reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam w ten deszczowy dzień,
Co za lato! Grr, nawet na dwór z dzieckiem wyjść nie można..
Wiecie co..zastanawia mnie to wszystko.skoro zaszłam w lutym w ciążę(której nie udało mi się utrzymać), karmiąc piersią i tym samym mając wyższą prolaktynę, to skąd teraz te problemy? Prolaktyna niższa, progesteron biorę…

Królowa Dramatu gratuluję! Super betka wzrasta!
Dzwoniłaś do gin w sprawie tego progesteronu?
Błonka no właśnie, temu biore progesteron..cykle z clo były monitorowane, ale nici z tego.ten bez clo i robiłam testy owu, i owu była 11 dc.
a Ty juz w każdej chwili możesz rodzić, ale zazdroszczę!
apaulinka dokładnie tak, nie udało się :( w pierwszą ciążę zaszłam już w pierwszym miesiącu starań. Też na clo, ale zaszłam bez problemu.. teraz clo nie zadziałało, tzn.zadziałało bo pechezryki były ale wydaje mi się że pękały za późno/za duże
Kamii spokojnie, tylko się teraz oszczędzaj.całe szczęście że córa spokojna;) mój mały to jest taki brój że nie nadążam:D
Pachnąca czerwone winko i wspomniane migdały:-)

reklama
najlepsze migdaly sa w bierdronce :) serio :D
a winko merlot.. polslodki... z migdalami bardzo mi smakowalo, oh ale bym sie wina napila...

taakk.. moge... juz sie pytaja.. dzwonią... do tesciowej tez czy jest juz babcią :p

Dzięki Błonka, Karinka, Aneczka :)

Ale wiecie jak działa to wino i migdały..? Słyszałam, że wino czerwone jest też dobre na wywołanie okresu (w sensie że rozszerza naczynia krwionośne i przyspiesza pojawienie się @).:-)

Ja migdałów jem bardzo dużo bo lubię orzechy w ogóle, ale nie wiedziałam, że to pomaga :-)

Z drugiej strony skoro ja mam notoryczny przerost endo to może nie powinnam..? Biorę dupkę na regularne złuszczanie, bo mogę mieć problemy - mięśniaki, polipy itp, bo mam za rzadko @.. ale też gin dał mi estrofem, który właśnie też ma powodować ładne przyrastanie endo. Już przestaję kumać :eek:

Karinka - ja też zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań i poroniłam szybko samoistnie. A potem już ciągle coś było, że nie udało mi się powtórzyć :/ Może po prostu organizm musi się odblokować ? ;-)

Błonka - już niedługo będziesz mogła winko :))

Moja koleżanka po karmieniu wieczornym wypijała lampkę i mówiła, że do rana już nie ma śladu w organiźmie i może znowu karmić :-) nie wiem czy to prawda - ja może bym się trochę bała, chociaż tyle miesięcy abstynencji to rozumiem, że Cię ciągnie :-D

czerwone wino rozluznia, no i poprawia ukrwienie... a dobre ukrwienie jest bardzo potrzebne macicy na przyjecie zarodka, a migdaly tez dzialaja na endo.. na wzrost bo cos tam w sobie maja...
no i olej z wiesiolka jest dobry, kwas omega 3 lub siemie lniane.. wiesiolka nalezy przyjmowac DO owulacji natomiast siemie lniane mozna caly cykl bo nie powoduje skurczy :)

z karmieniem, na szkole rodzenia mowili ze mozna wypic piwo portera, bo dziala na laktacje i wino biale i trzeba odczekac minimym 4 h do karmienia... to mowila i mloda i stara polozna... one sie na tym znaja wiec wierze im... pani od laktacji tez mowila i podawala nawet ilosc w ml zeby nie przesadzic :p i ze dziecku sie nic nie dzieje bo nie dostaje alko bo juz go nie ma w organizmie. piwo ciemne tam bylo chyba szklanka a wina 100 ml tylko wino ma byc dobre drozsze z mala iloscia siary

Dziewczyny, a może wiecie co działa na naszych Panów? W końcu nie tylko my tu działamy ;-) Może znacie jakieś diety dla polepszenia jakości nasionek?

No to już wszystko wiem :)) Błonka - pocieszające jest, że można coś sobie wypić po porodzie :) dobre wino na kolację -mmmm...:-)

Aneczek ja słyszałam, że mężczyźni też powinni brać kwas foliowy bo jest dobry na plemniki :) mój gin mówił :) a poza tym to nie wiem - nie przegrzewać na pewno i chyba przyzwoicie się odżywiać. Faceci nie są tak wrażliwi na działanie czynników zewnętrznych. Zresztą okres spermatogenezy trwa 3 miesiące, więc dopiero po takim czasie można zauważyć różnice w jakości plemników :)
U facetów to chyba ważniejsze, żeby był nastrój na działanka :-D

Dziewczyny, a może wiecie co działa na naszych Panów? W końcu nie tylko my tu działamy ;-) Może znacie jakieś diety dla polepszenia jakości nasionek?
Cynk, ja kupiłam cynk dla mojego emka a wczesniej lykal witaminki w postaci androvitu i plemniczku ful wypas
no i luzna bielizna i nie przegrzewanie sie

reklama
siemie lniane to tak 2 szklanki dziennie, ale ja lykalam wiesiolek od 1 dc do owulacji i jeszcze tran w postaci kwasu omega 3, ale po pozytywnym tescie odstawilam tran bo ma witamine A, a zbyt duzo witaminy A szkodzi dzidziusiowi

Do góry