reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć Dziewczyny! Szczególnie ciepło witam Anie - Wszystkiego najlepszego :)))))

pachnąca, masz rację z tym Allianzem. Dzisiaj zapisałam się jeszcze do dermatologa ;)
masz cykle 50 dniowe? Może więc za wcześnie by w 9 dc był pęcherzyk dominujący? Nie poddawaj się, może nie wszystko stracone w tym cyklu! U mnie endo było 5 mm a z pęcherzykiem dominującym też szału nie było. Do tego ZERO śluzu!

Kruszka, mam nadzieję, że już lepiej po wczorajszej wizycie w pracy. Nie przejmuj się tym. Można tyrać a i tak nikt tego nie doceni tylko wytknie każde potknięcie.

Aniu, Tobie dodatkowo - oprócz imieninowo - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!

reklama
mavika, wiele dziewczyn pisało, że po duphastonie było niedobrze (zwłaszcza w ciąży) i po odstawieniu mdłości przechodziły. Mnie duphaston, jak zresztą wszystkie inne leki, które brałam nie ruszał ;))))

Czesc Dziewczynki..ależ upał dzisiaj...
U mnie @ zbliża się wielkimi krokami, znam swoje ciało na tyle by moc to stwierdzić...niestety....przeplakałam cała noc....już nie wiem co mam robić...jak się za to zabrac wszystko....może czas zaczać myśleć o IUI....:(:(:

Ikasia chyba mamy podobnie... z tym ze ja byłam stymuowana CLO i jajniki zareagowły w 2gim cyklu jak zaczełam brac po 2 tabletki.. były pęcherzyki i lekarz dał mi zastrzyki. Dzisiaj jest mój 24dc i strasznie boli mnie jajnik:( i do tego dostałam brązowych plamień:(:(:( nie wiem co to jest ale już się załamuje. Nie wiem nawet czy wg zaleceń lekarza powinnam zrobić test 31 lipca bo znów bedzie negatywny a ja się okropnie załamie po raz n-ty:(:(:(

Królowa - dzięki za wsparcie. Ja mam cykle 50 dni sztucznie wywoływane dupką, więc tak naturalnie to nie wiem po jakim czasie bym dostała @..
Może i rzeczywiście 9 d.c. to zbyt wczesnie żeby coś orzec - gin też powiedział, że nie można jeszcze ostatecznie przesądzać, ale raczej szanse są minimalne.

Paulinka - dobrze, że w drugim rzucie clo zadziałało - mam nadzieję, że i mnie ruszy, bo sfrustrowana jestem.
Paulinka, Ikasia - plamienia nie muszą znaczyć zaraz okresu. A co do uczucia że okres się zbliża, to podobno też może mylić i oznaczać ciążę ;)

Na razie pierwszy cykl na clo - jedna tabletka od 5 do 9 dnia cyklu. I jajniczki praktycznie nie zareagowały - brak dominującego pęcherzyka wczoraj na usg (9 d.c.). A myślałam, że coś się rusza bo ciągle coś mnie kuje w podbrzuszu.
A dzisiaj to nawet brzuch boli jak na okres..

Paulinka a Ty który cykl teraz?

Czesc dziewczyny.. dzisiaj ja mam dola :( minely mi wszystkie dolegliwosci ciazowe (bolace piersi i brzuch) i martwie sie czy wszystko ok. ryczec mi sie chce, wizyta dopiero za tydzien. boje sie ze zaszkodzilo odstawienie duphastonu. polecialam dzisiaj zrobic badanie progesteronu (mialam zrobic bo 7 dniach od odstawienia ale chyba bym zwariowala czekajac tyle). Strasznie mi smutno,tak sie cieszylam z tej ciazy i nie chcialabym by juz sie juz skonczylo...

reklama
pachnąca miałam identycznie jak Ty w pierwszym cyklu miałam monitoring i nic nie było a także kuly mnie jajniki i w ogóle - tak jak Ty byłam załamana. W drugim cyklu 0d 5do9dc 2 tabletki clo monitoring w 12 dc i byłuy bardzo malutkie pęcherzyki i później w 15 dc były już 2 po 17 mm lekarza za póltora dnia dał mi zastrzyki i tak dzisiaj jest 24 dc i kuje mnie jajnik lewy i poleciało brązowe plamienie:(:(:(
Królowa jestem pewna że wszystko jest ok nie możesz ciągle się zadręczać i stresowac bo to na pewno szkodzi Twojej kruszynce. Jak się martwisz to zadzwoń do lekarza on na pewno rozwieje Twoje watpliwości:)

Do góry