reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Pachnąca, ja tylko luteinę. Ja nie wiem właściwie na co się bierze clo. Mój lekarz jest oszczędny w słowach i czynach, więc nawet nie wiem co mi jest (od czego plamienia). On twierdzi, że jak mam co miesiąc @, to w zasadzie nie ma pewnie problemu, ale czy ja wiem. Jak się leczyłam u dermatologa i mu sugerowałam badania hormonów, to jego pytanie zawsze było jedno - czy mam regularnie okres, bo skoro tak, to nie mam nic z hormonami <bezradny>.
A w którym dniu cyklu robi się badanie poziomu prolaktyny? Właśnie odkopałam swoje stare badania (na zlecenie innej, porządnej Pani dermatolog) i się zastanawiam czy jest się czym sugerować.

reklama
Myślałam, że wejdę i zobaczę jakies wieści od Błonki a tu nic:-) ja miałam twardnienia brzucha i tego samego dnia urodziłam, z tym że pojechałam do szpitala bo jeszcze młody się nie chciał ruszać i wystraszeni pojechaliśmy na izbę i tam już mnie zostawili.Rozwarcie było,skurcze niewielkie ale też.. Po kilku godz syncio był już na świecie :-) poród ogólnie wspominam miło:-)

Która z Was brała bromergon albo dostinex? Po jakim czasie prolaktyna się unormowała i zaszłyście w ciąże?

aneczek1 też miałam brac do 25 dc, dziś 24 dc czuję że nici z cyklu to odstawiłam..plamienia już mam 4 cykl ;/
pachnąca wole się nie nastawiać :] byłaby miła niespodzianka ale w to nie wierze bo ostatnio też zanim przyszła @ były plamienia.
Hehe, lekarz musiał się pomylić:D clo się bierze 5-9 dc. Ile bierzesz tabletek?

PAchnąca, clo brałam rano - z całą baterią innych leków ;) Wieczorami byłam w domu o różnych godzinach i nie chciałam pominąć. Ale też nie miałam nigdy żadnych skutków ubocznych więc było mi łatwo :) Lepiej rano, później można zapomnieć

Kaarinka, te plamienia to jakaś zmora. Ja nie miałam takich przebojów, póki nie zaczęliśmy myśleć o dziecku. Moje plamienia po luteinie były teraz trochę mniejsze, więc liczę, że w tym cyklu już się nie pojawią.

aneczek u mnie to samo, dopóki nie zaczeliśmy sie starac o drugie dziecko to AŻ takich przebojów nie miałam..dopiero jak podjeliśmy decyzję to wtedy szło tylko pod górkę.a bierzesz luteiny podjęzykową czy dopochwową?w jakiej ilości?
Błonka taa, potem mi podali ale żeby szło szybciej bo była niedziela i zbliżał sie wieczór i chcieli mieć spokój:-) myślę że bez oxy urodziłabym kilka godzin później.zresztą nawet przed podaniem kroplówki rozwarcie miałam już na 2 palce, za pół godz 2,5..szybko sie posuwało:-) czego i Tobie życzę;)
taaa, seks jest dobry :-D też ciepła kąpiel, chodzenie po schodach i czerwone winko:-)
aa, i picie herbaty z liści malin

reklama
Do góry