reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
witam wszystkie dziewczyny :)
Chcialabym niesmialo zapytac czy moge si do was dolaczyc i pomeczyc swoim problemem ?;-) Chodzi o to,ze drugi cykl bior Closilbegyt (od 3 do 9 dnia cyklu 1 raz dziennie), nastepnie od 10 dnia cyklu Estrofem a od 16 włączam duphaston... między jednym a drugim cyklem z tymi lekami malam jeden cykl przerwy tj. bez leków. O tyle o ile poprzedni cykl z taletkai byl normalny to ten zupełnie sfiksowal... dzisiaj mam 29 dc a dopiero od wczoraj zaczely bolec mnie piersi co oznacza,ze ewentualna @ dostane za okolo tydzien :eek: czy to mozliwe?! zrobilam dzisiaj test ciazowy ale neistety jedna, paskudna krecha!! Nie wiem kiedy dokladnie w tym misiacu mialam owulacje bo przeprowadzilam sie w trakcie leczenia do innego miasta i ciezko mi sie tu dotac do lekarza...tak wiec nei bylo monitoringu:eek: no i zastanawia mni teraz co takeigo zaszlo w moim organizmie,ze to sie tak popieprzylo. Mierze w tym cyklu rowniez temperature ale tez tak z przerwami bo ciagle jakies wyjazdy i nawet nei mialam takieg porzadnego wykresu tylko zapisywalam je sobie na kartce, no i niby mam ciagle podwyzsona ale przed okresem to tez ponoc normalne wiec objawy i sa i nie ma a test brutalnie sprowadza na ziemie ta obrzydliwa jedna krechą!!!!

Cześć dziewczyny ;-).
Ale dawno mnie tu nie było. Co słychać u Was? Zaciążyła któraś? Bo ja bez zmian, dzisiaj 10 d.c. no i drugi miesiąc z clo. Mój M był wczoraj na badaniu nasienia, wyniki za 2 dni. Oczywiści byłam z nim ale myślę że sam tez by dał rade. Ciesze się że w ogóle poszedł bo z tymi chłopami to nigdy nic nie wiadomo. W piątek pewnie do gin pójdę, mam nadzieje że nie będę miała znowu krwiaka :confused2::confused2:
Witaj CLODI:-) Ja jestem w trzecim cyklu z CLO; w drugim były dwa duże pęcherzyki i nic z tego:zawstydzona/y: No i lekarz kazał się Mężowi zbadać... Jestem w wielkim szoku, bo M. powiedział, że jutro pójdzie:tak:
mama ja miałam w ostatnim cyklu pregnyl i kosztował 35 zł. Tylko, że się musiałam wcześniej nachodzić po aptekach. Dopiero w trzeciej znalazłam. Może podzwoń sobie wcześniej i zapytaj gdzie mają...

I jeszcze jedno: nie pamiętam która, ale któraś z Was pisała coś o przestymulowanym pęcherzyku. Ja miałam bardzo duży około 32 mm i lekarz powiedział, że nie ma takiego znaczenia jak duży urośnie (oczywiście żeby nie był za mały;-)) tylko ile tych pęcherzyków jest. Bo przestymulowanie jest wtedy kiedy jest ich dużo.

cześć kochane, witam się na szybciutko i biegne do pracy, jak sie Wam dzionek zaczął, u mnie baardzo chlodno, brzuch zaczyna wiercic więc jutro pewnie @ zagości, cyce tak bolą jak by miały odpaść( sutki). któras dzisiaj ma testować, chyba andzia albo jutro o ile pamietam.
Iza dobre podejście do sprawy, takie optymistyczne myślenie może wiele zdziałać, chociaż po tylu niepowodzeniach u każdej z nas często cięzko z optymizmem ale silne musimy być, miłego dnia wszystkim papa
Nie testowałam bo nawet nie było okazji, @ przyszła jak w zegarku:-:)-(
Zaczynam mieć tego wszystkiego dość już nawet rozmawiałam z M że dajemy sobie jeszcze 3 cykle bo tyle mam jeszcze brać CLO i jak się nie uda to odpuszczamy sobie chodzenie po lekarzach. Wk...ia mnie to że wszystko jest ok. a ciąży brak:wściekła/y::wściekła/y:
Witam Cie Joacha;-);-) długo bierzesz te CLO ja niby też mam od 3dc ale tylko do 7dc. Myślałam że bierze się ten lek 5 dni?
Szkoda że nie miałaś monitoringu bo on jest dość ważny przy stymulacji i trudno powiedzieć jak to u Ciebie wygląda, czy owulacja była i jeśli tak to kiedy dokładnie. Może idź jutro na usg, bo może @ nie ma bo jest fasolka czego Tobie życzę, albo porobiły się torbiele. A może poprostu miałaś bardzo późno owulacje?;-);-)

Spice mi lekarz z kolei powiedział że przestymulowanie jest wtedy kiedy wychoduję się za duży pęcherzyk który nie pęka,a który w końcu przekształaca się w torbiel. On uważa że zastrzyk należy najpóźniej podać gdy pęcherzyk osiąga 26mm. Ale pewnie co lekarz to opinia.

Spice mi lekarz z kolei powiedział że przestymulowanie jest wtedy kiedy wychoduję się za duży pęcherzyk który nie pęka,a który w końcu przekształaca się w torbiel. On uważa że zastrzyk należy najpóźniej podać gdy pęcherzyk osiąga 26mm. Ale pewnie co lekarz to opinia.

pewnie tak:-) grunt, żeby z tego Dzidzia była i już!:-)

andzia oj przykro mi okropnie, już myślałam że chociaż Tobie się uda, cholera ile my się jeszcze będziemy tak starać. Ja nadal czekam na@, jutro może się zjawić chociaż mam cichą nadzieję że nie ale wąąąąąąąąąąąąąatpie. Dzisiaj mojego męża siostra mówiła mi że spotkała jakąś kobietę której córka bardzo długo czekała na dziecko i podobno trafiła do lekarza w mojej okolicy który dal jej jakies leki i dla męża również na 3 miesiące.Po tym czasie poszła na kolejna wizytę i okazało się że jest w ciąży. Teraz czekam jak ta kobieta poda mi nr tel. do tego lekarza i pewnie sie do niego wybiorę i znów mam światełko w tunelu. Lekarz podobno bardzo fajny no ale zobaczymy,trzymaj się kochana i nie załamuj

reklama
spice to ja mam pecherzyk-mutant, chwala bogu ze ty tez mialas rownie duzego, bo ja cala w nerwach jestem. Jak dobrze ze napisalas stokrotne dzieki!!!!!!!! A jak dlugo sie staracie, bo z clo 3 cykl, a tak w ogole to ile???
joacha czesc!! Witaj u nas

Do góry