reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witam Was Dziewczyny :)
Jestem tu nowa ale oczywiście od jakiegoś czasu często tu zaglądam.
Podczas jednej z wizyt moja ówczesna Pani doktor zauważyła "kuleczki" na jajnikach- zrobiłam badania (testosteron był podwyższony) i stwierdziła cyt.:" Ma Pani PCO i jest Pani bezpłodna ale prosze nie przejmować" Kiedy zapłakana zapytałam ją co to za choroba itd. odpowiedziała:" niech Pani wpisze w wyszukiwarce internetowej PCO i sobie Pani poczyta" Nigdy więcej już do niej oczywiście nie poszłam.
Zmieniłam lekarza i rozpoczęłam starania. Zaczeliśmy w kwietniu- odstawiłam tabletki anty (mercilon) i wzięliśmy się do roboty. W 14 d.c byłam na podglądanku i okazało się że mam piękny pęcherzyk (który sam sie wyhodował) lekarz zalecił mi zastrzyk z pregnylu tego samego dnia a na drugi i trzeci dzień przytulanki :) i udało się- na teście zobaczyłam dwie kreseczki. Jednak moja radość nie trwała długo. Poszłam na betę (która potwierdziła ciążę) a na drugi dzień dostałam silnego krwotoku i było już po wszystkim :( była to bardzo wczesna ciąża- lekarz mówi że mogła to być ciąża biochemiczna, więc na szczęście wszystko się samo oczyściło) postanowiliśmy że odczekamy kilka miesięcy ( w międzyczasie pobralismy się :)). Po ślubie lekarz zlecił mi badania poziomu testorenu (w normie) i prolaktyny (podwyższona) i obecnie jestem w pierwszym cyklu z clostilbegytem (3-7 d.c *1 tabl) i bromergonem (0,5 tabletki przez 8 dni i po 8 dniach cała na stałe). Dzis jest mój 9 dzień cyklu i jutro idę się na podglądanko...trochę się stresuję...

reklama
cześć dziewczyny, co słychać u Was? Ja w 15 dc dostałam takie krwawienie jak zarżnięty kaczor (sorki za porównanie) , dzisiaj 17 dc a dalej krwawię. Byłam wczoraj u gin i powiedział że to krwawienie około-owulacyjne :szok:, to chyba po tym krwiaku co miałam w pęcherzyku. Jem od wczoraj dupka i gin kazał mi czekać na @ i zacząć znowu clo. Że mąż ma w tym okresie badania zrobić, a ja mam jeszcze 2 cykle popróbować z clo. Miłego dnia życzę.

Do góry