reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
to może u mnie clo podniosło PRL??
Byc moze. Na ulotce jest napisane, ze nie wolno stosowac przy niedoczynnosci tarczycy. A prl jest wydzielana rowniez przez przysadke (bromek obniza TSH). I u mnie w cyklu gdy bralam clo prl skoczyla do 53 (wczesniej najwiecej to 40) a TSH do prawie 7 (wczesniej max 5). Stad moje przypuszczenie. Choc nie pytalam o to zadnego lekarza.

reklama
cześć babeczki

mama ja miałam gonal za 120 zl. zastrzyk w brzuch. Oczywiście na receptę. Trzeba było go wstrzyknąć do 9 rano moim przypadku. I tak jak któraś z dziewczyn napisała- pięknie po nim rosną pęcherzyki. Ale to pewnie zależy tez od organizmu...są już wyniki twojego męża armi?aaaa...juz doczytałam :))
BABLYSS- a to wystarczy 1 zastrzyk?????na necie byly ceny w zaleznosci od dawki od 450 do 1500 zl ;0;0;0;0

ja nigdy takich plamien nie mialam..

mama to faktycznie cena kosmiczna...nie wiem czemu tak. Ja już pisałam o tym, że ten poprzedni lekarz do którego chodziłam miał swoją aptekę, tam było sporo taniej (ale aż tyle???) ale odrazu mnie uprzedził,żeby nie szukać po internecie bo ceny kolosalne, no i nie szukałam. W ogole bardzo trudno, w zasadzie nie możliwe jest żeby w moim mieście dostać ten zastrzyk. Ja miałam tylko jednen..bo to było tak,że akurat wtedy (to było ok. 2 lat temu) miałam już pęcherzyk 22 mm i ja zrozumiałam tego lekarza, że mam wsiąść ten lek na pęknięcie, że zastrzyk spowoduje w tym momencie pęknięcie rozumiesz? choć ogólnie on mi mówił że świetnie rosną po tym zastrzyku te pęcherzyki...

No nie wiem co z tym plamieniem... a skoro już jestem na forum to coś się jeszcze was moje kochane zapytam
W tym cyklu 11 dc miałam ush cienkie endometrium jednowarstwowe, a w 15 dc wyszło dwuwarstwowe ale niewiele grubsze 6, 41 coś takiego no i trzon macicy grubszy też bo jest opis. Jak myślicie coś pokręcili? co oznaczają te 2 warstwy bo ja nie wiem.

Ostatnia edycja:
andzia ja niedawno odstawiłam tabsy, wiec moze były 2 albo lh mi tak skoczyło na dłuzej...
cos mnie rozkłada- albo to ta pogoda, ze tak zimno i człowiek zgęziały siedzi, do tego mam wysypke na dekolcie aaaaa chyba @ sie zbliża;-)
jutro ide do fryzjera i sie odpreze:tak:
a swoją drogą clodi co tam u ciebie? jak sytuacja?

jutro jem ostatnia tabletkę duphastonu i za 3 dni powinnam dostać @, jak nie dostane to wiadomo :-), no a jak dostane to idę po receptę na clo. Tak że czekam na razie

Witam. Odebrałam wyniki męża i są dobre, więc problem napewno jest u mnie, jutro umowie się ze swoim lekarzem na wizyte bo powiedział że jak jego wyniki będą ok. to zrobi mi HSG. A teraz pytanie z innej beczki, co mogą oznaczać krwawienia w trakcie owulacji albo dzień po, bo co prawda trwały krótko bo z 2godziny ale były dość spore i trochę mnie przestraszyły bo nigdy tak nie miałam.

Witam. Odebrałam wyniki męża i są dobre, więc problem napewno jest u mnie, jutro umowie się ze swoim lekarzem na wizyte bo powiedział że jak jego wyniki będą ok. to zrobi mi HSG. A teraz pytanie z innej beczki, co mogą oznaczać krwawienia w trakcie owulacji albo dzień po, bo co prawda trwały krótko bo z 2godziny ale były dość spore i trochę mnie przestraszyły bo nigdy tak nie miałam.
andzia wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy ślubu:):)
spełnienia tego jedynego marzenia kochana:)

ANDZIE - ja rownież życze wszystkiego co najlepsze z kazji rocznicy ślubu i tego aby największe marzenie sie spelnilo:)))
super ,ze wyniki męża są si-my bedziemy mieli nasz w piątek:))

LOPOP- cześć kochana,jak tam u Ciebie???ściskam !

reklama
no to clodi czekamy co sie okaże i &&&&&&&:-)
ja jeszcze 3 dni luteina i zobaczymy... ale objawy przed@ cały czas- ciągle podbrzusze czuje:-(
nie lubie czekać- albo niech bedzie fasolka albo nastepny cykl, nie lubie tkwic w fazie lutealnej;-)
andzia krwawienie albo palmienie w trakcie owu to fizjologia , nie kazdy tak ma ale przy pekaniu pecherzyka moze sie zdarzyć niewielke takie

Do góry