reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Nie dopiero jestem w okolicy owulacji więc staranka pełną parą, zwłaszcza że jestem świeżo po HSG. Tylko martwi mnie trochę że nie mam żadnych objawów wskazujących na owulke,a w tym miesiącu nie mam monitoringu więc zobaczymy jak to będzie

reklama
cześć
dziewczyny tą wysoką prolaktyną bym sie tak nie przejmowała, to hormon stresu i czasem może sie podnosić ale z tego co mówił moj gin to nic strasznego a już za totalna głupotę uznał badanie prolaktyny z obciążeniem, twierdzi ze to wymysł endokrynologów totalnie bez sensu, bo prolaktyna po obciążeniu po prostu MUSI wzrosnąć, jeśli by nie skoczyła to może znaczyć że coś jest nie tak!!
a ja dzisiaj odebrałam wynik FSH 5,6 przy normie 2-13 czyli chyba ok ale może któraś z was wie jak to jest z tą rezerwą pecherzykową?? chyba stymulacja nie będzie potrzebna??
dziś zrobiłam ASA i ACA i parę innych ogólnych badań. ASA i ACA będą do odebrania za jakieś 2-3 tygodnie i wtedy uderzamy do lekarza na HCG i powtórkę badania armii, mam nadzieję że po androvicie będzie ich więcej i może uda się bez rozrodu wspomaganego, strasznie bym chciała
wiecie jak można zwiekszyc ilość i ruchliwość plemników?? bo mój M ma oligo-astheno-teratoospermię III stopnia czyli b ciężką, najgorsze jest to że jak do tej pory nie wiadomo czym spowodowaną bo anatomicznie i hormonaline wszystko jest super

http://www.mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=741
tu są normy nasienia jak by którejś z was były potrzebne

Ostatnia edycja:
andzia- NO TO KOCHANA &&&&&&&&&&&& zaciskam za owulke i owocny cykl :)

MMM- moj ma asthenozoospermie i na wczesniejszej str.napisalam co bierze,ale czy veda efekty to sie okaze w styczniu....

tak wiem to doczytałam ale chodzi mi o leki sprawdzone w takich dziwnych przypadkach jak u mojego M kiedy nie wiadomo czym są spowodowanw takie kiepskie wyniki

Kurcze dziewczyny mam nadzieję że Nam jakoś gin doradzi żeby poprawić te plemniory!
mama05, faktycznie mają strasznie zbliżone wyniki do siebie a jak jest u męża z budową??

mmm-oj to nie wiem...my zrobilismy badania tak sobie -bylam pewna ,ze będą si a tu zong...
tak wiec poczytalam na necie i pomogly mi dziewczyny na forum i zakupilam M witaminy i lyka...

a bylas z wynikami M u gina???ja bylam i powiedzial,ze to co bierze moge kupic,polecal jeszcze Prenatal prababy i proxeed-a;e dla nas za drogie-poczytaj sobie o tych lekach-wpisz w wyszukiwarke...niestety potrzeba po 2 opak .na mesiac a cena za jedno jest powalajaca....ale moze warto..

mmm-oj to nie wiem...my zrobilismy badania tak sobie -bylam pewna ,ze będą si a tu zong...
tak wiec poczytalam na necie i pomogly mi dziewczyny na forum i zakupilam M witaminy i lyka...

a bylas z wynikami M u gina???ja bylam i powiedzial,ze to co bierze moge kupic,polecal jeszcze Prenatal prababy i proxeed-a;e dla nas za drogie-poczytaj sobie o tych lekach-wpisz w wyszukiwarke...niestety potrzeba po 2 opak .na mesiac a cena za jedno jest powalajaca....ale moze warto..

tak jeździmy do gamety do ginekologa-androloga-specjalisty od niepłodności robił M usg jąder i wszystko0 jest super i hormony też ok a badanie nasienia do kitu i w śluzie po stosunku brak plemników, mamy jeszcze raz zrobić badanie a póki co m ma brać androvit, ale jakoś ciężko mi uwierzyć że vitaminy pomogą, chciałabym znać przyczynę dlaczeko z plemnikami jest tak kiepsko i móc to jakoś leczyć bo na razie chyba nawet na iui się nie kwalifikujemy , bbo tam norma plemników jest 10mln/ml a u nas jest 3 :(

mmm-na watku o IUI niedawno dziewczyna napisal,ze podeszli do IUI wlasnie z 3ml plemnikow i udalo im sie w pierwszym cyklu choc jak piala sam gin.byl sceptycznie nastawiony a jednak sie udalo-jest w 23 t.c. bedzie synek:tak:

mam nadzieje,ze znajdziecie przyczyne-tego Ci-Wam życze...

reklama
mmm-na watku o IUI niedawno dziewczyna napisal,ze podeszli do IUI wlasnie z 3ml plemnikow i udalo im sie w pierwszym cyklu choc jak piala sam gin.byl sceptycznie nastawiony a jednak sie udalo-jest w 23 t.c. bedzie synek:tak:

mam nadzieje,ze znajdziecie przyczyne-tego Ci-Wam życze...
w sumie żeby zajść w ciążę potrzebny jest jeden plemnik :) więc może jakiś kamikadze się znajdzie :) tylko tak jak pisałam marzę o tym zeby zajść naturalnie jakoś boję się tej całej procedury i stymulacji

Do góry