reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
myśa- NO WLASNIE-GDZIES TA PRZYCZYNA musi byc do cholerki ;//
mysle ,ze jak teraz dostane @ to po zrobie badania...co mi szkodzi-raz krew pobiorą i bedzie wiadomo..
dkokładnie, jedno małe pik igłą a tak wiele wyjaśnia. Ja własnie się dowiedziałam że w rodzinie kolejne dziecko w drodze i co...... znów wyłam do słuchawki. I wez tu nie myśl i wyłącz swój instynkt macierzyński ....nosz kuuurna

myśa przecież ty teraz masz znowu szansę:))
trzymam &&&&&
ja na razie troszkę odpuszczę- temp będę mierzyć, żeby obserwować cykl i wiedzieć kiedy mniej więcej@, ale nie mam zamiaru się rozczarowywać. zresztą do konca roku zapieprz w pracy...

myśa przecież ty teraz masz znowu szansę:))
trzymam &&&&&
ja na razie troszkę odpuszczę- temp będę mierzyć, żeby obserwować cykl i wiedzieć kiedy mniej więcej@, ale nie mam zamiaru się rozczarowywać. zresztą do konca roku zapieprz w pracy...
ja też tak właśnie staram się mysleć ale normalnie przyjdzie jeden moment i jestem w dołku, jutro cały dzień jestem w pracy to nie będę miała kiedy się nad soba użalać. Miłych snów dziewczynki pa

Witam o poranku:))
U mnie jakos dziwnie tempka skacze no ale wczoraj dopiero skonczyłam lutke i juz jakos czuje ze chyba @ zawita niebawem bo tak jakos.... ach...:-( juz mi sie nie chce,kurcze nie moge sie poddawac, no bo nalezy mi sie jak innym, ale juz czasem odpuszczam:no:
Trzymam za was kochane &&&&&&&&&&, wy macie wieksze szanse!! ja poczekam jak maz wyjedzie na kontrakt i wtedy bede latac po lekarzach no bo teraz nie mam za bardzo za co:-( a u nas jest dobra kinika wlasciwie obok mnie GAMETA i wiele kobiet sobie ja chwali, wiec wtedy zobaczymy....

zadziwiłaś mnie tym testosteronem
hm a twój ginek coś o tym mówił dlaczego chce mieć ten wynik???
Teraz po skierowanie nie poszłam do swojego gina bo mój twierdzi że z prolaktyną u mnie nie ma problemu i nie trzeba jej badać, ale ja dla świętego spokoju ją przebadam. A ten u którego byłam to też niby stwierdził że z prolaktyną nie ma u mnie ok. ale ze względu na to że też pracuję w tym szpitalu co on dał mi skierowanie. Ale nie mówił nic w jakim celu ten testosteron, spytał tylko czy mam problemy z cerą bo to jest objaw.

cześć babki ,wlatuje na chwile przy niedzieli;-)u nas dzis przepieknie,wiec pol dnia na powietrzu:tak:

dkokładnie, jedno małe pik igłą a tak wiele wyjaśnia. Ja własnie się dowiedziałam że w rodzinie kolejne dziecko w drodze i co...... znów wyłam do słuchawki. I wez tu nie myśl i wyłącz swój instynkt macierzyński ....nosz kuuurna
MYŚA- tule.....wiem dobrze jak to jest -takie info niby ciesza a nas starajace sie dolują:sorry:a instynktu niestety nie wylączysz...trzymam za Ciebie &&&&&&&&;-)
Witam o poranku:))
U mnie jakos dziwnie tempka skacze no ale wczoraj dopiero skonczyłam lutke i juz jakos czuje ze chyba @ zawita niebawem bo tak jakos.... ach...:-( juz mi sie nie chce,kurcze nie moge sie poddawac, no bo nalezy mi sie jak innym, ale juz czasem odpuszczam:no:
Trzymam za was kochane &&&&&&&&&&, wy macie wieksze szanse!! ja poczekam jak maz wyjedzie na kontrakt i wtedy bede latac po lekarzach no bo teraz nie mam za bardzo za co:-( a u nas jest dobra kinika wlasciwie obok mnie GAMETA i wiele kobiet sobie ja chwali, wiec wtedy zobaczymy....
IZA- nie wolno sie poddawać- Ty wiesz:tak:i prosze byc dobrej myslei ,ze @ nie przyjdzie-bo jak @ zobaczy ,ze na nią czekasz to przylezie malpa jedna:confused2:dlatego ja zaciskam &&&& i wierze za Ciebie ,ze sie udalo;-)ja mam termin @ na przyszla sobote-czuje sie normalnie,mam mleczny sluz -jak w kazdym cyklu od dluzszego czasu wiec mi sie nie udalo-tymbardziej jak u Toma z ruchliwością nie jest si...tak wiec ja bez zalamki czekam na @ a potem znowu dzialania..

pozdrawiam wszystkie babeczki i życze wiary i optymizmu :tak:choć wieeeeeeeeeem,ze to trudne:sorry:

andzia, Myśa ma rację, podwyższony testosteron nie tylko ma wpływ na cerę (pojawiają się pryszcze, skóra się szybciej przetłuszcza) ale też powoduje owłosienie zbędne u kobiet (linia od pępka w dół, broda, górna warga, silne owłosienie nóg i rąk) Jest jednym ze wskaźników policystycznych jajników. To jego wina, że kobiety tyją na kształt "jabłka", czyli tłuszczyk odkłada się głównie na brzuchu. Jak się zbierze wszystko do kupy, to ma spory wpływ na zajście w ciążę :)

Myśa, mam nadzieję, że jednak usilne staranka były, skoro jajniki bolały i śluz płodny, to szanse są :D

iza, ani się waż pisać o nadejściu @. Były pęcherzyki, pękły, teraz zaciskamy kciuki i wierzymy,że będzie dobrze :) Jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda jak to mawia mój mąż :D

den, do mnie fasolka zawitała jak już miałam ustalony termin nakłuwania jajników :) Nie znacie dnia ani godziny ;)

reklama
tak na początku to trudno określić co do dnia :) Mniej więcej jutro siódmy tydzień będzie :D A co u mnie? Właśnie siedzę a właściwie leżę na zwolnieniu lekarskim, w szkole zaraziłam się od dzieci jakimś paskudztwem. Bez antybiotyku się niestety nie obyło :( poprosiłam oczywiście o taki w miarę bezpieczny dla wczesnej ciąży. No a poza tym chyba zaczęły się uroki ciąży ;) mdłości, wymioty, zaparcia ... ale damy radę, jesteśmy z fasolinką dzielne ;) Jutro jedziemy posłuchać jak puka serduszko :) na 17.15 mamy ustalona wizytę :) Czas faktycznie płynie szybko :) Już 3 tygodnie wiemy o maleństwie :)

Do góry