reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
bablyss co do zachłyśniecia to rozumiem:)
sama wydałam majatek na wspomagacze i testy, a teraz na badania:/
hopee to faktycznie- u ciebie nie pco. ponoc testy owu przed @ wycodza w ciazy pozytywnie(przed samą @ ale ta druga musi byc ciemniejsza niz kontrolna) ale nie chce cie nakrecac- sama sie nakrecałam, szczegolnie że u mnie wyszły tez ciazowe 2 cykle z rzedu z druga słabą kreska a ciazy nie było...

reklama
nawet, gdybym była w ciaży, to to by było za wcześnie...w pon. na usg miałam pęcherzyk 24mm, ginka powiedziała, że pęknie w nocy...ale nie wiem, czy owu była, bo cały czas mnie boli...
den83 a może u Ciebie doszlo do zapłodnienia, tylko podczas @ doszło do samoistnego poronienia?...bo nawet blada kreska oznacza ciąże, bo test wykrył hormon bHCG...

no własnie tak myslałam, ale @ sie pojawiła i tak 2 cykle pod rzad. teraz nie robiłam bo mam niska temp, wiec po co...
ale wyczytalam, ze przy nadzynnosci tarczycy tez moga tak wyjsc, wiec zrobilam badanie a tu... niedoczynnosc:(
mala ale zawsze- tak wiec hormonalnie sie badam i zaraz dzwonie do gina sie zapisac na wizyte i do endokrynologa tez- zabije ich jak pode ze wszystkimi wynikami- nie beda mieli mnie jak splawic:p

Dziewuszki Wroclawianki, moze polecicie jakiegos dobrego endo?? ;) ja tez staram sie nie nakrecac, tylko luz i spontan.. Chyba sobie kupie cos na uspokojenie :p przydaloby sie! I czyscik mysli. Co by mi te ciaze, samotna starosc i inne bzdety odfrunely!! ;)

Ja do gina prywatnie...bardzo rozczarowała mnie nasz państwowa służba zdrowia...jak kiedyś bolał mnie bardzo jajnik i poprosiłam o skierowanie na usg (bo oczywiście konował sam na to nie wpadł) to powiedział, że nie potrzebuje i nic mi nie dolega...a miałam niepopękane pęcherzyki i nabrzmiały jajnik...a ostatnio chciałam skierowanie na badania hormonów...ginek powiedział, że badania to porobię jak będę juz w ciąży...bo każdy by tak chciał sie badać, a nie ma na to pieniędzy...i nie było o czym dyskutować, bo nie przyjmował do wiadomości, ze chyba coś jest nie tak, bo ciaży nie ma...wrr

Hej dziewczyny na początku chciałam napisać że trzyma za as wszystkie mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

I mam takie pytanie juz kończe 3 miesiąc bromegonu bo miałam wysoką prolaktynę, dwa razy tyle co powinna być (jajeczkowania jednak mi nie zakłóciła), po okresie wybieram się na sprawdzenie prolaktyny, do tego czasu zamierzam bromegon brać, póniej zpiszę się na wizytę, jednak chciała bym Was prosić jak było u Was z bromkiem?? Jak prolaktyna spadła to przestałyście brać bromrgon????

Pozdrawiam i zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&77

reklama
Jestem zdania ze w przypadku zdrowej kobiety, która ma cykle unormowane jak w zegarku można się opierać na objawach zewnętrznych.
Jednak jedynym i skutecznym potwierdzeniem owulacji jest monitoring. Organizm kobiety jest niezwykle czuły i podatny na stresy, osłabienia i inne czynniki.
Nikomu absolutnie nie odradzam obserwacji temperatury, sama to robiłam. Zwłaszcza u zdrowych kobiet takie wykresy dużo dają. Jednakże ile razy miałam taką sytuację, że temperatura podskoczyła w środku cyklu a potem usg i cykl bezowulacyjny. Po prostu przy tak rozregulowanych cyklach jakie ja miałam nie było sensu bawić się w to... Nie robię już tego także dla tego bo i tak współżyję i nawet gdy z moich zapisków wynikało że owulacji nie ma to i tak współżyliśmy, tak na wszelki wypadek...a jaki są tego skutki to widać....

clodi nie przejmuj się to pewnie jeszcze pozostałości po miesiączce, to normalne.:-)macica się oczyszcza. Powodzenia w tym cyklu, może się uda?
Ja tez mialam takie podejrzenie w tym cyklu ze tempka ladna a owulki nie ma bo jak wiadomo na clo pecherzyki nie pekaja tak latwo, dlatego sie wkurzylam i poszlam w 13dc na usg i ewentualnie zeby dala pregnyl a dwa dni pozniej juz nie mialam pecherzyka tzn ze owulka byla. I od razu sluz zrobil sie nieplodny.

hopee w niedziele jeszcze nie mialam bo bylam na usg a we wtorek mialam isc na pregnyl i znow usg ale pechola juz nie bylo wiec okolo poniedzialku mialam owulke a lbo w niedziele w nocy

Ostatnia edycja:
Do góry