• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Co na kolkę

Wszystkim mamom polecam preparat zawierający żywe kultury bakterii AC Zymes(wim, że też można go kupić także na Allegro). U mojej 1.5 rocznej córki po zastosowaniu na wiecznie luźne stolce przyniósł zamierzony efekt. Nawet teraz po zjedzeniu zupki grochowej, nie mięczy się z gazami. Ten preparat jest zalecany również dla niemowląt na kolkę jelitową, gdyż we wszystkich przypadkach poprawia pracę jelit. Zawiera 2 mld żywych bakterii. Wiem, że można znaleźć na rynku także inne probiotyki. Warto spróbować:-D:-D:-D

reklama
Moja córeczka też miała problemy z brzuszkiem, ale dowidziałam się, że w takich przypadkach pomocne są probiotyki. Zaczęłam podawać jej kropelki Biogaia i wszystkie dolegliwości brzuszkowe ustąpiły.

moja juz nie ma takich kolek jak wczesniej ale jeszcze jej zdarza ze tak do 2h po zjedzeniu mleka-butelka zaczyna sie napinac jakby miala problem z gazami.czy to mozliwe zeby 4 miesiacu miewala kolki jeszcze? kiedy to sie definitywnie skonczy? a moze to wina mleka?

Widze, ze ten temat jest wciaz aktualny.
Ja rowniez mialam podobny problem z nasza pociecha, co prawda to bylo 3 lata temu, ale chyba nie zapomne tego do konca zycia...Nie pomagalo nic - zadne kropelki, syropki, herbatki, podkurczanie nozez, cieple oklady, kladzenie na brzuszku, itp., itd... Meczyla sie cala nasza trojka, a najbardziej Krzys. On plakal z bolu a ja z bezradnosci,ze nie moge mu pomoc. Trwalo to 4 miesiace. Potem minelo jak reka odjal.
Trzeba probowac tych wszystkich specyfikow, a jak nic nie pomaga, uzbroic sie w cierpliwosc i czekac az minie. Wiem,ze nie jest latwe, dlatego zycze wszystkim powodzenia i wytrwalosci!!!!!

Widze, ze ten temat jest wciaz aktualny.
Ja rowniez mialam podobny problem z nasza pociecha, co prawda to bylo 3 lata temu, ale chyba nie zapomne tego do konca zycia...Nie pomagalo nic - zadne kropelki, syropki, herbatki, podkurczanie nozez, cieple oklady, kladzenie na brzuszku, itp., itd... Meczyla sie cala nasza trojka, a najbardziej Krzys. On plakal z bolu a ja z bezradnosci,ze nie moge mu pomoc. Trwalo to 4 miesiace. Potem minelo jak reka odjal.
Trzeba probowac tych wszystkich specyfikow, a jak nic nie pomaga, uzbroic sie w cierpliwosc i czekac az minie. Wiem,ze nie jest latwe, dlatego zycze wszystkim powodzenia i wytrwalosci!!!!!

Pewnie to wszystko zalezy od konkretnego malego czlowieczka. Na tych duzych tez rozne rzeczy dzialaja: jednemu pomoze aspiryna, a innemu ibuprom:) U mnie w domu tez Biogaia sie sprawdzila, wiec mysle, ze warto sprobowac kiedy kolka nie chce dac za wygrana. Te kropelki na pewno nie zaszkodza, bo sa calkowicie naturalne!

Prosze Was o pomoc,moja coreczka ma angine i podaje antybiotyk.Czy ktos moze wie jak sie podaje probiotyki i prebiotyki?Przed dawka,po dawce antybiotyku?A moze nie ma to znaczenia?Wszedzie szukam ale nie moge znalezc:no:Moze ktos wie?

Jeśli chodzi o łączenie danego probiotyku z antybiotykiem musisz spytać lekarza. Niekiedy podawanie probiotyku zaczyna się dopiero po kuracji antybiotykowej. Sprawdź u swojego pediatry, jak to jest w Waszym przypadku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry