reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam Was!
Parę razy odezwałam się na innym wątku, ale to chyba tu powinnam trafić najpierw :) choć widzę tu znajomy nick- hej amalfi :) Tak po krótce o sobie: na początku października 2010 miałam samoistne poronienie, od tego czasu trochę badań i slabe wyniki -> za wysoka prolaktyna (nie wiem jak mi sie udało zajść mimo tego), niedoczynność tarczycy, za niski progesteron. Od 3 miesięcy biorę dostinex, euthyrox, luteine (od 16 do 25 dc), oczywiście kwas foliowy z witaminami (femibion). Cykle po poronieniu mam średnio 27 dniowe ( jeden był krótszy gdy właćzyłam luteinę).Nie mierzę temp. ale obserwuję śluz i właśnie chciałam sie Was poradzić, bo widzę, że dużo u Was ekspertek. Dziś mam 13 dc, od wczoraj odczuwam lewy jajnik, ale to 9 dc miałam potop z pięknym śluzem (w bardzo dużej ilości, rozciągliwy, przezroczysty, no ideał wręcz :)) a od 10 dnia już śluzu prawie w ogóle, a dziś jest już biały i mazisty, zero rozciągliwości-za to szyjka wysoko i miękka. Czy na podstawie tego śluzu mogę stwierdzić, że już po owulce? no a jeśli tak, to czemu teraz czuje ten jajnik? Temp. nie mierzę, bo wstaję o różnych porach, więc trochę bez sensu. Będę wdzięczna za odpowiedzi. pozdrawiam Was gorąco

reklama
Witam Was!
Parę razy odezwałam się na innym wątku, ale to chyba tu powinnam trafić najpierw :) choć widzę tu znajomy nick- hej amalfi :) Tak po krótce o sobie: na początku października 2010 miałam samoistne poronienie, od tego czasu trochę badań i slabe wyniki -> za wysoka prolaktyna (nie wiem jak mi sie udało zajść mimo tego), niedoczynność tarczycy, za niski progesteron. Od 3 miesięcy biorę dostinex, euthyrox, luteine (od 16 do 25 dc), oczywiście kwas foliowy z witaminami (femibion). Cykle po poronieniu mam średnio 27 dniowe ( jeden był krótszy gdy właćzyłam luteinę).Nie mierzę temp. ale obserwuję śluz i właśnie chciałam sie Was poradzić, bo widzę, że dużo u Was ekspertek. Dziś mam 13 dc, od wczoraj odczuwam lewy jajnik, ale to 9 dc miałam potop z pięknym śluzem (w bardzo dużej ilości, rozciągliwy, przezroczysty, no ideał wręcz :)) a od 10 dnia już śluzu prawie w ogóle, a dziś jest już biały i mazisty, zero rozciągliwości-za to szyjka wysoko i miękka. Czy na podstawie tego śluzu mogę stwierdzić, że już po owulce? no a jeśli tak, to czemu teraz czuje ten jajnik? Temp. nie mierzę, bo wstaję o różnych porach, więc trochę bez sensu. Będę wdzięczna za odpowiedzi. pozdrawiam Was gorąco
Witaj w naszym gronie. Ja jestem 3dpo potwierdzonej usg i jajnik mnie kłuje, tak więc kłucie jajnika niekoniecznie świadczy o owulce, jednakże jej nie wyklucza...Szkoda, że nie mierzysz temperatury...mi rosnie jakoś na drugi dzień po owu...co do śluzu i szyjki, to mi się po woli zaczęło zmieniać po owu...
Jeżli do jutra szyjka Ci isę zmieni, to znaczy, że juzpo owu...jeśli nie, to ciężko mi powiedzieć, bo jedne objawy świadczą za ..inne przeciw...:)

Hopee Dzięki za przywitanie i dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie zmuszę się do mierzenia temp. chociaż chciałabym już nie musieć tego robić, no ale zobaczymy. Zastanawiam się też właśnie nad monitoringiem, gdyby w tym cyklu nie wyszło. Nie wiem teraz, czy przy takim śluzie już białym to jest sens jeszcze atakować małża, czy już dać mu spokój :) przytulaki były w 6, 9 i 11 dc ale chyba dla pewności jeszcze Go wymęczę ;) Odkąd biorę luteinę nie mam plamień w środku cyklu, a tak to mniej więcej mogłam przypuszczać jak pojawiała się plamka ciemniejsza lub nawet troszke krwi czasami, że owulka była. Tak żle i tak niedobrze :) A czy któraś z Was bierze Dostinex?

hopee popieram klucie absolutnie nie swiadczy o owulce
suzi 29dni mialas poprzedni cykl. Cykl liczy sie od pierwszego dnia @
madzilka czesc!!!! Witaj i tutaj:-)

No witam witam amalfi :) Właśnie kurcze już się zakręciłam, też temu kłuciu nie ufam, ale ten durny śluz- on na dzień dzisiejszy już zupełnie nie do zafasolowania, to po cholere ta szyjka tak wysoko- stwierdzam po raz kolejny, że nic nie wiem o swoim organizmie :(

Pytałam czy któraś z Was bierze Dostinex, ale bardziej mi chodziło o to w jakich dawkach i po jakim czasie przyjmowania najlepiej zbadać czy sa efekty?

Witam madzilka :-) ja biore dostenix :-) tak jak pisza dziewczyny kucie jajnika nie zawsze swiadczy o owulacji...ja mam tak co miesiac a owu potwierdzona na monitoringu. Tulaski były w dobrym momencie u Was wiec teraz mocno trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

itaj Asiiek ja biorę identycznie- 1/4 tabl na tydzień i też ginka mi powiedziała aż do zaciążenia. Mi powiedziała, że na razie mam nie badać tej prolaktyny, w momencie gdy się uda po prostu odstawić. Ale ja oczywiście musiałam się naczytać i są 2 podejscia do tego dostinexu- jedni mówią, że broń Boże nie brać jak się ktoś stara ( w sensie brać, zbadać, czy się obniżyła prolaktyna, jeśli tak to odstawić i najlepiej odczekać przynajmniej miesiąc i wtedy się starać) a drugie podejście to tak jak moja ginka mówiła-brać i odstawić jak wyjdą II na teście i weź człowieku bądź tu mądry i pisz wiersze. Będę jej słuchać, oby miała rację :)

A jak juz Was tu tak męczę i zasypuje pytaniami, to powiedzcie mi proszę jak wygląda taki monitoring- tzn wiem, że to USG, ale ile razy trzeba się w trakcie cyklu przejść do gina i w jakich dniach cyklu?

reklama
to zalezy jakiej dlugosci masz cykle, ja roznie chodzilam od 10dc , w tym cyklu od 7dc i tak sie chodzi co drugi dzien ,mniej wiecej az do owulki i gin zobaczy u cibie cialko zolte, ktore jest wytwarzane po owulacji

Do góry