reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
SAWI- nie...chodzilo mi o to ,ze teraz jestem na Clo ale jak w tym cyklu nie bedzie efektu to w nastepnym zamiast Clo ten drugi lek skoro tez daje efekt w postaci pecherzyka.. dlatego chce zapytac gienk.czy jesli mam prl OK to jest sens brania tego leku,jutro zobaczymy-mam wizyte...

czytalam jeszcze na necie o leku GONAL,ale...to lek w zastrzykach tez na owulke,ale cenaaaa..
no ceny niekórych leków to sa kosmiczne,Bromek jest niedrogi bo płacisz ok.6 zł jest refundowany więc cena jest super.

a ile cykli bierzesz clo
kiedy robiłaś prolaktyne??

reklama
SAWI- 4 cykle temu bralam pierwszy raz Clo-zadzialalo tak ,ze mialam 2 pecherzyki w obu jajnikach-rosly rowno ,wiec odpuscilismy bo blizniaków celowo nie zrobie-ze tak napisze kolokwialnie...mam juz 2 i planujemy 1 i jak mi gin powiedzial ,ze jak dojdzie do zaplodnienie to beda blizniaki to odpuscilismy
3 cykle temu brala Clo drugi raz ,ale w 18 d.c. dostalam @ ;/
potem przerwa -2 cykle temu bez zadnych hormonów,zeby organizm odpocząl w tym co byl bralam estrofem na endo...
i teraz bedzie Clo 3 raz...to znaczy juz wzielam i jutro usg

a prl robilam 2 m-ce temu po @

SAWI- 4 cykle temu bralam pierwszy raz Clo-zadzialalo tak ,ze mialam 2 pecherzyki w obu jajnikach-rosly rowno ,wiec odpuscilismy bo blizniaków celowo nie zrobie-ze tak napisze kolokwialnie...mam juz 2 i planujemy 1 i jak mi gin powiedzial ,ze jak dojdzie do zaplodnienie to beda blizniaki to odpuscilismy
3 cykle temu brala Clo drugi raz ,ale w 18 d.c. dostalam @ ;/
potem przerwa -2 cykle temu bez zadnych hormonów,zeby organizm odpocząl w tym co byl bralam estrofem na endo...
i teraz bedzie Clo 3 raz...to znaczy juz wzielam i jutro usg

a prl robilam 2 m-ce temu po @
ja bym nie brała bromka skoro niedawno robiłas PRL i było ok
a clo zadziała zobaczysz,u mnie udało sie w 3 cyklu tylko teraz poporodzie mam problem ale to już wiadomo że przez PRL więc mam nadzieję że jak wróce do clo (w styczniu to się błyskawicznie uda)

witajcie dziewczynki, ja jestem już po@ i mam nadzieję że tzrecia w tym cyklu nie przyjdzie:) Dostalam drugą pracę więc żadko będę się odzywać ale zaglądam tu jak tylko to możliwe. Jeśli chodzi o bromka to nieciekawie sie po nim czułam, zawroty glowy, mdłości ale teraz się organizm przyzwyczaił, biorę go juz ponad miesiąc.
mama brałam Gonal, fakt że jest bardzo drogi ale lepszy niż Fostimon więc potem lekarz kazal właśnie brać Gonal. Rosły po nim pęcherzyki jak rzodkiewki w ogródku na wiosne no ale nie udało się z IUI, czekamy na efekty po Bromku. Powiem Wam że nie słyszałam że po Bromku rosną pęcherzyki??!!Było by super jak by w końcu cos tam sie wykluło ,miłego popołudnia :)

sawi, oczywiście, że bromka można brać jednocześnie z clo :) też tak brałam, pół tabletki bromka każdego wieczoru, clo od 3 do 7 dnia cyklu :) Sam bromergon działa na obniżenie prolaktyny, ale jeśli pojawiają się policystyczne jajniki i mają wyjątkowo twardą powłokę nie do pokonania przez pęcherzyki, wtedy clo jest wskazane :)

mama, po pierwszym cyklu z clo zazwyczaj organizm się mobilizuje, bo dostaje sporą dawkę hormonów, ja też miałam po pierwszej dawce piękny pęcherzyk, ale już po kolejnych było różnie :) Teraz sama nie wiem, czy clo po prostu nie przyspieszył mi owulacji, bo 14-15 d.c. (przy trwających zazwyczaj około 30 dni) już nie było śladu po pęcherzykach ani płynie w zatoce Douglasa :)

Ostatnia edycja:
Mi clo tez chyba przyspiesza owulke, bo w poprzednim cyklu z clo byla juz w 12dc. Teraz nie biore clo, mam 11 dc i czuje ze owu tuz tuz...

A co do brania clo+bromek to mam podejrzenie, ze u mnie po clo prl strasznie urosla!

Mama a co tam u gina? Czy napisalas a ja przegapilam?

Ostatnia edycja:
reklama
cześć babeczki

mama ja miałam gonal za 120 zl. zastrzyk w brzuch. Oczywiście na receptę. Trzeba było go wstrzyknąć do 9 rano moim przypadku. I tak jak któraś z dziewczyn napisała- pięknie po nim rosną pęcherzyki. Ale to pewnie zależy tez od organizmu...są już wyniki twojego męża armi?aaaa...juz doczytałam :))

agabre udało się widzę :) gratuluje Ci bardzo :)

Dziewczyny pamiętacie jak wam pisałam o moich plamieniach? nadal mam...nie wiem już co to jest...mam plamienia od 17 dc, dziś mam 30 dc i nadal mam brudno brązowe plamienia...dośc sporo...są one ze śluzem lub takie brudy...mam dzień w dzień... cytologia ok. progesteron też, byłam u ginka w 19 dc. to mówiła że to widzi...że może coś się nie oczyściło... miałyście tak..?
Przedwczoraj już nawet postawiłam sobie krzyżyk w kalendarzyku, tak ze mnie buchnęło, myślałam że to @ ale nie...

Ostatnia edycja:
Do góry