reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
juz jestem. No wiec relacja: ginka az oczy wywalila, bo endo 12mm :-) no ale wedlug niej owu jeszcze nie bylo, natomiast natworzylo sie wiecej jajeczek na lewym…no i co Wy na to? pregnylu nie dala, bo mowi, ze jeszcze moze dojsc do owu samoistnie, bo jajca ladne, ale zadne nie moze sie zdecydowac zeby bylo dominujace…ratunku dziewczyny…dolek….

reklama
Cześć dziewczyny. Mam do oddania za darmo dwa opakowania Clostilbegyt. Jak widać po suwaku mi już od dawna nie są potrzebne, a może akurat przyczynię się do szczęścia innej osoby:) Data ważności 04.2013. W przypadku zainteresowania proszę o informację na priv. Jedyne koszty to ewentualna przesyłka,ale to grosze,bo mogę wysłać w zwykłej kopercie:)

Cześć dziewczyny:)

Pewno nie wiele z was mnie pamięta, ale też udzielałam się na tym wątku...
jeśli pozwolicie chcialam wam służyć radą..
Też brałam clo i duphaston przez 3 miesiace ale niestety bez skutku a raczej z skutkami ubocznymi...
Po clo zaczęły mi się robić torbiele na jajnikach... mimo że już Clo nie brałam to działał on w moim organiźmie bardzo długo i co najważniejszę, zanikł mi śluz płodny... a wiadomo bez niego plemniki nie dotrą na właściwe miejsce.
Więc zakupiłam w aptece Wiesiołek, i magnez z wit B6. Łykałam go od 1 dc i popijałam magnez 3x1 ale mężowi kupiłam wit c, i też ze mną pił magnez oraz kwas foliowy... oprócz tego od 11 dc robiłam testy owulacyjne o jednej porze dnia o godz 14... i pewnej magicznej niedzieli na teście wyszły 2 grube krechy więc nie czekaliśmy tych 48h które pisze na opakowaniu a wzięliśmy się ostro do roboty... tulenie przez 5 dni i efekt jest taki że udało się za pierwszym razem:) i chciałam dodać jeszcze aby nie współżyć przed owulacją z 5 dni... żeby plemniki były silne i było ich dużo... mi się udało! I wam też się uda:):):) trzymam za was mocno kciuki... ne pewno doczekacie się 2 kresek na teście:)
hej ja ciebie pamiętam i miło że do nas zajrzałaś
już gratulowałam ale co tam kochana pogratuluję jeszcze raz
spokojnej ciąży :)&&&&

Hejka kobietki. Jak tylko zaczęłam brać clo to zaczęły mi się pojawiać pryszcze w większej ilości i ogólnie pogorszył mi się stan cery. I tak myślę że to właśnie przez to clo. Teraz już jest lepiej bo od 5 dni nie biorę. Czy to może być skutek uboczny?
Mi po Clo też trochę pogorszył się stan cery, ale nie jest aż tak źle bo po paru dniach od momentu kiedy przestaję go brać to wszystko wraca do normy;-);-)

juz jestem. No wiec relacja: ginka az oczy wywalila, bo endo 12mm :-) no ale wedlug niej owu jeszcze nie bylo, natomiast natworzylo sie wiecej jajeczek na lewym…no i co Wy na to? pregnylu nie dala, bo mowi, ze jeszcze moze dojsc do owu samoistnie, bo jajca ladne, ale zadne nie moze sie zdecydowac zeby bylo dominujace…ratunku dziewczyny…dolek….
Same dobre wieści, gratuluję pięknego endo:tak::tak:a pregnyl to mógł Ci dać wtedy byłaby pewność że pęcherzyki pękną:tak::tak:
A ja mam pytanie do dziewczyn które biorą wiesiołek. Ile razy dziennie i po ile tabletek bierzecie? I czy stosujecie go przez cały cykl?:-):-)

Hej dziewczynki, 16/17dc mialam owulke, dupka zaczelam brac 17. Gin przepisal od 16dc. 1 tabletka, czy taka ilosc jest w stanie zablokowac owulke?

Sądzę że jak miałaś owulke z 16na 17dc a dupka zaczęłaś brać od 17dc to w żaden sposób nie wpłyneło na owulację. Z tego co kiedyś czytałam to branie progesteronu pare dni przed owulacją może spowodować jej zablokowanie ale tego nie jestem pewna.

reklama
czesc babki..
ja stracilam maluszka..to znaczy jeszcze nie zupelnie bo nadal jest we mnie,ale nie widac Go na usg i gin podejrzewa ciaze pozamaciczną...:(
tydzien temu beta byla 259 a w czwatrek spadla na 232 dzis mialam robic kolejna ,ale niestety pogoda mnie pokonala i przez lód nie dojechalam na badanie ,jutro umowilam sie z sasiadką ze mnie zawiezie..wynik w srode-prosze trzymajcie &&&&& zeby beta byla jak najnizsza to jest szansa ,ze organizm "poradzi sobie sam " a jesli nie to czeka mnie zabieg usuniecia lewego jajowodu...

tyle miesiecy hormonow,leczenia,wizyt,badanie męża i cala ta opraa i jak sie w koncu udalo to ....

rece opadają ile juz lez wylalam,pozegnalam sie z maluszkiem,ale nadal najgorsze przede mną...wypisalam sie ze szpitala na wlasne żadanie-musze byc z dziecmi,mąż w pracy a teraz taki okres ,ze nie moze wziąć wolnego a cala rodzina na Pomorzu...

tak wiec byle do jutra.
najgorsze,ze nie mam plamień,@ ,ani brudzeń -nic-lutke odstawilam tydzien temu i myslalam,ze do piatku...a tu nic-cisza,czysto...nic sie nie dzieje...

Do góry