betka z krwii.
Jak nie możesz wytrzymać, to zrób sobie :) co CI szkodzi? :))

Piszę dziewczyny także z zapytaniem do Was jak już wcześniej opisywałam brałam CLO po czym jak miałam pęcherzyk dorodny dostałam 2 zastrzyki, lekarz kazał mi zrobić test z moczu 31 lipca a to jest mój 27dc – myślicie ze jeżeli było by coś (w co jednak nie wierzęL) to test z moczu wykazałby tak wcześnie. Dodam, iż owulację prawdo[podobnie miałam 16-17dc.

Apaulinka raczej test niczego teraz nie wykaże, jest za wcześnie. Ja robiłam 14 dni po owulacji i wyszła mi bladziutka kreska, a to były bliźniaki i następnego dnia stężenie HCG było już 480 coś tam coś tam. Cierpliwości kochana:tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
I jeszcze fluidki dla staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dzisiaj już mi trochę lepiej, muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, może ciasto upiekę...

Anulka, Aneczka wszystkiego najlepszego, bądźcie szczęsliwe:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A właśnie - Najlepsze życzenia dla Ani :))) Anulki i Anki i Aneczki :)))

Dzięki Kruszka za fluidki :)) Przydadzą się - ja właśnie jestem na etapie starań :) Dziś idę do gina na monitoring w 9 d.c. po clo :)) Zobaczymy co tam słychać, ale wydaje mi się, że jest dobrze, bo czuję kłucie w jajnikach i hormony odpowiedzialne za libido mi mówią, że owu jest blisko :))

Do góry