reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
ja sie nastawilam wlasnie na mega bole ale jak by bylo inaczej to bedzie milo :) gryzon damy rade, odpowiednie nastawienie.. przygotowanie z SR i heja!!
Aniu a kiedy Ci sie zaczely? i czy mas zjeszcze schizy z obnizonym brzuchem ?:)

reklama
Kurczę Dziewczyny ja jestem nienormalna chyba .. Non stop czytam o wadach letalnych (tych śmiertelnych)
natknęłam się na wadę o nazwie anacefalia (bezmózgowie) i inne
i zaczynam sobie wkręcać ,że może moje dziecko ma którąś z tych wad i lekarz jej nie zauważył - wiem to mało prawdopodobne ,ale normalnie mam takiego stresa ,ze aż mi się ryczeć chce ..jeszcze natknęłam się na stronę ze zdjęciami tych dzieci z bezmózgowiem i je jak głupia oglądam :zawstydzona/y::no:
Skąd ja to znam...Moj kuzynka nie chciała wejśc na usg bo pewnie nie żywe, a teraz się martwi przeziernością karkową rzędu 1,7. Wszyscy na nią krzyczą że nienormalna ale ja ją rozumiem, pewnie też tak będę panikować. Gowa do góry urodzisz śliczne różowe cieplutkie bobo!

Błonka mi się skurcze zaczęły podobno w 27 tc. Piszę podobno, bo tak twierdziło ktg, ja nic nie czułam. Dopiero koło 34 tc mi się tak brzuch zaczął stawiać, że normalnie za pupcię mogłam Zuzię łapać. W 36 tc odstawiłam leki i po dwóch tygodniach się urodziła moja kochana kruszynka

Kamii, ja czytam o pustych jajach plodowych, ciazach pozamacicznych i poronieniach

nawet sobie wstawiłam dzisiaj suwaczek ale zaraz go usunęłam bo się przestraszyłam, że jeśli będzie coś nie tak to mi serce pęknie...

Ostatnia edycja:
Uciekam spać, nie bedzie mnie w weekend, odezwę sie w poniedziałek.

Życzę Wam miłego weekendu, słonecznego, pełnego pozytywnych myśli.

Błonka mam nadzieję ze wrócę tu w poniedziałek i zobacze zdjęcie Zośki!!!!

królowa- Tak jak Ja ! hehe też na początku postawiłam sobie diagnozę ciązy pozamacicznej a potem pustego jaja ( tyle,że mnie stresował wtedy jeszcze mój ginekolog , bo raz mówił,ze nic nie ma w macicy i zasugerował tą pozamaciczną potem on nie widział zarodka ) no ludzie..żałuję teraz ,ze nie zrobiłam tych badań prenatalnych ..A USG robiłam prywatnie u trzech innych lekarzy :-D i wszyscy mówią,ze dzidzia ok .ale nie mówię im o moich obawach(właściwie tylko wam mówię bo Moja rodzina jakby się dowiedziała to by mnie wyśmiała i pewnie straciła bym łączność z internetem :p)
Błonka- Jak tam jeszcze dwupak ?czy już może coś się dzieje ??

Cześć Dziewczynki :))

Dziękuję bardzo za wszystkie pomocne odpowiedzi o badaniach prenatalnych i mierzeniu tempki :-) Amalfi - będę w takim razie za twoim przykładem mierzyć po @.
Ja też nie wierzę elektronicznym ale zauważyłam że mój elektroniczny zawsze pokazuje mi 8 kresek mniej niż rtęciowy :)

Ja za to mam nowego wkręta - nie wiem czy to od leków (estrofem..?) czy po prostu od odstawienia antytabsów ale zaczyna mi sie większe owłosienie robić (taki meszek na całym ciele - zawsze trochę miałam ale teraz mam wrażenie że zrobiło się więcej i w ogóle szybciej mi włosy odrastają po depilacji - na szczęście nie są ciemne). A do tego jakiś masakryczny trądzik zaczyna mi się tworzyć na twarzy i dekolcie.. wrrrr. To możliwe, że od estrofemu? czy raczje opcja rozwijającego się PCO po pdstawieniu tabsów jest realna?
W każdym razie prawie się rozpłakałam dzisiaj przed lustrem bo nie mam na to siły - ja chcę czym prędzej zajść w ciążę, a potem wrócić do tabletek antykoncepcyjnych, bo nie zniosę tego trądziku, włosów, wahań nastroju...:wściekła/y:

Hmmm sama sobie odpowiedziałam, że to niemożliwe że od Estrofemu, bo on co najwyżej może pomóc w zahamowaniu nadmiernego owłosienia itp. Nie wiem tylko co z trądzikiem..:/

Ale za to nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie - czy clo można łączyć z alkoholem? ma to jakiś wpływ? lepiej nie pić podczas brania?

Ostatnia edycja:
Pachnąca-Co do Clo i alkoholu to nie wiem ,ale te twoje dolegliwości które zauważasz to są chyba typowe dla odstawienia antytabsów bo ja miałam identycznie ..A jakie brałaś?

reklama
Brałam ostatnio przez kilka lat Yasminelle, a wcześniej microgynon 21 i Logest.
Generalnie dla mnie tabsy to jak zbawienie - idealnie się po nich czułam i nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych. Żadnego tycia, zmniejszenia libido, zawrotów głowy, bólów, krwawień ani depresji - po prostu nic. A jak je odstawiłam to co chwila zauważam, że pogarsza mi się stan skóry, ciągle mnie coś boli, jestem rozchwiana emocjonalnie. Po prostu masakra!

A Ty Kamii co brałaś i jak u CIebie to było?

Acha - ja antytabsy brałam od 17 roku życia, czyli 11 lat ciągiem.

Do góry