reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
A ja jestem totalnym antytalenciem w pieczeniu ciast.To znaczy nie lubię piec,zresztą nie lubię wogóle siedziec w kuchni:no:
Choc muszę ha ha.:-D:-D:-D
Ale z racji by dzieciaki nie jadły monotonnych obiadów to często eksperymentuję czyli idę na łatwiznę i przepisy wynajduję w necie.:baffled::sorry2::-D
Ale na ciasto ciężko wynaleźc dobry przepis,najlepsze sprawdzone po mamach lub babciach.;-):tak:

Ostatnia edycja:
a może któraś z was ma jakiś przepis na smaczny, szybki i prosty torcik Mąż ma urodzinki w niedziele i przydałoby się coś jutro upiec

dzięki Ewelcia za przepis, jak mała da mi coś porobić dziś to wypróbuje ten przepis bo jak narazie to siedzi u mnie na kolanach i przygląda sie jak stukam w klawiature:-)

"masa
6jajek ubic na parze nadal ubijajac dodac 6 lyzek cukru potem zestawic i poczekac az ostygnie dodac zapach moze byc rumowy i do tego 4 kostki margaryny kasi.Mozna dac 3kostki.
krem naprawde wychodzi pyszny i puszysty.

mozesz mase podzielic na 2lub 3 czesci jedna biala,druga brazowa(kakao)trzecia rozowa(sok z buraka).Do masy mozesz rowniez dodac kawalki winogrona albo garaletke pokrojaona w kostke."

Mam pytanie, jak polaczyc jajka z margaryna? mozna utrzec mikserem?
Ja mase robie ze starego przepisu..jest troche skomplikowany bo trzeba ucierac walkiem i dodawac po odrobinie smietany i bardzo uwazac bo moze sie zwazyc...i miksera nie mozna uzywac bo wlasnie sie wazy...
...w Twojej Ewelcia mozna mikserem?
A biszkopt tez tak robie, wychodzi piekny:-).

Ostatnia edycja:
U mnie dzis to co wczoraj;-) Czyli: Schab zrobiony na wzor przepisu malgo z poprzedniej strony, z tym, ze wzbogacilam farsz o pieczarki i ser. Przyprawilam duzo ziolami. Do tego mlode ziemniaczki, brokul i zielona fasolka:-)

reklama
Do góry