reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Królowa, tak dziś jest środa :-) 5 tydzień - cudownie!!!
Ja wczoraj byłam u gina sprawdzić co z moim pęcholem no i jest łajza niepęknięta - 22mm więc już na niego czas. Gin dał mi receptę na zastrzyk Ovitrelle i jakież było moje zdziwienie że nie muszę jeździć i szukać po aptekach (bo rzadko która apteka ma takie cuda na wyposażeniu), tylko mogłam kupić bezpośrednio w recepcji w Przychodni! Ależ byłam szczęśliwa. Trochę mniej szczęśliwa się zrobiłam jak się okazało że mam sobie sama to zaaplikować w brzuch :szok:. Więc dziś przejdę test odwagi i muszę sobie zrobić SAMA zastrzyk :eek:
Inna sprawa że czuję dziś trochę jajnik, więc mam nadzieję że albo samo, albo z pomocą zastrzyku, ale pęchol pęknie i uwolni moje jajo :-D Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam owulację! Chyba z pół roku temu :szok:
W sobotę znowu wizyta na sprawdzenie czy pękł i jeśli tak, to będę brać Luteinę. Endo mam tylko 5mm.

A propos alkoholu, to ja totalnie nie lubię - wiem dziwna jestem. Od wódki mnie odrzuca, piwo mi nie smakuje, wino mnie wykrzywia, a szampana nie piję nawet w sylwestra! Czasem wezmę od męża na spróbowanie czy mi się smak nie zmienił, albo jakiegoś BARDZO słabego drinka, ale dosłownie zmuszam się żeby to wypić.
Wiecie kiedy najwięcej wypiłam? Przed ślubem :-) Tak się denerwowałam że kuzynka zrobiła mi 2 drinki zanim pojechaliśmy do kościoła :-D

haj :)

kaththea no to lap faldek skory i ciach :) ja tych zastrzykow tyle sobie wbilam ze moge je w slepo dawac :) one sa na szybsze dojrzewanie pecherzyka i uwalniaja komorke jajaowa :) tylko pamietaj :p testuj 14 dni po podaniu zastrzyku bo on ma w sobie bhcg i moze zafalszowac wynik testu :)

Ostatnia edycja:
Hehe, wiem, wczoraj naczytałam się ulotki i skutków ubocznych :-)
Na moim brzuchu sam tłuszcz jest, więc mam nadzieję, że mogę wbić w niego tą igłę, bo to chyba chodzi głównie o to żeby nie wbić w mięsień ani żadną żyłę :-)

Dzień dobry!

Mavika - trzymam kciuki za staranka :)) U mnie też sugerował gin PCO ale to bardzo patykiem po wodzie pisane, bo nie miałam zadnych badań diagnostycznych ;-)

Kaththea - z alkoholem to tak jak ze smakiem na inne rzeczy - jedni lubią, inni nie :-)
Zrobienie sobie zastrzyku w brzuch jest najtrudniejsze za pierwszym razem - ja sobie robiłam przeciwzakrzepowe jak miałam nogę w gipsie i dla mnie to było straszne przeżycie, bo bałam się zastrzyków niedożylnych tak w ogóle, a jak miałam robić sama, to zielona byłam :-D ale to nie boli i w ogóle można się przyzwyczaić :-D

Królowa - gratuluję piątego tygodnia i zazdroszczę :-)

Ja właśnie czekam na @ po odstawieniu dupka - 3 dzień - brzuch i plecy już mnie bardzo bolą, ale jakoś małpy nie ma. Nie mogę się już doczekać, bo w tym cyklu estrofem i clo i chciałabym już działać :-)

Dziękuję bardzo dziewczyny za słowa otuchy! Mam nadzieję że będzie dobrze. Troche mnie przeraziło że ten zastrzyk na pęknięcie trzeba sobie zrobić samemu. W razie czego będę musiała znaleźć leszka bvo sama pewnie prędzej zemdlałabym niż zrobiła.

reklama
ja z pierwszym zastrzykiem zrobilam siare.. ale to nie byl ovitrelle tylko dostalam puregon i sama musialam nabic strzykawke... (puregon to gonadotropina, takie cus zamiast clo) no i poszlam do przychodni, weszlam na beszczela do zabiegowego i tam taka fajna babeczka.. mowie ze taka i taka sprawa i czy moze mi pokazac co i jak :p nabila mi strzykawke dala wacik i mowi no to ciach hahahaha :p

Do góry