reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
CZESC BABKI:)
sawi- JA nie bralam bromergonu,ale wiem ,ze jak sie zajdzie w ciąże do ginek stopniowo zmniejsza dawke...takze nie martw sie tylko berz a jak beda II to dzwon i On Ci powie co dalej :)

IZA- nadal tule...

ja dzis 23 d.c. ze 4 dni termin @..

reklama
agabre - szkoda, że ty się męczysz, ale to minie, najważniejsze maleństwo!

Sawi - ja też słyszałam o tym, ze jak się zajdzie w ciążę, to gin stopniowo zmniejsza bromek, bo nie można go odstawić od razu!!
&&&&&&&&&

Mama - masz jakieś przeczucia??? Nie chcę cię nakręcać, taka zwykła ciekawość:))

Witam drugi dzien z @ nie poddaje sie w tym cyklu ja clo, castagnus i wiesiołek i mój K tez witaminki, nie poddamy sie!!!!:-) nie ma mocnych na nas i koniec nie uda sie to trudno...
mama jak myslisz moze powinnam zaczac clo od pozniejszego dnia co??? bo jeszcze dzis nie wzielam a jak wezme pozniej to pozniej bedzie owulka.... najgorsze ze licze na jakis weekend a moj nie przyjmuje w soboty no ale damy rade nie ma rzeczy do przeskoczenia:))
Pozdrawiam z nowym cyklem kochane i trzymam za was kciukole takie ze ho:-D ho

agabre cieszymy się razem z Tobą że jest wszystko OK z dzidzią , a z tymi nudnościami to trwa najwyżej 3 miesiące i czasem wychodzi na dobre. Moja szwagierka nie miała nudności i jadła co się jej pod ręce podwinęło i przytyła 30 kg, a kuzynka przez pierwsze 3 miesiące wymiotowała i 8 kg przez ciąże przybrała. Tak że nudnościami się nie martw przynajmniej wiesz że w ciąży jesteś

IZA smuto że to nie teraz, no ale ciesze się że masz dobry humor i nie łapiesz tak szybko doła jak ja. Trzymam &&&& za następny cykl

Ostatnia edycja:
iza - ja bym na Twoim miejscu brała clo tak jak zalecił lekarz...ja w tym cyklu brałam od 5 do 9dc 2 tabletki i owulkę mam dzisiaj czyli w 19dc...ale to jest chyba zależne od organizmu, niektóre dziewczyny mają szybciej inne później i już:)

Wikulaa no własnie nie wiem bo w w ostatnim cyklu bralm od 2-5 dnia i mialam owulke za wczesnie bo w 9 d.c. i o malo bysmy nie przegapili gdyby nie monitoring sam gin byl zdziwiony, wydaje mi sie to zalezy od dnia od ktorego biore clo. Moze jak zaczne od 4 czy 5 to owulka bedzie pozniej a na tym mi zalezy:))

Mama - masz jakieś przeczucia??? Nie chcę cię nakręcać, taka zwykła ciekawość:))
WIKULA- nie mam przeczuc-jedyne "objawy" to szyjka u gory a powinna byc na dole ,ale nie wiem czy to "objaw" i to ,ze mam średnią ilosc wodnistego śluzu a wczesniejsze cykle byl taki mleczny-bialawy-ot i wszystko-temp.nie mierze-dalam sobie spokoj..tak wiec czeka do sob-ndz. a tymbardziej jak wiem,ze z ruchliwoscią nie teges to juz wogole sie nie nastawiam:sorry2:
Witam drugi dzien z @ nie poddaje sie w tym cyklu ja clo, castagnus i wiesiołek i mój K tez witaminki, nie poddamy sie!!!!:-) nie ma mocnych na nas i koniec nie uda sie to trudno...
mama jak myslisz moze powinnam zaczac clo od pozniejszego dnia co??? bo jeszcze dzis nie wzielam a jak wezme pozniej to pozniej bedzie owulka.... najgorsze ze licze na jakis weekend a moj nie przyjmuje w soboty no ale damy rade nie ma rzeczy do przeskoczenia:))
Pozdrawiam z nowym cyklem kochane i trzymam za was kciukole takie ze ho:-D ho
IZA- brawo za postawe!!!:-)ja biore cLo od 5 do 9 dnia cyklu przy cyklach 27 dniowych-owu w 13/14 dniu.jesli do tej pory bralas wczesniej t moze sprobuj 1 cykl tak jak przewaznie ginek.zalecają czyli wlasnie od 5 do 9 dnia cyklu...tylko wazny jest monitring.

qrcze a bylam dzis w aptece i mialam pytac i tego castagnusa-wrrr,zapomnialam..

WIKULA- czesc i tutaj;-)

WIKULA- No ja tez nie lubie tego czekania...ale juz dzis wtorek wiec jeszcze 3 dni i sobota,wiec dam rade...nie robie żadnego testu,nie mierze temp.nic....
czekam do ndz i dopier ak nie przyjdzie to bede myslala co tu dalej-testowac czy na bete,ale pewnie przyjdzie-wiec scenariusza sobie nie ukladam.....

choc oczywiscie b.bym chciala zeby sie udalo:)

a u Ciebie jak ???

reklama
cześć dziewczyny!!
mama tak trzymaj- co ma być to bedzie- prędzej niż myslisz:)
jak ja ci zazdroszcze, ze masz już dwójkę...
ja dopiero 5 dc, wiec caaaaały miesiąc przede mną. ciekawe kiedy sie uda.. liczyłam na wrzesień, a teraz to mi już wszystko jedno:(

Do góry